Gå til innhold

canesten - hvor raskt skal det virke?


06082006.06082006.06082006

Anbefalte innlegg

Jeg startet en kombinasjonskur med Canesten på mandag. Fremdeles kjenner jeg kløe/svie i området rundt skjedeåpningen, men det har blitt bedre. Siden jeg nærmer meg fødsel og ønsker å være kvitt soppen til da vurder jeg nå når jeg evt. skal ta en ny stikkpille i tillegg til å fortsette smøringen (hvis ikke ubehaget forsvinner snart). Noen erfaringer?

 

Ifølge jordmor kunne jeg ta to Canesten behandlinger. Hvis ikke problemet var borte da, måtte jeg kontakte lege for nærmere undersøkelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg måtte starte med canesten etter at jeg hadde vært på antibiotika kur. (Hadde betennelse i rota på en visdomstann,så måtte trekke den og ta antibiotika.) D klødde så grusomt og føltes som om jeg aldri kom til å overleve.

Tok canesten,samtidig som at jeg vaska meg med rent vann eller dr.greve hver morgen.(av og til kvelden også) Så drakk jeg en del biola. (er bra for gravide).Og kort stund etter så ble jeg helt fin ijen.Og takk og lov for det.Var dager jeg var sikker på at jeg kom til å klø meg i hjel.

Men må ikke bruke den der som man dytter "pillene" opp med.Det fikk jeg streng beskjed fra jordmor å la vær å bruke.

 

Håper du blir bedre snart.Ikke arti å ha det slik iallfall!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruk den 500 mg tabletten i skjeden istedenfor de som er svakere. Smører du utvendig itilegg skal det bare ta et par dager før det er over. Men kremen bør smøres tre dager etter symptomfrihet. noen får tilbakevendende symptomer, dette er individuelt etter hvor mye sopp man har, og hvor motstandsdyktig man er..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk også soppen etter en antibiotikakur... Skulle visst om risikoen for sopp på forhånd. Da hadde jeg nok startet behandlingen tidligere...

 

Jeg har som sagt brukt canesten i fire dager nå. Tok 500mg stikkpillen mandag. Bør jeg prøve å smøre noen dager til før jeg (i tillegg) tar en ny stikkpille?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger (hvis man har brukt det ofte) kan man bli litt resistent mot canesten, så da er det ofte greit å bruke noe annet. Min erfaring er at stikkpillene virker med en gang

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legen min sa smør i 2 uker etterpå. Det er ikke farlig å smøre, så jeg tror det uansett kan være bra for å hindre tilbakefall... Candida infeksjonen kommer jo fra ubalanse i bakteriefloraen i tarmsystemet... og når man er gravid er jo denne i ubalanse per def... så greit å holde det unna helt på slutten hvis du har problemer med dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

"Tok 500mg stikkpillen mandag. Bør jeg prøve å smøre noen dager til før jeg (i tillegg) tar en ny stikkpille?"

 

Jeg ville nok tatt en til (type turbo, ikke sånn 6-dagers), eller byttet til annet merke. Om det er langt til apotek el annen grunn til å ikke kjøpe mer; tyt litt salve oppi skjeden etter at du har lagt deg. Salven er myyyyyye svakere enn en pille, men det skader ikke, og kan hjelpe litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var hos GU på onsdag, og da så hun at jeg fortsatt hadde litt sopp i kjeden, på tross for endt kur!

Hun sa at det er veldig vanlig med sopp når en er gravid, og også like vanlig å ikke bli kvitt det så lenge en er gravid. Kom til å forsvinne med en gang jeg hadde fødet, sa hun.

Og så sa hun at jeg IKKE skulle bruke stikkpille/vaginalpille når jeg er så tett oppunder termin som jeg er nå, og babyen ligger så pass langt nede. Har termin om 13 dager, den 10 august.

Men candesten salven kunne jeg bruke så mye jeg ville.

 

Så jeg ville bare fortsatt å smøre var jeg deg, og droppet pillen.

 

(Gynekologen min er Åsle-Marit Ullern, hun svarer på spørsmål til vanlig på disse sidene. Meget dyktig dame)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må huske å smøre salve med en gang du tar vagetorien, hvis ikke må du ta en ny kur.... de trenger å begynne å virke på samme tidspunkt! 500mg vag. og husk å smør i 2 dager etter symptomfrihet- det er viktig.

 

Og bare så det er sagt: ikke alle vagetorier har samme virkestoff så det kan hende noe virker bedre på deg enn canesten.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...