Gå til innhold

Til legen siste tiden...


IzzaBizza

Anbefalte innlegg

hvor ofte går man til legen den siste måneden? Det samme som før eller mer? Jeg har fått beskjed om å komme tilbake når jeg har termin, syns det virker litt rart at jeg ikke fikk time før...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvor langt er du på vei da?

 

Jeg var på kontroll i uke 36, 38, skal tilbake i uke 40. Etter det er det ukentlige kontroller.. Minimalt på slutten, men de nye retningslinjene er bare sånn da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal normalt gå til kontroll hver 14.dag fra uke 30, og hver uke fra uke 36.... Men hører at det varierer enormt. Syns du at du får for lite kontroller ville jeg sagt ifra om at jeg ønsker en tettere oppfølging. Tror de respekterer dette ettersom folk har forskjellige behov.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antall kontroller

Vi anbefaler et basisprogram med åtte kontroller til og med svangerskapsuke 40. Ultralyd i uke 17–19 er regnet med. Etter svangerskapsuke 40 skal du til vanlig kontroll i uke 41 hos din jordmor eller lege.Deretter følger lege eller jordmor rutinene som gjelder for «overtidige svangerskap» i samarbeid med det fødestedet du har valgt (fra svangerskapsuke 42).

 

Hatt kontroll i uke 12, 22, 26, 30, 34, 36. Skal i uke 38 og 40. Hatt UL innimellom der å, så har jo hatt fler kontroller enn hva retningslinjene sier da... :)

 

Føler ikke at jeg har gått glipp av så mye, har vært frisk som en fisk, og ikke hatt mye jeg har lurt på. JM har vært flink å informere, å vi har innhenta mye info sjøl også. Sku det være no, kontakter jeg bare føden direkte nå så seint i svangerskapet.

 

Har termin fra 5-25 juli, så alt kan jo egentlig skje når som helst å da... Dumt å ha så mange datoer å forholde seg til... :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I de nye retningslinjene skal du ha kontroll hver 14 dag fra uke 36. Går du over termin skal du ha hver uke til det er på tide med overtidskontroll. Deretter er det vel individuelt.

Jeg har gått til kontroll mye oftere enn dette, men det er fordi legen min følger de gamle retningslinjene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...