Gå til innhold

Jeg har så vondt i hendene!!!!!


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg har fått carpal tunnel syndrom (canalis carpi) som det kalles, hvor nerver ligger i klem pga væskemengden i kroppen. Jeg føler meg ikke veldig full av vann, og jordmor måler 0 i ødem, men det er vel vektoppgang og den totale væskemengden i kroppen som gjør kanalen i håndleddene trangere. Jeg har hatt det i høyre hånd i to uker. Begynte som prikking litt av og på, så ble det stadig mer smertefullt -Særlig på nettene. Nå er 4 av 5 fingre på høyre hånd numne og uten følelse (akkurat som jeg har brent meg) og om natten kan jeg våkne av smerter. Blir i innmari dårlig humør av det, for jeg er jo avhengig av å bruke hendene!

 

I natt hadde jeg samme smerter i venstre hånd, så nå starter det der også. Jeg blir frustrert og trist. Jeg er jo helt handlingslammet, blir sliten av at dette i tillegg vekker meg om nettene -Og, selvom de jeg har snakket med sier det forsvinner etter fødselen synes jeg det er skummelt hvis det ikke gir seg. jeg har jo gledet meg til å ta på, løfte, alt som hører med når man får et lite nurk i armene....

 

Noen med erfaringer på dette området? Den beskjeden jeg har fått er at jeg bare må vente til fødselen er overstått, at det ikke er noe å gjøre med det. operasjon er ikke aktuelt på gravide, selvom dette er et helt vanlig inngrep -Som tar maks 10 min med lokalbedøvelse. Nå jeg våkner av smertene om natten er det nesten så jeg har lyst å tygge av meg armen...

Glemmer nesten hvor lei jeg er av å være gravid...

 

Sukk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heia :o)

 

Jeg har akkurat det samme som du beskriver, og det kom i forbindelse med vann i kroppen...Jeg har det absolutt værst om natta..Våkner av at jeg ikke klarer og bøye eller strekke ut fingrene...Grusomt ubehagelig...En natt for ikke så lenge siden dørmte jeg at fingrene mine brakk, og da våknet jeg i enorm smerte*auuuue*

Heldigvis gir det seg utover dagen, men det kommer alltid tilbake til natten igjen :o(

 

Tok dette opp med legen på sist kontroll og han sa at dette var noe som kom til å gå over med en gang etter fødsel...Sa ikke noe om operasjon han nei, sa at det var vanlig å få det i slutten av svangerskapet...Men mulig du er hardere angrepet enn meg da...Det vet jeg desverre ikke....

 

Dette skal du se blir bra igjen sjø:o)

Klem

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har samme vondten som deg, men har ikke snakket med jordmor om det, begynte etter forrje jordmor time.

Men leste om en her inne som fikk igangsatt fødsel pga veldig store plager med dette....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner meg så godt igjen. Jeg har hatt det i hvertfall halvannen mnd nå. Heldigvis har jeg lært meg å leve med det for det kom litt gradvis. Når jeg har det som verst har jeg holdt hendene under iskaldt vann leeeeenge. Vet ikke om det er blodårene som trekker seg sammen eller rett og slett det at jeg blir bedøvet som gjør at det hjelper. Eventuelt har jeg knyttet en kald klut rundt håndleddet, også sittet med hånden over hodet en stund og ristet på den. Må ofte riste på den når jeg våkner om natten for da har den sovnet i tillegg.

 

Tror ikke du skal bekymre deg for hvordan det blir når babyen kommer ut for jeg tror faktisk om ikke det går over med en eneste gang, så vil alle endorfinene i kroppen gjøre at du ikke merker noe til det.

 

Jeg prøvde å sy på noen perler på en veske en dag... Det skal jeg love deg var helt j*. Så noen huslige sysler får man rett og slett drite i!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldinger.

 

Nå er det morgen igjen, og nok en natt har vært helt j... Jeg har aldri i hele mitt liv hatt slike smerter noe sted. Det var nesten oppløftende å høre at noen var blitt igangsatt pga dette, for jeg vil absolutt kalle dette godt grunnlag. Det går ca 4 timer før jeg klarer å bruke høyre hånd, den kan brukes til noe men jeg har ikke følelse i den. Tviler på at endorfiner etter fødselen kan få den til å virke. Men, jeg skal ikke påstå noe. Jeg husker hvor høy jeg var etter forrige fødsel!

 

Det er vel ikke bra å sette i gang en fødsel heller tenker jeg (??), så jeg får vel heller bare holde ut, men føler meg ganske patetisk der jeg sitter med tårer i øynene om morgenen... Klarer ikek hjelpe 3-åringen med å gå på do en gang lenger... Så det blir mye jobb på pappa`n!

 

10 dager til termin, men jeg har nok ikke slik flaks at han kommer før... Min første kom to dager over termin..

 

Klager og klager, men jeg føler jeg har god grunn til det denne gangen! C",)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner meg veldig godt igjen her. Lege og en jordmor snakket også om oprasjon til meg, men da jeg kom til min faste jordmor foreslo hun å drikke eplecidereddik (kjøp ublandet som du følger oppskriften på flasken) og drikke masse vann så kanskje det kunne hjelpe. Det smaker pyotn, men det hjalp meg + også maserte jeg meg selv i håndleddet.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eplecidereddik har jeg ikke hørt om i denne sammenhen. Men alt er verdt et forsøk. Jeg har fått akupunktur, og har gått med nåler i ørene en uke nå. Det hjelper ikke i dette tilfellet.

Jeg drikker masse vann, og masserer masse men til ingen nytte. Det virker som det blir trangere og trangere.

 

Men alle tips mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...