Gå til innhold

Er det skadelig å anstrenge seg for mye?


Dolly26

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er født på gard og har i de siste dagene hjulpet til med å stelle da foreldrene mine er på ferie. Jeg har båret middels tungt og hatt en del stillinger hvor jeg har vridd meg litt. Nå kjenner jeg mye stikninger rundt omkring i magen og av og til ned i underlivet. Men jeg kjenner liv fra barnet. Er det noen som har peiling på hva som skjer dersom man løfter for tungt? Er det skadelig å vri seg? Begynner å bli mektig bekymret nå. Jordmoren min sa for noen dager siden at jeg burde være forsiktig, men hun sa ikke hvilke skader som kunne oppstå.

 

Takknemlig for svar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Muskulaturen er jo ikke helt den samme når en er gravid, hvert fall ikke mot slutten av svangerskapet. Kanskje det er derfor det er dumt å løfte altfor tungt og ta altfor hardt i?

 

Jeg har også jobbet mye, løftet masse (må jo det med små barn fra før), stått i den del merkelige stillinger og arbeidet både på gården hos foreldrene mine og her hjemme i hagen. Kløyvd og båret ved, klippet plenen osv. Så lenge jeg føler at det er innenfor rimelighetens grenser og at jeg ikke får vondt, tenker jeg som så at det er helt greit og faktisk også sunt. I boka "På vei" av G. Nylander står det noe om dette, husker det bare sånn halvveis..men det handlet om at de som har beveget seg mye og vært i høy aktivitet i svangerskapet ofte får lettere fødsler enn de som har inaktive.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Dersom man løfter for tungt eller strekker seg veldig o.l så kan dette føre til at morkaken løsner, eller delvis løsner slik at babyen ikke får næring eller oksygen.

 

Men er det fortsatt masse liv og er det fremover også, så trenger du nok ikke å bekymre deg:)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vill vært litt forsiktig. Man har jo mye lettere for å pådra seg skader/vondter i svangerskapet, siden leddene, sener og.l. er mye mykere pga hormonenen. Tenker da på bekken og rygg. Når det gjelder barnet, skal det i følge min jordmor, utrolig mye til for å skade det. Likevel ville jeg tatt det litt med ro hvis du har stikkinger, selv om ikke barnet har noen fare så er det sikkert kroppens måte å si ifra på om at du bør ta det litt rolig. Livmoren skal jo holde på barnet i noen uker til, så det kan jo være lurt å ikke belaste den unødig.

 

Ble mye rot, dette:)

 

Lykke til!

 

Klem

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...