Gå til innhold

når kjøpe brystpumpe??


kruta78

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sykehuset har brystpumper, så det trenger du ikke å tenke på. Ikke kjøp pumpe før du vet om du trenger det, men et godt tips kan være å sjekke hvor det selges og pris, slik at du kan sende andre for å kjøpe dette for deg hvis du trenger den.

 

Jeg fikk ikke til ammingen, så var derfor avhengig av å pumpe.. men det visste jeg ikke før barnet var født! =o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

håndmelke...?? Tar ikke det veldig mye lengre tid?? Jeg bare spør, er helt uerfaren på dette:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vet ikke, har bare lest at det er noen som fortrekker det. Ikke sikkert det tar lenger tid om man bare har teknikken inne....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen synes det er lettere å håndmelke enn pumpe. De får ut mer melk og det går like raskt. Jeg fikk det ikke til, så jeg brukte pumpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hei,

 

jeg jobber som ammehjelp her i usa, jobber ogsaa paa en barsels avdeling. ( er sykepleier)

Det vi sier til vaare pasienter er at det ikke er aa anbefale aa pumpe foer det har gaatt en maande. Barnet trenger en maande aa etablere hvor mye melk du lager. Det er heller ikke aa anbefale aa bruke smukk eller gi barnet flasker, for en maande.

Dette forutsetter at det ikke er noen komplikasjoner som oppstaar. Da endrer det seg. Men det vet man jo ikke paa forhaand.

 

Naar man skal kjope pumpe saa maa man tenke paa hvor mye man skal bruke den. Skal du bruke den hver dag, flere ganger om dagen , da lonner det seg aa kjope en god elektrisk brystpumpe, om man bare skal pumpe av og til slik at man har melk til en eventuell barnevakt saa trenger man ikke aa investere saa mye i en pumpe.

 

Husk at amming ikke skal gjore vondt, om brystene blir saare saa kan det vaere fordi man legger barnet til brystet feil, eller at barnet suger feil. Oppsok en ammehjelp saa snart som mulig om det skjer. Det er mange som tror at det skal gjore vondt i begynnelsen, men det er altsaa feil.

 

Lykke til, om du har sporsmaal saa kan du bare maile meg adr min er

[email protected]

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville også ha ventet med å kjøpe brystpumpe. Svigerinna mi kjøpte pumpe og amme-bh'er i dyre dommer før hun fikk barn - og så ble enden på visa at babyen hennes nektet å ta brystet og bare ville ha flaske. Så det var jo mange penger rett ut av vinduet..... - fint for meg da som kan låne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at mange vil vente med å kjøpe det, og så se om man har behov.

 

Men jeg fikk råd av min venninne om å kjøpe en før fødsel og å ta med på sykehuset, og det er jeg så glad for at jeg gjorde!! Hvis ikke hadde jeg fått brystbetennelse garantert! Lå på barselhotellet på ulevål, var på sykehuset totalt i fem dager pga ks, og fikk vanvittig mye melk dag to. På barselhotellet sa de at jeg ikke fikk låne brystpumpe fordi det økte melkeproduksjonen og ville bare gjøre vondt verre, så jeg måtte håndpumpe. Sto i dusjen i en time av gangen og masserte brystene og pumpet for hånd, men det kom bare noen dråper ut. Forskjellige jm som var på vakt prøvde også å håndpumpe meg, men kom ikke mer melk ut fordet. Hver jm som så på brystene mine sa at nå er det rett før betennelse og at her må melken ut, men de ville ikke anbefale pumping...!! Til slutt, på dag fire, hadde jeg så vondt og var så fortvilet så jeg bare pumpet ut melken med pumpen jeg hadde med, og det var deilig !! Etter det måtte jeg bruke pumpen etter hver amming, på det brystet som ikke ble ammet.

 

En annen ting jeg vil kommentere som er skrevet over her er at amming ikke skal gjøre vondt. Spurte også om å få låne en bryst-salve siden jeg hadde så såre brystvorter, men jm sa bare at hun ville se om babyen lå riktig til, noe hun gjorde, tok brystet helt riktig og da mente jm jeg ikke trengte salve....!! Hadde så vondt, men flere jm sa at babyen lå riktig til så det kunne ikke stemme. Hallo !!?? Neste gang skal jeg bare nikke og smile og si at ammingen går så fint, og så gjøre ting på min måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tre barn og aldri hatt pumpe.... vet knapt hvorfor noen har dem jeg?? Men er du sikker på at du kommer til å bruke en kan du jo bare kjøpe, men det er absolutt ikke noe "must" å ha ihvertfall....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...