Gå til innhold

Skal dere føde uten smertelindring? Det er no av det dummeste jeg hører!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har selv født 2 stk. Og selvfølgelig så har jeg brukt epidural begge gangene. Og når jeg fikk satt den var som om jeg kom til himmelen og jeg klarte og ligge og slappe av og samle krefter til utdrivningsfasen.

Så når jeg hører noen som sier at "Nei, jeg skal være flink og ikke har smertestillende" blir jeg så arg!!! Hva har det med å være flink å gjøre?

Jeg vil heller si at jeg var flink som hadde vett nok til å ta epidural og kunne få slappet av den siste biten av fødselen. Sånn at jeg ikke var helt vrak når ungen kom ut. Så jeg kunne være ved mine fulle fem. Ikke det at dem som ikke tar smertelindring ikke er ved sine fulle fem, men de må da være mer slitne enn oss som får hvilt de siste timene...

 

Nei blir arg jeg når jeg hører om de "flinke" som ikke tar noe alla epidural. Hva skal de bevise? Jeg kan ikke si at jeg syns de var no flinkere enn meg. Langt i fra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så flott at epiduralen hjalp deg så mye!

Personlig vil jeg ikke sette meg et eneste mål for fødselen annet enn at ungen skal UT, og om det blir med epidural eller uten, med akupunktur eller med risposer eller med lystgass. Jeg tør rett og slett ikke å ha noen forventninger til hvor mye eller lite jeg skal takle, så jeg tar bare alt som det kommer.

Det må vel likevel være lov til å være litt stolt av seg selv hvis man har født helt uten smertelindring etter å ha satt seg dette som mål? Det er jo tross alt opp til hver enkelt vordende mor hvordan de vil ha det under sine fødsler. Det finnes mange ulike grunner til at disse jentene velger å prøve å føde uten medikamenter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men i alle dager, ro deg litt ned nå!!!!

 

Har ikke no med å være flink hva den enkelte velger å gjøre. Det er ikke alle som VIL ha smertelindring av ulike årsaker, så vil neppe tro man velger det for å ha noe å skryte av etterpå!!!!

 

"Så "flink" DU var da som valgte å ta epidural...!"

 

Nei det er det dummeste jeg har hørt... Jeg personlig skal føde uten smertelindring fordi JEG vil, og ikke fordi jeg skal kunne ha noe å skryte av etterpå...

 

Blir arg pga sånne innlegg som dette her jeg, for ærlig talt, det ER opptil den enkelte å velge hva man vil ha av smertelindring! Og hva man definerer/opplever som en fin fødsel er nok også opptil den enkelte spør du meg...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Signerer Dodge, men må tilføye:

 

Alle som har gjennomgått en fødsel har all grunn til å være stolte uansett hva de brukte/ikke brukte av smertelindring.

 

Jeg ønsker i utgangspunktet ikke epidural, av den grunn at det kan føre til svakere rier osv. Men jeg er såpass plaget av bekkenløsning denne gangen at jeg er mer åpen for det. Jeg tar det litt som det kommer. Sist hadde jeg stor nytte av lystgass. Jeg sov under hele åpningstiden, trykket ut babyen og ruset meg videre på lystgass mens de sydde. Må legge til at jeg hadde en kjapp fødsel (4 timer åpning, 1 time utdriving, 1 time sying).

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må si jeg er litt enig med hovedinnlegger. Det er sikkert flott å kunne skryte av at man har nådd et personlig mål man har satt seg dersom man har født uten smertelindring, men man er jo ikke bedre eller flinkere av den grunn.

Jeg har en venninne som absolutt skulle føde naturlig, og hun sier i dag at det er noe av det dummeste hun har gjort. Det ble en svært vanskelig fødsel, men hun skulle ikke ha smertelindring fordi hun skulle være "flink". Det hele endte med at hun ikke kom seg ovenpå igjen før måneder etter fødselen. De to neste har blitt tatt med keisersnitt...

 

Jeg er førstegangs så jeg har heller ikke bestemt meg for det ene eller det andre, for jeg aner jo ikke hva jeg går til. Jeg har også av den grunn valgt å føde på et sykehus litt lenger unna, da jeg ønsker å ha alle alternativene tilgjengelige og ta valgene underveis.

Jeg skal være flink i så måte at jeg skal få ungen ut, og deretter gjøre mitt beste for at barnet skal få en trygg og god oppvekst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

snakk om å være moraliserende!!! herlighet som du provoserer da!! det må da for pokker være opptil hver enkelt om en vil føde med eller uten smertelindring?!?! har da ikke noe med å være flink eller ikke flink det vel?? men ja, jeg var litt stolt av meg selv forrige fødsel, da jeg fødte uten smertelindring. Om det var mitt ønske? ja i utgangspunktet, men ville gjerne hatt smertelindring under fødsel, men da var det for sent i fødselsforløpet. Og var jeg et vrak som du sier når gutten minendelig kom ut???? NEI, LAAANGT i fra. JEg var lys våken, koste med ham og ringte rundt til familie og vennerr for å fortelle den gode nyheten! Jeg prøvde slett ikke å bevise noe ved å ville føde uten smertelindring, jeg tenkte da på hva som ville være best for babyen min, var redd noe skulle gå over i ham. Uansett synes jeg man skal respektere andre sine valg!!!!

 

Hilsen en som godt mulig skal føde med epidural denne gangen, eller kanskje jeg klarer meg uten, det får vi ta som det kommer!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Svakere rier ja, men det setter de bare opp ved å sette drypp! Ville ikke kuttet epidural av den grunn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg lurer på er HVORFOR føde med smerter når en kan slippe smerter på slutten da, om en velger epidural selvfølgelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei må si meg litt uenig her!

Kanskje det er noen som velger uten smertelindring for å være flink, men det er ikke derfor jeg velger det.

Og kanskje jeg trenger epidural når vi kommer så langt.

 

Grunnen til at jeg velger å føde så naturlig som mulig er at de fleste fødsler stopper litt opp når en får satt edidural og blir oftere tatt med tang/vakum.

Jordmor sa også det var gjort undersøkelser på barnet etter en fødsel med smertelindring. Hvor de kunne se at barnet i noen tilfeller var slappere og ikke så lett for å få til å suge med en gang.

 

Jeg synes også det å føde på Storken ser mye bedre ut hvor det ikke er sykehuspreget og en får eget rom med badekar hvor en kan tilbringe barseltiden med den nye babyen og barnefar i fred og ro.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja du var stolt ja! :) For du følte deg sterk som klarte uten smertelindring... :) Nettopp...

 

Og har jeg sagt at jeg ikke respektere andres valg? NEI

Har jeg sagt at jeg blir irritert på dem som skryter av at akkuratt de har vært flinke siden de ikke fødte med smertelindring? Ja akkuratt det skrev jeg. Ikke de som gjorde det av hensyn til babyen eller til dem som ikke hadde no valg eller dem som er redd for å ta smertelindring...

Men dem som nekter smertelidring selv om jm anbefaler det på det sterkeste pga mor sliten og ungen bruker lang tid ut. Ja da blir jeg arg. Jeg blir ikke arg i alle ting jeg hører.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge mine ganger så har det stoppet litt opp. Men da har de enten tatt vannet eller så har de satt drypp... Ikke no problem. Unger blir tatt med tang uansett i enkelte fødsler. Enter fordi mor er for sliten eller en anne grunn. Trenger ikke være selve epiduralen...

Jeg tror folk er litt skremt av epiduralen jeg.

Selv spurte jeg anestesilegen min sist. Og han sa at det var kommet masse negativt rundt epidural som ikke var sant. Og lam kunne en ikke bli. Da kunne det ikke ha vært en anestesilege som hadde satt den.

Redd for det ukjente...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da burde du ha skrevet nettopp det. At du var imot det når fødselen var kommet så langt at mor ikke klarte mer.

Det er jo en helt annet situasjon!

 

Men alle må få lov å fføle seg stolt hvis de setter seg ett mål og står ved det.

 

Lykke til iallefall med eller uten smertelindring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Epidural er vel ikke helt uten ulemper det heller, så det må vel veies litt for og imot for den enkelte uansett. Jeg vil gjerne prøve uten - for å ha mer kontroll med kroppen + at jeg ikke er glad i laaaange nåler - men trenger jeg epidural tar jeg imot med takk :-)

 

Poenget her er vel at du føler at folk ikke synes du er flink når du tar epidural. Det er jo bare tøys. Å føde er en stor bragd uansett!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skulle gjerne hatt epidural, men jeg har, tro det eller ei, en sånn angst for sprøyter, venflon o.l, at jeg, så lenge det er forsvarlig for meg og mitt barn, glatt føder uten epidural. (og ja, jeg har født en gang før, tok 48 timer, og var det vondeste jeg har gjort i hele mitt liv). Mange som kanskje mener det er bare tull, og at det er jo "bare" et lite stikk, men det er det psykiske som er problemet for meg. Har ikke tatt blodprøver i dette svangerskapet heller pga dette. (de stikker i fingeren da, det er ikke så ille) Så det de har gjort før når jeg skulle ha tatt bldprøve, er at de har stukket meg i pekefinger og langfinger og "tappet" de for blod. Så har det ikke vært for det, har jeg vært den første til å be om epidural, men for meg er tanken på det faktisk værre enn selve fødselen. Men jeg har aldri sett på noen som mer eller mindre flinke. Både å gå gravid, og ikke minst å føde er en prestasjon i seg selv uansett hvor mye eller lite smertestillende man får. Synes heller vi bør applaudere hverandre, enn å dømme. Vi tar alle våre valg ut i fra forskjellige forutsetninger, og vi har også forskjellig smerteterskel.

 

Så all ære til alle damer som går/har gått igjennom et svangerskap og fødsel. Flinke alle sammen:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor planlegger alle å bruke/ikke bruke?

 

Jeg hadde en såpass rask fødsel at jeg rakk ikke noe, det kan også skje andre som veldig gjerne ville hatt smertestillende. Det er ikke alle forunt å få så enkle fødsler, så hvorfor er det også bestandig noen som er så forferdelig negativt enten det gjelder det ene eller det andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av en eller annen grunn tør du ikke signere med annet enn Anonym. Hvorfor det?

 

Så til saken: Det har ingenting med å være flink eller ikke om man velger epidural eller ikke. Vi er alle forskjellige og ønkser forskjellig i forbindelse med fødselen.

Jeg har også født to barn og jeg VALGTE å gjøre det uten epidural fordi jeg rett og slett ikke ville det eller hadde behov for det.

Jeg jar ingen planer om å bruke epidural denne gangen heller. Ikke for å være "flink", men fordi JEG vil det sånn.

 

Ha respekt for andres valg, enten de velger det ene eller det andre. Jeg latterliggjør ikke deg fordi du velger epidural. Det er DITT valg, ikke mitt. Og alle som føder barn (med eller uten smertelindring) fortjener den all mulig respekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, jeg skal føde uten noen form for smertelindring og det for fjerde gang. Har aldri skrytt av meg selv av den grunn, men det har gitt meg en indre styrke og tro på egen psyke som jeg setter stor pris på. Jeg har en rimelig høy smerteterskel og vet at de måtte ha gitt meg store mengder skulle det ha hjulpet. men dette er meg, vi er alle ulike og av den grunn er ikke samme løsning den beste for alle, det viktigste er jo som du sier at barnet har det best mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også født to ganger uten smertelindring og akter å gjøre det denne gangen også. Og det er rett og slett fordi at jeg vil ha full kontroll og at jeg ikke vil ta noen risiko med barnet som ikke er på helsa nødvendig. Jeg vet at jeg helt fint kommer meg gjennom fødselen uten bedøvelse, selv om det gjør vondt som f..., og da ser jeg ikke poenget med å ta noe. Under forrige fødsel ble jeg satt på drypp, noe som intensiverte smerten veldig fordi jeg fikk dobbelt opp med rier. Hadde jeg visst på forhånd hvor vondt det skulle bli med dette dryppet kan det godt være at jeg ville bedt om akupunktur eller noe annet, men så sant jeg kan la vær å ta noe medikamentellt, gjør jeg det. Ser ikke på noen måte ned på de som vil ha epidural e.l, mener bare at det må få være opp til den enkelte fødende. Folk har tross alt både forskjellige smertegrenser og forskjellige ønsker for sin egen fødsel. Dette bør respekteres av alle, og er man så smålig at man lar seg provosere av at andre ikke vil ha smertelindring, har man etter min mening et stort problem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Føler du deg truet av de som ikke har brukt smertelindrende under fødselen?

Det virker slik.

Jeg brukte ingenting mot fødselsmertene mine,fødte en velskapt datter og hadde ingen tung fødsel men jeg ser jo ikke ned på venninnen min som brukte det hun kunne få av smertelindring.-En fødsel oppleves jo forskjellig fra person til person og fra gang til gang.

Det blir for dumt å angripe de som er stolte for ikke å ha brukt noen ting og det er for dumt å angripe de som følte at de måtte ha epidural eller annet under fødselen.What`s the point?? Vi er vel alle forskjellige og har derfor forskjellige behov...

 

Jeg personlig ser frem til å føde med smerter,dette fikser kroppen min.Skulle den ikke fikse det så er der hjelp å få.

Barnet er iallefall verdt det; )

 

Lykke til uansett

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da, ikke noe problem, det er bare å revne nok ;)

Legen som sydde liknet på en blanding mellom dracula og Ari Behn *ler* Han jobber ikke der nå lengre- heldigvis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Jeg har født både med og uten smertestillende, og vil bare si at jeg er utrolig stolt av meg selv i begge situasjonene. Har ingen verdens ting med smertestillende å gjøre, bare det at kroppen min har klart å bære frem og få ut disse nydelige skapningene er jo helt ufattelig tøft!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt at det dryppet de setter ikke nødvendigvis er så bra. Epidural i seg selv er visstnok helt ok, men det er komplikasjonene som kan oppstå i kjølvannet av epiduralen som ikke er bra.

 

Jeg har ikke lest nok om temaet til å kunne slå i bordet med harde fakta. Men det lille jeg har hørt, gjør at *jeg* velger epidural som en siste utvei.

 

Jeg synes det er helt ok at noen velger epidural med en gang. Jeg ser ikke ned på, eller føler at de har prestert mindre av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...