Gå til innhold

Merker barnet at jeg gråter?


satime

Anbefalte innlegg

Uten at jeg vil gå noe mer inn på hvorfor, så har det blitt mange tårer i det siste. Håper for all del at ikke babyen min blir påvirket eller merker at jeg er trist. Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ja barnet merker at du ikke har det bra da ja..........har du det bra, har barnet det bra....slik er det.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barnet ditt merker nok på hjertelyden din om du stresser eller ei, og kan selv bli stresset av det. Men babyen blir ikke lei seg fordi du gråter. Som regel går det noen uker eller faktisk måneder før spebarn gråter fordi det er lei seg (snakker da om tårer etc). Ellers skriker bare spebarn når de er sultne, våte eller vil ha oppmerksomhet. Derfor vil ikke en baby i magen forstå at du er lei deg - de må selv oppleve for å forstå. Det er derfor små barn i 1-2 års alderen blir så med seg hvis noen gråter eller slår seg - for dette har de erfart selv.

 

Det er mange som sliter med depresjoner under svangerskapet, og babyene her har ikke tatt skade av det. Men det er viktig særlig for din egen helse og også omsorgskapasitet (litt avhengig av hvor ekstremt dette er snakk om) at du får ryddet opp i følelsene dine. Du bør være uthvilt til fødselen og du skal gi masse av deg selv etter fødselen også.

 

Det ordner seg sikkert for deg, i hvertfall ikke engst deg for den lille i magen. Den har det trygt og godt der i sin egen lille verden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal heller ikke glemme at tårer og gråt er endel av den følelsesregisteret alle skal ha....Og er helt normalt og som det skal være. Gråt er nødvendig for at psyken skal fungere og stresshormoner reduseres.

Så få for all del ikke skyldfølelse!

 

Håper livet blir bra etterhvert :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er jo ikke bra å være deprimert et helt svangerskap.....det er IKKE bra for ungen, og påvirker den....det er HELT sikkert...... barnet gråter kanskje ikke da vi gråter, nei, men den merker helt klart at noe er i vegen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

La det være helt klart.....

 

Å gråte er ikke det samme som å ha en deppresjon. Deppresjon er en sykdom som trenger behandling hvis den drar ut i tid.

 

Å gråte kan være en god måte å bli kvitt stresshormoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Flott Brooke;)) det er viktig å ha klart skille på dette, en skal ikke føle at en er deprimert bare fordi en gråter og er lei seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har heller ikke sagt at det er det samme, men begge deler virker inn på barnet......var vel det det var snakk om her.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke deprimert i den grad nei. Har det veldig fint ellers. Det er bare dette ene prolemet som gjør meg trist, og det har ført til at jeg har fellt mange tårer. Tusen takk for fine svar. Dette er noe jeg har vært veldig bekymret over, og det hjalp med trøstende ord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...