Gå til innhold

Hvorfor skal alle fortelle sine skrekk historier ang fødsel til meg som er gravid???


Beth84g

Anbefalte innlegg

Har lurt på dette en stund...

Jeg gruer meg ikke til fødsel og blir heller ikke skremt av disse historiene, men det er da unødvendig!?!

 

Møtte på to veninner av meg i går og de har hatt tøffe fødsler begge to. Dette pratet de ustoppelig om. For ikke å snakke om veninna som revna hele veien og må opereres... og hun som endte i hastekeisersnitt... osv.

 

Det er og mange eldre jeg prater med som bare MÅ fortelle hvor forferdelig deres fødsel var. Når de spør om jeg gruer meg og jeg svarer nei sier de bare- åja... du vet da ikke hva du går til...

 

Nei jeg vet ikke det, men det må da være flott om jeg ikke gruer meg?

 

Er da så mye annet å tenke på i svangerskapet. Jeg føler virkelig med de med fødselsangst. Hadde jeg hatt det, ville jeg nok stoppet kjeften på de fleste... ser du at jeg er gravid og skal føde snart eller???

 

Litt frustrert bare....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har fått lignende historier, men mest om hvordan livet som mamma vil bli. "bare vent!, nattevåk, gulping, bæsjebleier, det er litt av en jobb, du blir lei, det kan tære på forholdet mellom deg og samboer" osv. osv.

Jeg blir helt stum når jeg hører folk si sånt! Og spesielt til meg som venter mitt første barn og faktisk gleder meg til alt som følger med!! Det høres så utakknemlig ut av folk som syter over hvor mye arbeid det er med småbarn. Er det ikke mye fantastisk godt også da??!! Heldigvis er det folk rundt meg som har fortalt meg slike ting også, at det er SÅ kos å ha barn :-)

Barnet jeg bærer på er veldig ønsket og etterlengtet, så når hun hyler, bæsjer og gulper, så skal jeg prøve å huske på hvor heldig jeg egentlig er :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, ja, tror nok jeg hadde blitt ganske skremt, så er glad ingen forteller meg slike historier. Gruer meg ikke til fødselen (er førstegangs), så styrer unna de fleste fødselshistoriene her på BIM for å slippe å få skrekken. Litt vanskeligere å styre unna når folk begynner å fortelle!

 

Alle som har fortalt meg om sin fødsel har sagt at det ikke var noe særlig vondt, at det var lettere enn forventet osv. Så jeg kommer sikkert til å få meg et stort sjokk, men men, slipper å grue meg i alle fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, paula28, dette hører jeg også mye av! Hvor slitsomt det vil bli etter babyen har kommet til verden. Jeg har klaget en del under graviditeten, har vært mye dårlig (kvalm, svimmel, hodepine), delvis sengeliggende i perioder, og har syns at graviditet er noe herk. Og så kommer kommentarene "bare vent til etter barnet kommer, DA blir det slitsomt da!" Grrrrrr, hvis det er MER slitsomt å ha barn enn slik jeg har hatt det deler av svangerskapet, så kan jeg ikke forstå at noen som har barn fra før ønsker seg flere.

 

Jeg gleder meg utrolig mye til barnet kommer, og selv om det blir slitsomt, så er jeg overbevist om at gleden veier opp til de grader. Så alle kommentarer om hvor slit det er med barn, de knurrer jeg bare til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte å få disse skrekkhistoriene allerede FØR jeg ble gravid. Det virker som noen er ganske stolt over å ha klart en tøff fødsel, selv om jeg nok tror at det ofte høres mer dramatisk ut enn det faktisk er!

I tillegg har jeg måttet høre på hvor lite søvn vi kommer til å ha de neste 3-5 årene (!), hvordan livet aldri blir det samme igjen, og du vet ikke hva du snakker om for du har ikke barn... Mor min er faktisk den som har vært mest positiv og sier at det det kommer til å bli den beste opplevelsen og tiden i mitt liv, og at når barnet kommer er det den mest naturlige ting i hele verden.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi begynte å fortelle venner at vi skulle ha barn var den umiddelbare reaksjonen... har dere råd til det da? Har dere tenkt over hvor mye jobb det er? Lite søvn og ikke no sosial liv?

Hehehe... nei du DET har jeg ikke tenkt på. Hm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg blir også lei av å få de skikkelige skrekk historiene slengt i trynet. Om folk som har født døde babyer og sånn...!Og da er d fra folk som har hørt at d skjedde m henne og der var d ei som.. osv osv.. d er ikke deres egne historier liksom. Skjønner ikke hvorfor de sier d til meg. Blir liksom litt sånn "d er ikke nødvendigvis sikkert d blir baby på deg altså...."

 

Og skrekkhistoriene ang fødsler også ikke minst, som om ikke jeg hadde nok fødselsangst fra før.

 

Blir jo så redd.....!

 

JEg vet ikke hva jeg skal svare når folk sier sånn. Blir bare sittende litt paff, også blir jeg tenkende i ettertid.. Kan d hende meg lissåm!?!

 

Sukk...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg valgte å ikke høre på det folk sa. Alle fødsler er forskellige. DE venninene mine som ikke har født før forteller jeg ingenting til. Ja det gjør vondt. Det sier seg selv, men vi jo skapt til dette og vi overlever. Jeg synes at du skal glede deg. Dette klarer du godt.

Igjen er det slitsomt når barnet er kommet til verden. Ja, det er det, MEN jeg synes at jeg får mye mer igjen fra min lille gutt. Tiden flyr og før du vet ord av det så er den verste perioden med nåttevåk over. Jeg kan knapt huske det og jeg hadde en liten godt som ikke likte å sove. Min mann og jeg har det fremdeles godt sammen om ikke enda bedre, så ikke hør på folk som er negative.

Fødselen din blir sikker en kjempeopplevelse, så gled deg, og lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette skjedde med meg også da jeg var gravid. Alle skulle fortelle historiene sine,og den ene var værre enn den andre.Etter fødselen min kom de og spurte hvordan det hadde vært, og jeg syntes jo selvfølgelig at det var vondt,men det er overkommelig og absolutt verdt det! Det var nesten så de ble skuffet over at jeg ikke hadde hatt det helt forferdelig.

Jeg vet i hvertfall at jeg aldri skal "skryte" over hvor fælt det er å føde til noen,for jeg husker godt hvor irriterende det var.Alle opplever jo fødsler forskjellig uansett,og ingen kan forklare deg hvordan det oppleves.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må legge til en ting til også.Når barnet er født,så er det kanskje slitsomt en stund med amming hele tiden osv...men tida går så utrolig fort og plutselig er de store,så man må ta vare på hvert sekund å nyte det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min påstand er at de kun prøver å bevise noe overfor seg selv, at de har vært tøffe(og det har de jo vært og!) Jeg er helt enig - dette kan de holde for seg selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ingen fødsler er like. jeg har hatt 2 helt forskjellige.

var hos jm idag, og hun lurte på om jeg hadde tenkt noe på fødselen, det har jeg ikke sa jeg, tar det som det kommer. som sagt har mine 2 fødseler vært totalt ulike en var lang og den andre var rask.

jm mente den korte på 1 time var tøft. var bedre med en lang og mindre intens.hun lurte på om jeg ønsket en mellom ting. men jeg tror ikke det. tror jeg vil ha en kort og tøff fødsel, selv om den var mye vondere, enn en lang. er en utålmodig person, så jeg har ikke sansen for venting.

 

mange av disse føde historiene jeg har lest om, virker ikke så spesielle i mine øyne.det er jo hvordan hver enkel oppfatter sin fødsel.

 

jeg synes du ikke har noe å grue deg til, du aner no ikke hvordan det kommer til å bli. jeg grudde meg ikke til min første fødsel. min andre hadde jeg litt angst for, men 1 mnd før termin, så var det bllåst bort. får bare ta det som det kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja folk er rare,kan virke som om jo verre det er det en kan fortelle jo bedre er det,synest det er nokså patetisk jeg da....Jeg fikk oxo mange slike skrekk historier servert første gangen,men som deg,jeg gleda meg like vel,synest det var spennende og det ble det oxo. Tror nok dette går litt på innstilling,og du har et fint utgangspungt slik sett,kjempe flott at du ikke bryr deg :-))

 

Masse lykke til

 

Klem fra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har fått høre noen historier om hvor ille fødsel var osv. men jeg opplever at de fleste fokuserer på det positive ved fødselen og tiden etterpå.

 

Det jeg reagerer på er alle som må fortelle meg som er gravid historier om folk de kjenner/har hørt om som har mistet sent i graviditeten eller født dødtfødt barn. Blir veldig provosert av det, man er jo engstelig nok for at noe skal gå galt uten alle de historiene. Nei, mange som ikke tenker lenger enn sitt eget behov for oppmerksomhet ved å komme med div. historier...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo kjempe flott at du ikke gruer deg, men det er nok greit å være forberedt på de smertene som kan komme. For de er en ofte en million ganger værre enn du kunne tenke deg. Jeg fikk totalt panikk sist fordi det var så vondt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har blitt spart for mange skrekkhistorier om fødsel, men har fått noen om livet som nybakt mor. Det rare er at alle de som forteller mindre hyggelige ting er folk som ikke er så nærme.

Mamma og svigermor og svigerinner og søstre har opplevd uforholdsmessig lite skummelt i forhold til folk man ikke kjenner så godt...

 

Jeg vet at moren min ikke ville vært redd for å fortelle meg ubehagelige historier og heller ikke svigerinnene mine, for de vet at jeg takler sånt.

 

Det får meg til å trekke den slutningen at de som forteller disse litt skumle historiene egentlig bare prater, som vi jenter gjør. Og noen ganger vokser jo historien hver gang man forteller den også.

En JM på fødselsforberedelse ble konfrontert med en historie som noen hadde hørt fra en tante. Hun spurte hvor gammel tanta var og i hvor mange år hun hadde fortalt den historien. De har jo en tendens til å huskes verre for hver gang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg er enig med deg der, mamma til snuppelupp, selv om jeg ennå ikke har født. Søsteren min har en datter på tre år, men hun er "helt oppi" mitt svangerskap og fødselsforberedelsene, og mimrer over hvor fint det var å ha en liten baby (men selvsagt syns hun jo det er like kos nå som jenta hennes er blitt større :-). Man må ta vare på øyeblikkene og glede seg over alt det positive uansett :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en eneste ting jeg er kjempelei av å høre, og det er nettopp hvor travelt det er med baby.. Selvfølgelig kan man ikke styre klokken slik man gjorde før, man kan ikke være like spontan som tidligere og selvfølgelig blir det litt å gjøre.. men jeg er ikke så naiv at jeg tror alt bare blir fryd og gammen.. Jeg gleder meg masse til både nattevåk og bæsjebleier og alt som hører med en liten baby.

Jeg tar det som det kommer.-. Som sagt tidligere her, så kan det jo ikke være så gale når folk får både 2, 3 og 4 unger.. En nabo av meg har en sønn på godt og vel året, og hun er visstnok den første i verden som har fått barn - Dèt er slitsomt å høre på!!

Vedr fødselshistorier så har jeg også hørt mange skrekkhistorier.. Søsteren til en på jobben fødte for litt siden, men det hadde ikke gått så bra,... hun jeg jobber med ville først ikke fortelle meg hva som skjedde, men jeg ba om det.. Vet at alle fødsler er forskjellig, og selvfølgelig vil det gjøre vondt... er jo ikke så stort hull barnet skal gjennom. Jeg synes det er spennende å høre om andre fødsler, om de er bra eller dårlig.. men det er meg.

Jeg gleder meg til fødselen om 4+ uker jeg.. og alt det vonde.. Det jeg også har hørt er at det gjør vondt, men at det er glemt når barnet er kommet ut:-)

 

Til alle dere med fødselsangst; Tenk på alle de millinoer av damer i hele verden som har født.. det kommer til å gå så bra så:-)

Men snakk med jm om det, kan være lurt..

 

Klem:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

da jeg var gravid første gang, så var det ingen som kom med noen skrekk historier.

kanskje fordi jeg var den første av venninene som fikk barn..

men når jeg snakker med andre som har fått barn,så hender det at vi snakker om fødslene våre å samenligner dem.

men jeg snakker som oftes om min fødsel med humor, for selv om det var vondt å alt det der,så skjedde det jo egentlig masse morsomt(eks at jeg slo stor tåa i veggen,tullet noe forferdelig med klysteret,å jeg viste ikke at man skulle føde morkaka ,latet som om jeg presset ut ungen da jeg hadde veer(viste ikke hvordan jeg skulle presse)osv.. haha.. kjempe morsomt)...

å jeg forteller bare alt det morsomte som skjedde.

å det ender som oftes med at vi ler alle sammen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...