Gå til innhold

UL,hvor ofte??


mamsen og ML+litenimagen

Anbefalte innlegg

Hei hei:)

 

har bare et lite spørsmål som jeg håper noen av dere kan hjelpe meg med. går nå inn i min 11 svangerskapsuke nå, var på ul i uke 8 og har nå fått en inkalling til ul 1 august da jeg er ca 18 uker på vei. spørsmålet blir da som følgende: hvor ofte er det vanlig å gå til kontroll? bør jeg bestille en ul mellom nå og 1 august? (synes også det er litt spennende å se den lille, første gang for meg:)

 

god sommer alle sammen og lykke til videre:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er nå i uke 21 og har vært på tre kontroller hittil (hvorav den første var på eget initiativ for å spørre noen spørsmål og teller egentlig ikke..) i tillegg til 2 private UL'er (i uke 7 og uke 12) og en ordinær UL i uke 19.

 

Jeg synes det var fint med UL i uke 12 - da var jeg over den kritiske perioden og jeg hadde stort behov for å se at alt var bra med den lille, men jeg hadde ikke gjort det dersom det bare var for å se bebien, jeg gjorde det kun fordi jeg plagde meg selv med altfor mange negative tanker om at noe sikkert hadde gått galt.

Man vet ikke så veldig mye om eventuelle skadevirkninger av mange UL'er, og jeg mener i allefall at man bør prøve å holde det på et minimum - men samtidig skjønner jeg godt at du er sprekkferdig etter å se hvordan det står til :)

Er i allefall ingen grunn til at du BØR bestille UL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke "vanlig" å ha mer enn den ene ultralyden i uke 18, med mindre det er noe galt eller man trenger ekstra oppfølging. Endel vil jo gjerne ha flere, og bestiller privat (og betaler dyrt...). Jeg synes det holder med den ene titten jeg, i hvertfall denne gangen :) men så er jo jeg annengangs jeg da. forrige gang var jeg/vi med på et forskningsprosjekt som handlet om fosterets vekst, og fikk da en del ekstra ul i forbindelse med det... hvis du har råd til det, er det jo bare å bestille ekstra ul ! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...