Gå til innhold

Arbeidsgiver motiverer gitt...


Marimari

Anbefalte innlegg

Hadde permisjon fra jobben ifm eksamen og kom tilbake da jeg var ca 20 uker på vei. Fant ut at jeg ville si fra om babyen siden det med litt fantasi kunne ses at jeg var gravid. Det var da allerede bestemt lønnsforhøyelse og at den i snitt lå sånn og slik, og jeg syntes det var greit å være åpen da vi snakket om prosjekter mange mnd fremover på dette møtet.

 

Ble fornøyd da jeg ble kalt inn under en uke etter og skulle få 15000 ekstra. Men hadde en snikende følelse... Sjekket med en kollega i dag og han har samme tittel, ansvar, lønn osv. Og fikk 25000... Er det mulig!? Må jo bare ta det opp med dem selv om det ikke er en formue. Men går det an å lage trøbbel for så lite? Blir så oppgitt. Har hjulpet flere venninner opp igjennom med mye rart på jobb ifm graviditet. Men hittil virket det som dette stort sett var litt 'uskolerte' yrker og dertil uskolerte sjefer. Sjefen min er ekstremt oppegående og vi er konsulenter som tjener inn penger på hodene våre. Blir jo ekstremt motivert til å holde seg i jobb resten av tiden ja... Ikke akkurat. Sukk. Var så klar for å 'gi jernet' siste mnd. Nå er det mest fristende å bli hjemme og kose meg siste månedene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sjefen din er mann og det er kollegaen også?? Jobber i et av Norges største firmaer og dette er vel ikke akkurat uvanlig dessverre... Har dere lik lønn i utgangspunket eller tjener du vesentlig mer en kollegaen din fra før? Kan jo hende de prøver å jevne ut evt. forskjeller??

 

Ta det opp med sjefen du! LYKKE TIL!!!! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Likestillingsrådet, sier jeg bare... Høres jo ut som et klassisk eksempel på diskriminering i arbeidslivet som følge av graviditet.. - Det er ikke lov!!

 

Ta kontakt med fagforening, eller likestillingsrådet/-departementer eller hvem det nå måtte være.. Uansett, stå på!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir så utrolig provosert av å høre om sånt, det er ren diskriminering.

Jeg søkte en annen mer familievennlig stilling i samme konsern og "dumme" meg fortalte at jeg var 8 uker på vei, og ble da forbigått av ei med mindre kvalifikasjoner...

Dette synes jeg du bør ta opp! Eller holde holde munn, sykemelde deg og kose deg hjemme de siste mnd..De fortjener ikke at du "gir jernet"!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns du skal ta det opp med sjefen jeg, så får du jo se om han har noen god begrunnelse eller ikke. Hvis han ikke har det - ta kontakt med (eller meld deg inn i) fagforeningen! En forskjell på 10 000 er ikke lite...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han bør ha gode argumenter sjefen din for å gjøre så stor forskjell ja. Les i gjennom likestillingsloven før du tar deg et møte med ham. Og er det ting som tyder på at du blir diskriminert pga kjønn tar du det opp med fagforeningen din eller Likestillingsombudet. De har jurister og slagkraft overfor firmaet ditt. Håper du orker og tør å ta kampen, for da slåss du for de andre kvinnene i bedriften også. Og i Norge :-) 10 000 er masse penger!!!

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

mye unødvendig diskriminering pga graviditet ja. Jeg fikk beskjed om å la være å søke på en av lederstillingene på arb.plassen min, "fordi du er gravid"! Blir jo så forbanna!! Den gangen var jeg knapt tolv uker på vei, god tid til å lære meg opp i ny stilling!! Vet at jeg er kvalifisert og at jeg gjør en god jobb.. Skal bruke permisjonstiden min på å se meg om etter noe annet, tror jeg....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for masse støtte. Jepp de er menn begge to. Og kollegaen min har samme lønn fra før, stilling, ansvar osv så jeg klarer ikke å se noen gode argumenter for dette. Bortsett fra at for dem er det på en måte 10 000 ekstra ut av vinduet siden jeg er gravid. Men sånn er det jo, og ikke noe de kan ta hensyn til. Absolutt ikke at 10 000 er lite hverken her eller noe annet sted. Men jeg merker at etter at jeg ble gravid er jeg mye mindre kranglete enn vanlig. Så det skal liksom mye til for å føle det er verdt det. Lyst å kose meg og ser lyst på ting. Så det sitter langt inne å starte krangler som jeg vet det blir. Men må jo bare ellers irriterer det vettet av meg fremover. Og sånn sett synes jeg 10 000 for dem burde være lite for å forsikre seg om motivert arbeidskraft i de 3,5 siste mnd++. Alternativet er jo mye dyrere for dem. Så skjønner virkelig ikke at de kan være så dumme. Burde ikke være verdt det. Sendte mail til likestillings og diskrimineringsombudet som det heter nå, men ikke fått svar. Regner med at bevisbyrden er på jobbens side for riktigheten av dette, men uansett gruer jeg meg til det ubehagelige. Kjipt å gnåle om for lite lønnsforhøyelse, for var egentlig fornøyd. Uff så dumme de er.

 

Det ironiske er at jeg har slitt med ryggen siden jeg begynte å jobbe igjen for noen uker siden. Skulle til kiropraktor i morgen. Og i går kveld da jeg skulle gå meg en tur, løftet jeg foten for å knyte skolissen - og der smalt det i ryggen. Så ikke sovet i natt og vært hos lege og kiro. Og foreløpig sykemeldte ham meg en drøy uke. Litt blandete følelser for jeg skulle ha et viktig møte med en ny kunde jeg skulle få, men jeg må jo nesten le av sammentreffet samtidig. Så vi får se. Kjenner jo at foreløpig tenker jeg at det er til pass for dem. Men ærekjærheten min vil ha meg i jobb. Jeg får slappe av og 'date' kiropraktoren den neste uken og se hva som skjer da.

 

Tusen takk ihvertfall. Synd men godt å se at det er flere som opplever lignende ting

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sendte også en mail til Likestillingsombudet sist jeg var gravid. Tok noen dager, men så tok de kontak per telefon. Det var helt topp det synes jeg :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...