Gå til innhold

Har gbs/streptokokk b noe med urinveisinfeksjon å gjøre?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har lest litt inne på en annen tråd her, og er litt bekymret. Har hatt flere urinveisinfeksjoner i svangerskapet og er redd for babyen. Kan jeg ha gbs? Er det noe de sjekker automatisk ved første kontroll?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg vet ikke, men jeg hadde streptokokk -b infeksjon under fødselen og jeg har aldri hatt urinveisinfeksjon....min infeksjon var i sjeden og oppover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

GBS kan gi urinveisinfeksjon. Dersom de på striptesten oppdager at det er bakterier i urinen, er det vanlig (i hvert fall hos de legene jeg har vært) å sende urinprøven til dyrkning for å sjekke hva slags bakterier det er. Jeg har hatt urinveisinfeksjon med GBS både dette og forrige svangerskap, og begge gangene har jeg fått beskjed av legen (to ulike leger) at det var GBS. Den ene gangen i telefon og den andre gangen i brev. Tror ikke du trenger å bekymre deg hvis du ikke har hørt noe, men du kan jo spørre på neste legekontroll/ringe legen. Jordmora mi sa at dersom man i svangerskapet hadde hatt uvi med GBS skulle dette stå på helsekortet, fordi man da antakeligvis skulle ha antibiotika intravenøst under fødselen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...