Gå til innhold

Hvordan kjenner man livmoren?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Noen som vet og kan forklare meg? hvprdan kjenner man på magen? hvordan går man frem?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ba jordmor vise meg i dag.. Hun kjente min like under navlen (er 14 + 2), men jeg kjente ingenting.... Alt kjennes likt ut for meg når jeg trykker på magen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt vanskelig å forklare, men jeg gjør et forsøk. Etter å ha vært hos legen og målt fundus (?) vet jeg sånn halvveis hvor langt oppe livmoren er. Kjenner på noenlunde samme plass som legen, trykker magen inn og litt nedover. Hos meg kjenner jeg forskjell med at livmoren er mye fastere, får ikke "trykket" den like lett innover som "magen". Jeg er i uke 23 og livmoren er ca på høyde med navlen. Tror ikke du greier å kjenne livmoren før rundt uke 10, tror det er da den går over skambenet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg trykket og klemte og kjente og ordnet mye for å finne livmoren, sånn rundt uke 15-17. Syntes det var vanskelig. PLutselig en morgen i uke 17 kjente jeg en hard klump nederst i magen, til midt mellom symfysen og navlen. da var jeg ikke i tvil om at det var livmoren. Etter det har jeg kjent den strekke seg littt lengre opp for hver dag. er nå i uke 25, og synes den når opp til ribb-beina. tror en kyndig person kunne kjent livmoren før meg, men når jeg først kjente den, var jeg ikke i tvil. den er mye fastere og hardere enn resten av magen. Et tips: kjenn på magen under en orgasme, da er livmoren steinhard!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...