Gå til innhold

Min og alles graviditet


Tiddelidu

Anbefalte innlegg

Er det fler enn bare jeg som føler at folk blir litt "påtrengende" etter man er blitt gravid? Kroppen er blitt et allemannseie ved at alle skal kjenne på magen, spørre spørsmål som om barnet var planlagt, om man har noen plager, hvor mye man har gått opp i vekt etc. Jeg må si jeg føler meg nokså innvadert til perioder! Ikke så lett å si "nei, jeg syns ikke det er så koselig om du kjenner på kroppen min når jeg går og handler". Det gjelder selvfølgelig ikke nære venner og familie, men bekjente og kollegaer man ikke har et personlig forhold til.

Det er da ikke vanlig at man gjør slikt med ikke-gravide. Det er greit å vise interesse, spørre hvordan det går etc, men opplever at det er fritt fram å krysse noen grenser med en gravid.

 

Også alle som gjenopplever sine graviditeter og skal gi velmenende råd! Sikkert velmenende, men må innrømme jeg har vært skikkelig lei i perioder. Jobber på en arbeidsplass med bare damer..

 

Hva føler dere andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Føler det mye på samme måte, men jeg er møkklei av mor og svigermor som skal ta på magen min også jeg da. Men jeg har alltid vært en person som har "beskyttet intimsonen" min og ikke vært noen klemmeperson. Så det å gå gravid i forhold til medmennesker har vært uvant- jeg er ikke meg lenger-jeg er bebodd. Men det er snart bare 3 uker til termin så biter tenna sammen.

 

Ganske lei av spm om det var planlagt og om graviditeten har gått bra og ei mor som mener at hver gang jeg blir sint eller gretten så er det kun hormoner. Når mistet jeg retten til å bli sinna innimellom?

 

Varmt i dag ja.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken rett har egentlig folk til å spørre om graviditeten var planlagt??? Syns egentlig det er ganske frekt å spørre om sånt, hvertfall folk man ikke kjenner så godt! Jeg heller føler meg ikke vel når helt ukjente folk(eks mannfolk som bare kjenner samboeren min, og ikke meg), vil kjenne på magen min UNDER toppen! Dessuten blir jeg faktisk litt lei meg og sint når folk sier "SÅ STOR du er til å ha hele 2 mnd igjen!!!"... Hallo? Er man ikke ganske så gravid etter passert 7 av 9 mnd liksom... Tpeen av kaka syns jeg det er når noen liksom uttrykker sin "medfølelse/skuffelse" når de spør om jeg vet hva slags kjønn det blir, og jeg svarer blid og fornøyd at det blir gutt!! Akkurat som om det er et must at alle jenter ønsker seg jentebabyer... Det er da vel det samme bare babyen min er frisk og fin.... Blir litt oppgitt jeg altså....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med alle dere over!! Man er da ikke allemannseie bare fordi man er gravid! Værste er når man ikke hadde så mye mage, og alle skulle ta på magen min, man går da ikke bort til noen som ikke er gravid å tar på magen dems, da ville man vel fått seg en på trynet!

Spes rart var det når man ikke kjente babyen selv engang!

 

De værste komentarene har vært de jeg har fått fra en mnd før termin og frem til nå:

"å nå var du blitt stor ja! Sikker på at det ikke er tvillinger da?? ha ha ha"

og så ler de så godt så! Men hjelper ikke mye på humøret når man allerede føler seg som en hval!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg er litt rar, men syntes det bare er moro når de rundt meg viser interesse for mitt svangerskap, bare å spørre og grave. Syntes de er veldig flinke da, de spør først om de har lyst til å kjenne på magen.

Men jeg har en forståelse for dere også,blir det for mye mas blir det nok slitsomt ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

D spørsmåle der he ej fått en del ganga.Bli jo ganske irritert av d ej,og føle mej ganske så stor.Ej veit at ej e stor.Sist ej va inne t jm (uke 34+6) så låg dissa måla mine på 36.Men en treng jo ikkje å spør om en e sikker på at en ikkje venta tvillinga.Om d ikkje he lurt sej unna en når ej he vør på UL.Bli forbanna av slikt..

 

Og når d gjeld at alle vil ta på magen,så he ikkje ej vør plaga me d.Kun familie en sjelden gang og mine to beste veninne:) Men d e jo greit.Hadde blitt sjokkert og irritert om en person som ej ikkje kjente så godt jor d.Arg! Hehe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Synes det er kjempekoselig at noen tar på magen min jeg:) sitte her med alle bevegelsene og det lille mirakeleet alene...nei jeg vil at alle skal få lov til å ta del i det jeg. (alle..altså drita folk på fest er noe annet-urk!!) Men de får da pent holde UTENPÅ genseren:) ER jo så gøy å se reaksjonen på folk når de kjenner et spark...hehe.

 

Men klart det er jo lov å spørre først og man trenger ikke ta helt av liksom. Forskjell på en hånd på magen og de som begynner å klemme på den.

 

Om barnet er planlagt har folk overhodet ikke noe med og det er frekt å spørre om. Er 8 år mellom barna våre og folk spør ofte om det er samme far. Hva F.. har de med det å gjøre?? Og de hadde ikke spurt om det var 2-3 år imellom.

 

Tror folk ofte ikke vet helt hva de skal si eller spørre om så da får man en del merkelige spm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget er at folk spørr ikke!! de bare tar på magen som om det er dems rett å få lov til det!

Men for de som spørr er det jo såklart helt greit:-)

 

Men det pussige er jo at familien er de som IKKE driver å tar på magen, men det er vel også forde at de kjenner meg såppas godt at de hvet jeg ikke ville likt det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig der, ja.. JEg er ikke interessert i å høre skrekkhistorier om andres fødsler før jeg selv har født.. men det er det ikke alle som brye seg om, selv om jeg sier ifra.

 

Og jeg lliker heller ikke at folk tar på magen og sier at "den har jo blitt kjempestor" føler meg som en elefant, selv om jm sier at jeg ikke har lagt på meg unormalt mye og jeg er godt innenfor smf kurven.

 

Er ikke spes glad i at svigermor skal ta på magen jeg heller, det er innenfor min intimsone. synes egentlig bare at det er helt greit med kjæresten min, og at andre får spørre først. vet de mener det godt, men liker det ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...