Gå til innhold

Ultralyd - hvor mange tar dere egentlig???


På'n igjen

Anbefalte innlegg

Leser stadig vekk inne på sidene her at folk er på både 2-3-4 osv. ultralyder - Jeg har bare vært på en jeg og har heller aldri blitt tilbudt noen flere. Det med å måle lengde og vekt skjønner jeg heller ikke så mye av, er dette etter egne ønsker eller er det bare forskjellig praksis fra kommune til kommune?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

NORMALT sett har man kun 1 ultralyd, den i uke 17-19 (eller senere). Men jeg personlig fikk en tidlig ul i uke 7 pga en MA sist jeg var gravid. Så tok jeg faktisk en privat i uke 10 (var bekymret), og så var jeg da på denne ordinøre da jeg var i uke 17. (Litt tidlig, men.) Så har jeg vært på 3D ul da jeg var i uke 27, også i privat regi. Nå blir det ingen flere!! Men de som har vært på flere ul har som regel en grunn til det, enten det er privat (som man må betale for) eller at det er pga komplikasjoner eller bekymring.

 

Jeg fikk vite ca vekt på bebisen på 3D-ultralyden, men ikke på den ordinære. Tror ikke dette er vanlig, men på 3D betaler man jo (klekkelig) for det da, så det skulle egentlig bare mangle ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir fulgt opp tettere, blant annet med vekstkontroll, for å sjekke at alt er som det skal i forhold til en risikofaktor jeg har i svangerskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får ultralyd på hver kontroll hos fastlegen min. Riktignok bare en rask kikk, ikke sånn omstendelig vurdering som ved rutineul. Syns det er betryggende at legen tar seg tid til dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var først på den ordinære i uke 18. Der så de at morkaka lå dypt nede, så de måtte ha meg til kontroll igjen i uke 32 for å sjekke at den flyttet seg opp, ellers måtte jeg kanskje ta keisersnitt. Men den var heldigvis flyttet seg opp. Så måtte jeg faktisk på nytt på ultralyd denne uken fordi jordmor mistenkte seteleie (to uker til termin), og ville sjekke dette, men hodet var heldigvis ned:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På grunn av medisinske årsaker / risikosvangerskap skulle jeg uansett ha noe mer oppfølging i fra sykehuset, og da de i tillegg oppdaga på den første UL'n (uke 9) at vi venter tvillinger, ble det enda tettere! (Tvillinggravide må følges nøye opp med ultralyd for å passe på at de to små vokser jevnt)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble sendt til ul av vikarierende lege i uke 7, da hun trodde jeg lakk fostervann, og at jeg var 4-5 mnd på vei pga livmor størrelsen. Tok privat utvidet ul i uke 12 med tanke på evt kromosomfeil (er 36 år), og ordinær ul i uke 18. Ble sendt til ekstra ul i uke 28 pga magesmerter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har hatt flere ul men det har vært pga at jeg ikk ehar følt meg bra osv..

uke 7 pga blødning

uke 14 pga magesmerter

uke 19 den ordinære

uke 20 var en luksus ul fordi jeg ikke fikk vite kjønnet og ville vite alikevel.

uke 28 3d ultralyd var jo oxo luksus da.. men for og se hvordan babyen så ut

uke 29 var jeg på føden da jeg hadde så vondt i magen at jeg ikke kunne bevege meg nesten..

 

så er bare hvis en sliter med litt div en får ekstra ul ellers så må en til privat som 3d og koste det på seg.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ikke ta fler Ul'er enn det som er "påkrevd". Nå er ikke den rutineultralyden påkrevd, men den synes jeg det er greit å ta. Utover det vil jeg ikke ta UL med mindre det er mistanke om noe galt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er opp i 5 nå, skal på nr. 6 på mandag. Hvor mange det blir før fødselen er ikke godt å si, er i uke 33 nå. Følges ekstra opp pga. risikosvangerskap. Sist graviditet tror jeg det ble rundt 10 UL. Er jo ikke vanlig med mer enn en, men hos noen av oss er det påkrevd, for at legene skal kunne ta de rette besluttningene i forhold til vidre behandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et standard svangerskap og har tatt kun den ene rutine ul. Men pga at baby satte seg fast i bekkenet, får jeg ul til vekstestimering rett før termin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg var så glad for at jeg var gravid at jeg nesten ikke trodde det, så vi kjøpte oss en ultralyd privat i uke 12. Også litt med tanke på kromosomfeil og andre feil. Helt klart verdt alle pengene, det var så utrolig gøy og "helt sinnsykt" å se en baby i magen, som jo enda var ganske så flat. Også veldig beoligende å se hjerte, nyer, magesekk og faktisk ti fingre allerede da. Ordinær ul viste at morkaka stengte for åpningen, så dette måtte sjekkes i uke 32. Da ble det vaginal ul, kjipt. Dessuten var den kort, og legen var teit. Men morkaka hadde heldigvis vokst oppover, så utgangen er ikke blokkert for junior, og da slipper vi keisersnitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på privat ul i uke 11 fordi vi var så spente og lurte på om alt var i orden og fordi vi bare ville se den lille!!!

 

Så var vi på ul i uke 19, den vanlige.

 

Ellers har jeg sett han hver gang jeg har vært hos jordmor fordi hun har ul utstyr, men bare en rask titt, men kjempegøy!! Sambo har vært med noen ganger og synes det er så gøy å se, og føler han er mer med!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...