Gå til innhold

Holder på å bli sprø av sopp!


Myggemamma *20.07.2007*

Anbefalte innlegg

Heisann!

Lurer på om det er noen andre her inne som har erfaring med gjentatte soppinfeksjoner igjen og igjen og igjen og igjen...

Har hatt dette problemet nå og da i flere år, men nå er det blitt riktig ille.Er ikke før ferdig med en kur med Pevaryl så er det på`n igjen, spesielt etter sex. Det er ufattelig frustrerende ettersom jeg og mannen min iherdig prøver å bli gravide igjen (har ei jente på 2 år). Han behandler seg selvfølgelig også når utbruddene kommer sånn at han ikke smitter meg tilbake igjen. Selv etter sex med kondom har jeg fått sopp (før vi begynte å prøve igjen), så det kan ikke være det at han smitter meg. Fikk en tabelettkur av fastlegen min med Diflucan som jeg har brukt. Det har hjulpet en del, men det kommer fortsatt lett tilbake. Det som er litt kinkig er at det står i pakningsvedlegget at Diflucan ikke bør brukes av gravide, så nå som vi prøver igjen så tør jeg ikke bruke det. Ikke særlig lett å skulle unnfange en liten spire når man får kløe med en gang man har sex. Det har blitt sånn at vi må spare oss til el. Litt håpløst. Forrige gang strevde vi i over ett år før det var klaff og hadde en MA innimellom også,så jeg kjenner meg litt stressa på at det vil ta lang tid denne gangen også.

Det er da jeg er så vanvittig glad for at det finnes steder som dette, med masse fantastiske damer som har et vell av ulike erfaringer som deles med hverandre. Det er veldig mye lettere å holde motet oppe når man har noen å dele både frustrasjonene og gledene med. Har vært masse inne på sidene her og lest,men registrert meg først i dag. (Bedre sent enn aldri :) Håper noen vet noe lurt som jeg enda ikke har prøvd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jo, kjenner igjen det problemet. Det forsvinner når jeg behandler med canesten pille, så kommer det tilbake rundt el...hver måned... GRRR!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

stikkpillen er reseptfri mens den du svelger må du ha resept for. Er du veldig plaga er det best med en kombi av oral og vaginal pille, og best rett etter mens...du kan ikke ta oral pillen etter el da man ikke skal ta den hvis man er gravid :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, var ekstremt plaget i et par år, etter et noe sukkerholdig englandsstudium. Noe skikkelig herk! Ruinerte meg på Diflucan, og fikk hetta da legen anbefalte Saba Self Sit bind!!

 

Men så begynte jeg å ta jerntabletter, egentlig helt tildeldig. Og jaggu var det borte etter kort tid. Har hatt det 3 ganger de siste 8 årene. Da begynner jeg bare med jerntabletter igjen, og så blir det borte.

 

Verdt forsøket, og helt ufarlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det høres jo helt vanvittig ut. Det skal jeg jaggu prøve, for jerntabeletter er jo bare av det gode uansett.Jeg er blodgiver, så jeg spiser jo litt jern uansett, men har lett for å slurve litt. Takk for tipset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til!

 

Kan jo høres ut som om du kanskje trenger litt ekstra jern, ettersom du er så flink og gir blod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

de har jo også sånne ELLE tamponger på apoteket for de som er plaget med sopp etter mens,brukte de selv da jeg var plage å borte ble det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei jeg har også vært plaget av sopp! Både jeg og min kjære måtte på kur for vi bare smittet hverandre...utrolig plagsomt! Snakket med ei venninne som hadde det enda værre enn meg og sa at etter at hun sluttet med g-streng og begynt med boxershorts så har mye av hennes problem forsvunnet!!!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg også var så plaget,byttet intim såpe,og fikk mannen til å bruke samme såpa,og skylle underlivet sitt godt etter vask! Soppen min kom av såperester i underlivet til mannen. ;-) Har ikke hatt sopp på mange år nå.

En venninne av meg byttet type truseinnlegg,da ble det bra for henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er helt sikker på at det er soppinfeksjon? At det ikke er vaginal bakterieinfeksjon eller noe annet? Jeg har hatt masse plager, både som har gått bort av soppmidler og som ikke har gått bort. Har da fått kur mot bakteriell vaginose, en type stikkpille-krem. Det kan også hjelpe med en hestekur mot sopp. Det er jo ikke sikkert Diflukan er så kjempefarlig under svangerskap, det står generelt advarsler på de fleste legemidler i forhold til graviditet, og det meste er vel uskyldige legemidler. Og under prøving kan det vel ikke være så stor fare..

 

Du bør spørre fastlegen din om henvisning til gynekolog eller spesialist på kvinnesykdommer. Det er på de større stedene i Norge også private spesialister som du kan bestille direkte time hos, f.eks. Majorstuaklinikken i Oslo, men dette er ganske dyrt da. Men det kan absolutt være verdt det, for å ha slike plager hele tiden er kjempeslitsomt.

 

Du kan også prøve å skylle skjeden med eddik som du blander ut med vann, ca. to skjeer i et glass med vann. Du kjøper en stor sprøyte på apoteket, selvfølgelig uten spiss, og suger opp væsken og skyller skjeden. Gjerne morgen og kveld i ca. to uker. Dette rådet fikk jeg av en gynekolog. Mot sopp er det også bra å spise yoghurt jevnlig, da sopp finnes i hele kroppen og yoghurt regulerer dette. Og vær forsiktig med sukkerinntaket, sopp formerer seg av sukker. Du kan også prøve Tea Tree- olje, et par dråper på fingeren som du smører rundt åpningen av skjeden. Det vil svi/ ise littegrann, men dette er ikke farlig. Bruke dette en til to ganger pr. dag i ca. en til to uker. Og vask deg ikke nedentil med vanlig såpe, bruk gjerne ingen såpe i det hele tatt inntil du er bra så ph- nivået får stabilisert seg. Ellers så finnes det spesialsåpe på apoteket. Også ph- stabiliserende vaginale kapsler.

Uansett kan det vel være greit med en time hos gynekolog for å finne ut om det er sopp, bakteriell vaginose eller hva det er.

 

Lykke til, håper du blir kvitt dritten snart!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk folkens for mange gode tips. Noen av dem var kjent fra før og allerede prøvd, men mye var nytt for meg!

 

Takker så mye :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...