Gå til innhold

hemorider... noen som har erfaring??


Sessa ruger igjen...

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Oppdaget en hemoride for to uker siden. Den var ikke vondt eller noe, bare kjente at noe stakk ut. Legen anbefalte scheriproct og jeg brukte det en uke (står at man ikke skal bruke den lenger en en uke i paknngsvedlegget). Har jo som sagt ikke vært noe plaget med den, men trodde den skulle forsvinne etterpå. Fikk bekreftet av lege i går at det gjør den ikke, men antagelig forsvinner den etter fødselen. Etter at jeg kom hjem fra lege i går var jeg på toalettet og kjente at jeg ble skikkelig sår etterpå. Var kjempevondt hele kvelden i går og jeg skjønte tilslutt at det var hemoriden som faktisk hadde begynt å gjøre vondt nå... etter at jeg har behandlet den. I og med at jeg har smurt meg i en uke med kremen så tørr jeg ikke smøre mer nå. Har riktignok hatt et opphold uten smøring på et par dager, men likevel...

Noen som har gode tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg var plaga med det forrige svangerskap, gikk bort rett etter fødselen, kom tilbake denne gangen. Jeg smører meg med salva når den gjør vondt, ikke ellers, og kan dermed bruke salva mer enn en uke. Jordmora mi sa at det ikke er noe problem å bruke salva hvis man smører seg en til to ganger om dagen en uke, så tar pause et par dager og fortsetter. Stoler på henne, det hjalp meg veldig sist og denne gangen iallfall.

Ellers anbefaler de fiberrik mat, for hemorider kommer av at man blir litt forstoppa.

Lykke til:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! Merker at det ikke er like vondt i dag... klarer å sitte ordentlig på stolen min ;-).

 

Det snodige er at jeg faktisk er veldig fin magen. Drikker mye mer vann enn jeg er vant med så det er sikkert derfor. Tror derfor min hemoride heller kommer av at jeg ofte er på do... blir liksom ikke helt ferdig når jeg er der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har smurt med scheriproct i 4 mnd nå..

smør i vei ellers kommer det til og bli ille assa..

jeg fikk zviproct av legen på resept.. den er det lokal bedøvning i og har hjulpet meg masse.. den bør du be om.. ellers pass på magen at den ikke blir hard og ikke presse på do..

smør i vei.. :)

kan oxo bruke hamamels salve.. den får du på helsekost og på noen apoteker uten resept.. den hindrer betennelse..

lykke til.. jeg gleder meg til etter fødsel da jeg får operert bort dette svineriet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et lite kjerringråd jeg har hørt om er å smøre på honning på hemoridene. Du kan også smøre honning på store brannsår, det virker altså. Men går ann å prøve kjerringrådet, av og til virker de. Vet at søsteren min som er spesialsykepleier har smørt honning på hemoridene til de gammle. Skal vist virke dempende og fjerner de.

 

 

Ikke vet jeg, men går ann å prøve.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...