Gå til innhold

Er det sant at en ikke skal bade når det er mindre enn 6 uker igjen til termin??


2 barnsmammaen

Anbefalte innlegg

Trodde det gikk helt fint jeg..Begynner ferien neste helg,og regnet med å bade en del i sjøen på hytta for å kjøle meg ned i varmen.(termin 15 august)

Men igår var det ei som fortalte meg at søsteren hennes og ei til som hun kjente,hadde badet de siste ukene før termin,og hadde fått skikkelig nyrebekkenbetennelse.Som igjen kan være farlig for babyen.

Det er jo så mye mer "åpent"når vi går gravide..

Er det virkelig noe å tenke på i det hele tatt?Trodde det gikk fint å bade helt til slimproppen/evt vannet har gått jeg?

 

 

Trenger hjelp her!=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg er 8 dager over, og jeg badet sist 3 dager over termin. det er vel helst etter du har fått du ikke skal bade me fare for brystbetennelse. bare ikke overdriv badingen så går det fint. er ikke bra å være overopphetet heller akkurat...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det er ikke sant. Hun var jo uheldig som hadde fått nyrebekkenbet, men det har vel neppe noe med graviditet og bading å gjøre. Det skal være sterilt og trygt og bade og ha sex helt frem til fødsel ( så lenge vannet ikke er gått.) Badet i sjøen i går jeg, deilig. Har termin om et par dager. Etterpå kan jeg jo ikke bade på 6 uker og da er jo sommeren over...Du kan jo passe på å skifte badetøy med en gang du kommer opp av vannet for å være på den sikre siden slik at du ikke sitter våt og kald.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slimproppen og fostervannsposen holder babyen trygg for forurensning, så det er helt trygt å bade. Men jeg tør ikke svømme i fare for å synke(!???). Har jo litt annen vektfordeling, så det blir bare vassing for meg. Fint å avkjøle seg i sjøen nå når det er så varmt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Hørte det samme i dag jeg også. At man ikke skal bade siste tiden av svangerskapet.

Var akkurat hos naboen,( hun har termin 6.aug. og jeg 8.aug.) da vi snakket om å deilig det hadde vært å hoppa i bassenget barna våre badet i. Men så hadde hun akkurat lest i et eller annet blad at man ikke skulle bade på slutten... P.g.a. bakterier eller noe sånt. Men hva som kan skje vet jeg ikke... (og jeg har badet masse i sjøen de siste dagene, så jeg håper det ikke er så skadelig...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spurte jordmoren min sist uke når jeg var der... Og hun sa til meg at det var bare til å bade så mye jeg vil!!!

Badet senest i dag, og har bare litt over 3 uker til termin.

Kjempe deilig og avkjølende! Trenger det når det er så varmt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er så kipt for det sies så mye forskjellig. I forrige svangerskap ble min lege sjokkert når jeg sa jeg badet, så jeg sluttet tvert. Men jordmor på svangerskapskurs sa at det bare var å bade. Jeg bader ikke denne gang heller. Syns det er for seint nå siden jeg har termin idag. Har hørt man ikke skal bade de siste tre ukene. Men du verden så fristende det er! Blir jo ikke noe bading i sommer siden jeg ikke kan bade etter fødselen heller. Men vasser som en gal!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...