Gå til innhold

Har hørt at lammeskinn..


**Tingeling** Emma06+June08:)

Anbefalte innlegg

 

..som er ''uekte'' ikke puster, og da ikke fungerer som det skal.. Stemmer dette?

 

Dem man kjøper på jysk osv er jo ikke ekte..

 

Sikkert et teit spørsmål, men må bare høre.. hehe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg vet ikke, men det høres logisk ut at de som ikke er ekte ikke er så gode. Jeg har kjøpt hos nøstebarn. Det kostet ca 800kr inkl porto, men jeg tror det er verdt det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er de ikke ekte? Kjøpte et på jysk til datteren vår, og det både ser ekte ut og lukter ekte. Har brukt det i over 1 år, vasket det i maskin på ullprogram flere ganger, og synes det er helt ok. Har ingenting å sammenligne med, da.

Hva mener du med at det er "uekte"? Bare lurer altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både jysk og ikea, og sikkert andre steder, selger billige lammeskinn, men de er like ekte da... skjønner ikke helt hvordan man skal få fabrikkfremstilte lammeskinn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hmm..da har sikkert jeg bare fått litt gal informasjon:)

 

Fikk beskjed om å kjøpe et ekte skinn av en ekspeditør i en barnebutikk.. Ikke disse billige, for de hadde ikke samme egenskaper som ekte..

(Man kunne bare sjekke baksiden for å se om de var ekte..)

 

Jeg har sikkert misforstått da:)

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ingen lammeskinn er uekte, men skinnene kan komme fra ulike typer sauer. Det finnes jo ørten raser av sauer også.

 

De lammeskinnene som har den beste kvaliteten kommer enten fra merino sauen eller villsauen (lammene). Disse sauene har veldig tett pels, derfor vil ikke skinnene ligges flat så lett. Når skinnet blir ligget flatt mister det evnen til å sirkulere luft under barnet, ergo det mister sin temperaturregulerende effekt.

 

Billige lammeskinn kommer fra saueraser som ikke har like god pelskvalitet, men de er likefullt ekte. De har bare ikke den samme temperaturrelgulerende effekten som de dyreste skinnene har.

 

*he he* Jeg sitter og ser for meg en sauefabrikk *ler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes syntetiske lamme/saueskinn. Jeg bruker det til mine hunder. Hvorfor er det så rart? Det finnes jo syntetskinn og - pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt lammeskinn på Ikea jeg da.. Og det er mykt og deilig og veldig "sauete"! He he.. Jeg kikka nå på lappen bakpå pelsen, og der sto det at det var lammeskinn....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg sammenligner ikea skinnene som jeg har i stolene med feks nøstebarnskinnene, er har ikea skinnene dobbelt (om ikke tre ganger så langt hår) hadde jeg vært deg hadde jeg ville klipt ned skinnet litt, slik at det virker tettere og ikke blir så lett å tulle små barnefingre inn i. Fungerer sikkert like fint :-)

 

Man skal også være litt obs på skinn som er helt hvite, de er da bleket for mye, og har mistet mye av sin selvrensende effekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De har lammeskinn på tilbud på fru Lyng om dagen. Var innom på Steen og Strøm i dag, men det var utsolgt. Skulle få inn fler i morgen. De er satt ned fra 699,- til 299,- så dette bør jo være "ordentlige" lam...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan se at folk skriver saueskinn og lammeskinn om hverandre. Det er altså ikke det samme. Saueskinn er skikkelig langhåret i forhold, og det er ikke så bra for den lille baby, som vil suge disse lange håra inn når de ligger og puster på skinnet. Tror ikke IKEA har lammeskinn, men kun saueskinn. Lammeskinn er ofte dyrere en saueskinn, fordi de er bedre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjøpte på jysk. Det er ikke behandlet med kemikalier og er fullstendig ekte. De i butikken hadde satt seg ordentlig inn i det og kunne fortelle meg at det var naturlig lanolin i det og at det kun måtte behandles med ullbalsam med lanolin og kun når det var veldig møkkete.

Jeg har jo ikke brukt det ennå, men det lukter og føles veldig ekte, og jeg regner med å bli veldig tilfreds med mitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...