Gå til innhold

trenger råd angående foreldrerett.....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

jeg har en sønn fra tidligere forhold. han er hos faren sin annenhver uke,hatt et sånn i 4 år nå.(sønnen min er 6 nå).

saken er den at jeg ønsker ikke denne ordningen lenger. grunnen er at det ikke er stabilt nok for guttungen hos faren sin.han bor litt hos faren sin,litt hos mora si,litt hos nye dama og litt i huset sitt. guttungen vet aldri hvor han skal sove,han ikke eget rom noen av stedene.han blir forvirret stakkars. faren oppdrar sønnen vår på en helt annen måte enn meg. nå skal guttunge begynne på skolen og jeg ønsker at han skal ha det litt mer stabilit rundt seg.

hvordan skal jeg gå fram for å få overta foeldretten? den er jo delt,på papiret å. faren kommer til å nekte å la guttungen flytte til meg,det blir nok ett helvete. men jeg mener det er best for sønnen vår.

noen som kan hjelpe meg??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg vet desverre ikke hva som skal til for å få foreldreretten, men tror du skal regne med at det tar tid med en slik prosess. Hvis du ikke har råd til juridisk rådgivning ville jeg søkt etter fri rettshjelp på nett og tatt kontakt med de som er tettest på der du bor ev. de som passer best. Her er noen links :

 

http://www.fri-rettshjelp.no/

 

http://www.jus.uio.no/jussbuss/

 

http://www.jurk.no/

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

egentlig vet jeg alt for lite til å uttale meg om denne saken, men jeg sier hva jeg tenker utfra det lille du har skrevet. sønnen din har i løpet av de siste 4 ÅR vært vant til å ha samvær sammen med pappa og hans familie. Inntil nå har du ikke reagert nevneverdig på at dette var ett problem. Gutten har sannsynligvis heller ikke tatt skade av dette. selv om det for deg ikke føles tilfredsstillende er dette det som sønnene deres har vært vant til.

 

er det sønnen deres eller DU som føler deg forvirret med denne ordningen? mener du din tidligere kjæreste ikke er egnet som omsorgsperson p.g.a dette?

 

Vi har alle vår personlige oppfattning av hva god oppdragelse er.Jeg sier ikke at du eller han har bare rett eller feil. dere begge handler utfra det dere føler er det beste for barnet. Det jeg reagerer mest på er at du vil frata mannen foreldreansvaret til sønnen sin UTEN å ha bedd om hjelp fra barnevernet.

jeg kan forstå at du føler deg fortvilet over dagens ordning og det er nok mye mere bak denne historien enn det som framkommer her. alikevel vil jeg anbefale deg til å samarbeide med noen utenforstående for å kartlegge hva som vil være best for barnet DERES.snakk med pappa`n, det meste kan kanskje ordne seg bare man kommuniserer.

 

hvis dette ikke går er det opp til rettsvesenet å avgjøre hvor gutten vil få det best. denne avgjørelsen ligger ikke hos deg.ingen blir frattatt eller tildelt full foreldrerett uten at begge sider av en sak er prøvd og hørt.

 

jeg håper dere kommer til en ordning som vil føles bra for både gutten og dere begge foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hovedinnlegger her.

 

sønnen min blir lei seg når far ALDRI holder en eneste avtale. det er jo guttungen det går verst utover.jeg klarer meg,syns bare det er så tungt å se på når sønnen vår gråter å gråter..har prøvd å kommunisere med far flere ganger det siste året(og tidligere). tingen er den at han har forandret seg en liten periode, men gått tilbake til det samme. han har lovet å skjerpe seg. og jeg har hørt på han. det er mye mer i denne saken som ikke kommer fram,det er sant det. jeg sier ikke at jeg er supermamma i forhold til han er pappa. guttungen sier selv han ikke har det bra hos pappan sin,for han har ikke rom der eller han vet ikke hviken seng han skal sove i. faren går på anabole steroider (har iallefall gjort det,jeg ser jo ikke det nå siden jeg ikke tilbriger tid sammen med han)jeg er redd han blir ustbil,noe som er lett når man går på det. guttungen sliter meg kroppen sin,jeg mener,ha sir han ikke kan spise så mye fordi da kan han bli kjukk. jeg spurte han om hvorfor han trodde det. jo det var fordi faren snakket om kroppen sin hele tida,måtte trene masse og spise lite for ikke å bli kjukk. det kan umulih være bra for en 6åring det der? jeg har ett avslappet forhold til mat og trening. spiser det jeg vil å trener innimellom... er ikke stor eller liten..

 

jeg er så fortvilet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å gi råd i slike saker, da det ofte er kontrollsyke eller bitterhet som ligger til grunn for slike avgjørelser som den du vil ta. Mener selvsagt ikke å påstå at dette er tilfelle i din sak, men det at det ofte er slik i barnefordelingssaker, gjør det ekstremt komplisert. Rettsaker trekker ofte ut i det uendelige, til stor belastning for barnet!

Vil du virkelig dra sønnen din gjennom dette, når du vet at det blir et helvete? Er det ikke mulig å snakke med barnefaren og komme til en slags enighet for å bedre forholdene for gutten deres? Er det virkelig best å frata han foreldreretten? Er enig i at gutten trenger å ha det mer stabilt rundt seg, men derfra til å frata faren foreldreretten (regner med at dere da har delt omsorg)er et nokså drastisk skritt, spesielt for gutten deres.

Jeg vil råde deg til å prøve å finne en annen løsning. Ta kontakt med et familiekontor og be om time aller først. Snakk med en advokat, en ekspert i barnefordelingssaker, forhør deg nøye om hvor du står, snakk med barnevernet, kontakt Foreningen 2 Foreldre.

Hvis han har fungert tilfredsstillende som pappa i 4 år, må det da være noe annet som kan gjøres enn å frata han omsorgen.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, det ligger ofte mere bak enn det som får "begeret til å flyte over". du kjenner nok uten tvil denne mannen godt. Jeg kan forstå din fortvilelse men jeg vil alikavel be deg holde hodet klart og gå fram på en ordentlig og ryddig måte. Det kommer du som mamma og hovedomsorgsperson til å ha mest igjen for over tid.

trygdekontoret kan gi deg råd om hvordan du kan gå fram for å belyse saken på en grei måte. Få avtaler nedskrevet for på den måten har du noe å henvise til hvis det ikke blir bedring.

At ett barn skal utsettes for kropps og matfiksering er jeg enig i ikke er sunt.

 

lykke til

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du er oppe i en problemstilling veldig mange kjenner seg igjen i, og det er et forferdelig dilemma. Selvfølgelig er det fint at barna har kontakt med begge foreldrene, det trenger alle parter. Men barn trenger også stabilitet, forutsigbarhet og trygghet, og hvis en av foreldrene ser eller vet at det ikke er tilfelle, så er det jo grunn til bekymring.

 

Barn i Norge har gode rettigheter, og er sikret av Barnloven som du kan lese mer om her:

http://www.lovdata.no/all/tl-19810408-007-006.html#35

 

 

Hvis du har informasjon om at barnet ditt lider overlast hos sin far, så er du forpliktet til å gjøre noe med det. Du kan du kan ta det opp med faren først, du kan ta det opp med helsestasjonen, eller du kan melde fra om dette til barnevernet. Det er mange måter å gå frem på, men det du alltid må ha i fokus er hva som er til din sønns beste. Det er en domstol som skal avgjøre hvem som skal ha den endelige foreldreretten og det fulle foreldreansvaret, og en slik prosess er vanskelig, tung og vond. Det skal også foreligge svært tungtveiende grunner til at noen blir fradømt sitt foreldreansvar.

 

 

Kanskje er det andre tiltak som kan settes inn før en rettprosess? Går det an å snakke med hans foreldre kanskje? Eller at du og faren til barnet forsøker dere på megling først av alt?

Anbefaler deg også å ta kontakt med Aleneforeldreforeningen eller andre tilsvarende grupper, alltid godt å snakke med andre i samme situasjon.

 

Lykke til!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste for deg er nok å finne en god advokat som kan hjelpe deg fra dag 1. Ikke sett i gang noen diskusjon eller nonting annet på forhånd. Gå frem på den riktige måten.

Man kan ha delt foreldreansvar og allikevel ha fast bopel hos en av foreldrene.

 

Stabile forhold og samme skolekrets er en av forutsetningene for å ha delt omsorg.

 

Jeg mener du har en sterk sak, men forbered deg på kamp. Mye stolthet står på spill her, og slike saker får ofte frem det verste i folk.

 

Jeg ønsker deg lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...