Gå til innhold

hvordan hvet jeg om det kynnere eller rier?


Gjest

Anbefalte innlegg

Når jeg ikke har hatt kynnere før, er det stor forskjell? finner det selvsagt ut om de kommer tettere.. tror jeg har kynnere, men de kommer med 10 min. mellomrom og magen blir hard og vond.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det spurte jeg jordmor om også, svaret jeg fikk var at jeg klart merket forskjell på kynnere og rier. Du merket også et mer press nedover i skjeden i forhold til kynnere. Nå er jeg førstegangsfødende, så kan ikke forklare noe bedre enn det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk veldig menssmerter da mine rier startet, men så kjente jeg ingen kynnere første gangen jeg var gravid.

 

nå har jeg masse kynnere og magen strammer seg bare, helt forskjellig fra riene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde vonde kynnere i de to nettene føre fødselen startet...men de gav seg etter en stund. Når de ordentlige riene kom, skjønte jeg fort at dette var ekte saker...auau! Såvidt jeg husker var smerten omtrent den samme, men de ordentlige riene var mye vondere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et annet råd, som det står i diverse fødselsbøker er: Kynnere kan være sterke når du sitter/ligger, men de forsvinner om du beveger deg. Rier vedvarer selv om du beveger deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På meg starter riene akkurat som kynnere. De er helt like, men de utvikler seg raskt til å bli litt mer smertefulle og harde. Du kjenner liksom at det strammer mer i magen etterhvert enn en vanlig kynner gjør. Jeg begynte ikke å ane at det kunne være rier før etter 2 timer med "kynner" sist jeg skulle føde.

 

Nå sitter jeg her igjen litt over et år senere og har vonde, harde kynnere. Mon tro om noe er på gang straks...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

til meg har de vært ganske vonde, men uregelmessige siden i gårkveld. Det går 5-10 minutter mellom hver sammentrekning, og de varer fra 30-40 sek.. Det er sinnsykt vondt viss jeg ligger, og litt mildere om jeg går litt rundt. Synes det murrer litt hele tiden da. Livmora blir steinhard ved hver sammentrekning. Jeg har ikke hatt kynnere tidligere, så jeg lurer fælt på om dette er rier eller ikke. vondt er det iværtfall. Litt som veldig vonde menssmerter.

Blir spennende utover dagen nå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fødte for 3 måneder siden. Hadde en del kynnere i ukene før. De kom i forbindelse med aktivitet, magen ble hard og stram. Riene kom uansett aktivitet eller ikke, og var mer mensverking, mer vondt i ryggen/lysken og sånn. Du trenger ikke være redd for å ikke skjønne at fødselen er i gang. Lykke til! Gled deg og vær motivert til fødselen, da blir den en flott opplevelse! Husk å la riene jobbe mens du puster, ikke hold tilbake, prøv å ikke spenne deg. Du kan ikke gjøre så mye selv for at det skal føles bedre når en ri først er der, men du kan gjøre mye som kan gjøre den verre. Dessuten er pausene himmelske. Ikke tenk på neste gang det skal gjøre vondt, bare slapp av. Jeg sov... lent over en saccosekk i ett minutt av gangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jordmora sa til meg at hvis jeg var i tvil om det var rier eller kynnere, så var det kynnere. Når du får rier er det ikke tvil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...