Gå til innhold

Min fødselshistorie - og dette er IKKE en skrekkhistorie!!


GuriMalla - ♀♂♂

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke vært så aktiv her inne, men har lest en del innlegg og har fått mange tips og svar på ting jeg har lurt på underveis i svangerskapet.

 

Min termin var 21.juni. Dagen før var jeg på kontroll hos jordmor og ble da undersøkt men hun kunne ikke kjenne livmorhalsen. Derfor trodde vi alle at det var nok bare å smøre seg med tålmodighet.

 

På termindagen begynte jeg å kjenne litt mensmurringer og fikk litt vondt nederst i korsryggen. Yes- modningen er i gang tenkte jeg, men fortsatt kan det jo gå laaaang tid før det skjer noe.

 

Dagen etter gikk slimproppen. Mye slim som var litt iblandet blod. Men like før jeg skulle legge meg så kom det litt blank væske også. Tenkte ikke noe over det jeg og sov godt om natta. Dagen etter, på fredagen, kom det hele dagen blank væske og til slutt ringte jeg på føden. Vi reiste dit og fikk konstantert vannavgang. Ettersom dette hadde stått på siden kvelden før måtte jeg reise inn til et litt større sykehus for å eventuelt bli igangsatt dersom ting ikke skjedde av seg selv. Dette pga av infeksjonsfare.

 

Vi reiste avgårde og på turen dit (som tar 2 timer) så begynte murringene å bli regelmessige. Men de var fortsatt ikke vonde.

 

Vi kom til sykehuset ca kl 2030. Der ble vi innskrevet og ble enige med legen om at vi skulle gå for igangsetting samme kvelden. Like greit å stupe i det isteden for å ligge hele natta og gruble.

 

Legen undersøkte meg og da fikk vi alle litt av et sjokk. Det var 4-5 cm åpning og hodet sto godt ned i bekkenet. OJ! jeg var offisielt i fødsel. Jordmor mente jeg var heldig for det er visstnok de første 4 cm som er de verste...............Legen var da så "grei" at hun tøyde livmorhalsen. DET var ikke behagelig.

 

Men det satte i gang ting. For 15 min senere begynte noe som definitivt måtte være rier. Jeg trasket rundt med prekestolen og mannen min sprang rundt med varmeflaske på korsryggen min.

 

Ca kl 2330 undersøkte jordmor meg og da var det 7 cm åpning. Jeg var veldig lettet over at det var såpass framgang for det var vondt!

 

Jeg lå i badekaret i ca 45 min og det dempet smertene noe. Da begynte trykke trangen å komme og jeg sto opp av karet. Det var da helt forj..... vondt. Da først kom jeg på lystgassen. Så jeg lå ei stund og supte lystgass, men den virket ikke noe særlig. Jeg hadde kommet for langt i fødselen til det. Men det hjalp å konsentrere seg om å puste i masken.

 

Da jordmor ga Go for trykking, gikk jeg over i fødesengen. Etter 1 1/2 time med pressrier uten at det helt store skjedde måtte jeg få litt "rier på pose". Legen kom inn og la seg på magen min under pressriene. Jeg var veldig i mot dette, men jeg skjønte etterhvert at dette ikke ville gå uten hjelp. Legen var veldig forsiktig og når jordmor klippet et lite snitt med saksa si, så kom hele jenta. En helt ubeskrivelig følelse!!! Klokken var da 0300.

 

Hun er selvsagt verden skjønneste jente og lå på magen min mens jordmor sydde litt. Jeg kjente ingenting verken av klippingen eller syingen etterpå.

 

Jeg synes fødselen var en utrolig opplevelse og jeg var ikke noe spesielt sliten etterpå. Som førstegangsfødende var jo 5 1/2 time en rask fødsel.

 

Lillejenta veide 3760g, 52 cm og 36 cm rundt hodet.

 

Så lykke til jenter!! Mitt beste tips må være å ta det med ro og ikke motarbeide riene. Konsentrasjon må til og JA det er vondt å føde men belønningen er verdens beste!!!

 

Gurimalla---- lillejenta født 24/6.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gratulerer så masse med lillejenta!!! Hørtes jo ut som en grei fødsel. Godt å lese at førstegansfødende også kan få kjappe og greie fødsler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

grattulere så mye med jenta.. gruer meg litt til fødsel selv men roer meg med tanken att når andre får det til så må j få det til også..hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulere så mye. Håper vi alle kan få en tilsvarende fødselsopplevelse.

Ellers synes jeg det var topp at du tok med i overskriften at det ikke var skrekkhistorie. Hos meg er det de koselige historiene som leses nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer en masse! Og takk for en fin fødselshistorie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...