Gå til innhold

Da har jeg født...


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeeg hadde termin 1 august og hadde ingen forhåpninger om at noe ville skje før.

 

Søndag 16 juli begynte vannet og lekke. Var ikke helt sikker på at det var vann siden det også kom slim/blod. Jeg ringte på klinikken og fikk beskjed om å gå å legge meg og møte opp kl.10 på mandagsmorgen.

Samboer tok seg fri fra jobb og vi møtte opp. Der ble tatt sparketest for å se at alt var greit med barnet og blod prøver. Siden ingen rier var kommet fikk vi beskjed om å komme ned kl.20 samme dag.

Samme testene ble tatt til denne timen.

 

Vi reiste hjem igjen med beskjed om at fødselen skulle settes i gang tirsdag 18 juli. Kl 10 møtte vi opp med pakket bag og alt klart hjemme.

 

Jeg tok sparketest og blodprøver, fikk klyster. En lege sjekket meg og fant ut jeg var moden og 3 cm åpning. Viste ikke engang at det var rier jeg hadde hatt den natten. Tenkte kanskje det var onde kynnere siden de ikke var regelmessige.

 

Kl.12.10 satte hun dryppet og etter bare 2 min kom 1 rie. Samboer og jordmor reagerte på hvor vondt jeg hadde med en gang. Etter kort tid ble jeg kjørt til føderommet siden jeg hadde så kraftige rier. Og jeg hadde fått beskjed om at dette barnet kom til å bli født på ettermiddagen eller natten.

 

På føderommet hadde jeg vanvittige rier og jeg var redd dette var helt normalt og tenkte at jeg ikke kom til å klare det hvis det var sånn helt til kvelden. Jordmor sjekket meg og etter bare 20 min hadde jeg kommet opp i 5 cm åpning.

 

Etter litt over en time kjente jeg en enorm trang til å trykke. Ikke til å ta feil av. Magen presset selv om jeg prøvde å la vær. Jordmoren var ikke engang tilstede siden hun trodde dette skulle ta lang tid. Jeg ropte til samboer at han måtte trekke i snoren og si det føltes som om jeg måtte på do. Og da han sa det hørte jeg jordmoren " nei det må hun ikke gjøre"

 

Jeg kjente jeg ble irritert over roen i rommet...hallo hjelp meg her da...husker jeg at jeg tenkte.

Hun kom bort for å sjekke igjen og jeg husker godt da hun sa ...her er det jo 10 cm åpning her, vi må få hun på fødesengen. Herregud er det ikke her jeg skal føde engang. Nå var det kommet flere inn for å hjelpe.

 

Etter at jeg ble dradd over i denne sengen..begynte jeg å presse med en gang. Det var en fantastisk følelse og få presse. Riene var så onde, men kunne ikke kjenne de lenger.

 

Jeg presset i 20 min og da kom min lille prinsesse til verden.

 

Alt var så uvirkelig...jeg hadde jo ikke termin før om 2 uker.

 

Hun ble vasket litt, pappaen klippet navlestrengen og jordmor løftet hun opp slik at jeg skulle få sjekke kjønnet selv. Det stemte...som vi hadde ventet oss - en liten jente.

 

Jeg fikk henne på brystet. Og det tok kke mer enn 5 min så kom morkaken. Jeg hadde revnet litt og måtte sy, da fikk pappaen jenten til seg. Husker godt stikkene fra smertestillende for å sy.Det var da jeg forsto at jeg hadde glemt å spørre etter det under riene.Husker jeg var litt sånn i min egen verden da jeg satt og såg på de to som satt der.

 

Hun ble veiet og målt og var 48 cm og 2790 gram. Hun kom til verden 14.08. Kun 2 timer tok det.

 

Nå ligger hun her på sofaen og kikker på meg. Fantastisk liten jente som ligner faren sin på en prikk.

 

Jeg kan ikke si at jeg har glemt smerten ved riene, men tror de var så vonde pga at jeg trodde dette skulle vare i 5-10 timer til.

 

Gled dere...finnes ikke noe større opplevelse. Men vær forberedt på barseltiden som venter. Det ble ingen lett tid for meg, men føler meg bedre nå. Les så mye dere kan om hva som skjer med dere den tiden etterpå.

 

Lykke til!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gratulere så mye..

Ikke lenge igjen for meg da heldigvis..

Lykke til videre og håper alt går gått:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...