Gå til innhold

Svigermorproblematikk


Sigbeth

Anbefalte innlegg

Er det noen som har synspunkter på dette:

 

Min svigermor er bestemor til to barn allrede, datterens to barn. I mine øyne opptrer hun som en slags "reservemor" for dem, og både oppdrar barna og forteller datteren hva hun skal gjøre - i mine øyne overkjører hun henne, men min svigerinne ser ikke ut til å ha noen problemer med dette og det er selvfølgelig ikke min sak.

 

men jeg bekymrer meg for at hun vil ta den samme rollen når hun nå skal bli bestemor igjen. Jeg er klar over at det er noe helt annet å bli farmor enn mormor, det sier alle som har opplevd dette. Man vil involvere seg mer i en datters barn enn i en sønns barn. Men jeg er bekymret likevel, fordi hun også tar samme tone til andre småbarnsmødre, som til min svigerinnes venninner etc.

 

Hun mener nok bare vel, men jeg har så lett for å føle meg overkjørt. Hun sier ting som: "legg et teppe over ham" - "gi ham koppen" - etc, og til barna sier hun "nei ikke røre" eller "gjør du slikt må du gå på rommet" etc

 

Jeg mener det er foreldrenes ansvar å si slikt (selvføglelig med unntak av når hun er barnvakt eller man er i hennes hjem), og om barnet skal ha teppe eller kopp på akkurat det tidspunktet er vel også foreldrenes sak?

 

har lurt på om jeg skulle ta en prat med henne før fødselen, men har vel kommet frem til at jeg skal vente å se hvordan det går først. Å være bestemor skal være hyggelig, uten foreldreansvar! Det blir masse unødvendig mas på barna hvis bestemor hele tiden skal være en "ekstraoppdrager". Tar jeg det opp med henne kommer hun til å si at hun aldri har hatt besteforeldre eller tilsvarende rollemodeller selv, men det argumentet skjønner jeg ikke.

 

Noen som har tanker om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hei! :-)

 

føle det litt på samme måte som du!

min svigermor kommer den 1 aug hit. ho må bo oss oss da vi bor i en anna by... hadde det vært opp til mæ aleina hadde vi ikke fått overnattings gjesta her den første uka ialle fall etter æ kommer fra sykhuse, men ho hadde så løst å kommer å må søke fri fra jobb å skal i bryllup igjen rundt 19 aug så kan ikke bli så lenge uansett.!

 

men ialle fall.. æ e å redd for at ho skal ta litt kontroll her, fortelle mæ eller samboern kossn vi skal gjøre ditt å datt å gjøre ting på hennes måte. æ e ikke helt amatør på bleie skifting da æ har 14 tante unga.. så æ vil gjerne gjøre ting på min måte å det som e best for mæ, samboern på sin måte igjen!

 

grunn t at æ e redd e for at ho sku fløtte hit egentli, å blei boanes oss oss i 3 mnd. men da klarte ikke æ mer for ho blei vældi sjefat, bynte å kritisere mæ for å dursje to daga på rad å kossn æ sku vaske koppan..

å vil IKKE ha ho henganes over mæ når æ skal skifte eller bade, for når vi kommer fra sykhuse så trur æ ialle fall at vi vil gjøre ting sjøl for lære å bli litt klokere!! hehe

 

hehe ho ville å være me når æ sku føde.. bare nope.. glem det. eneste som skal inn dit e samboern å lægan..

 

men igjen! ho skal være bestemor, så viss det blir sånn blir æ å si ifra, vet jo ikke enda kossn det blir å kan jo bli kjempe positivt overaska da! håpe jo på det da!

 

vi har et kjempe godt fothold ellers da! når ho ikke prøve å heve sæ da! kjempe snill å hjelpsom! må sette ho i husvaske å middags laging.. hahah

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Ingen ukjent problemstilling du tar opp her! Jeg har også en svigermor som er ganske dominerende, men jeg finner meg ikke i at hun blander seg for mye opp i mine og våre saker. Ansvaret for å holde en såkalt sunn avstand synes jeg det er min mann som har, og jeg sier til han hvis jeg reagerer på noe iforhold til henne.

Jeg har nok en sterk personlighet og er ikke redd for å vise at vi skal gjøre ting på vår måte, noe som jeg synes svigermor viser respekt for.

 

Synes du skal vente med å snakke med henne, det er jo ikke sikkert det blir noe problem! -men marker fra starten at du er moren og at det er du (og mannen/typen din) som bestemmer og har foreldeansvaret. Også er det jo greit å snakke med mannen din om hva dere skal tolerere og ikke. Fortell han at du ikke kommer til å tolerere det samme som hans søster gjør. Det er hans mor, og dermed er det lettere for ham å sette de grensene som skal settes.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min mann har bare brødre, så svigermor vil involvere seg mest mulig i oppdragelsen av våre barn. Mine svogere har begge koner som "regjerer" så der kommer ikke svigermor til. Derfor prøver hun mer hos oss tror jeg. Vi har sagt klart fra at det er greit at hun kommer med råd, men det er opp til oss å avgjøre om vi vil følge dem.

Nå er heldigvis jeg og min kjære veldig enige når det gjelder stell og oppdragelse av barn, så det har ikke vært noe problem hittil.

Det er selvfølgelig slitsomt med svigermor som blander seg, men jeg tror det er viktig å si klart fra med en gang så hun får vite hvor hun har dere. Det gjorde vi. Vi får stadig vekk tips og råd, men svigermor respekterer om vi ikke følger dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...