Gå til innhold

Høy Hb-verdi


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

veit ikke helt hva hb verdi er, men hvis dette var en test hos lege eller jordmor ville de nok sagt i fra om det var farlig;=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er også på 15 og jeg er i ke 21 det er ikke kjempe bra men de gjør ikke noe særlig med det. IKKE ta jern i allefall. blodet blir liksom litt tykkere og KAN gjøre at du får mere vont i hodet ol, tipper faren for blodpropp også øker med noen prosent. Siden legen min er litt svevende har jeg selv tenkt å ringe føden, for på mitt helsekort for grvide stårt det faktisk som en komplikasjon å ha hb på over 13,5 etter 20 uke....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en hb på 15 selv, og det er visst kjempefint. Om den er under 10, må man ta ekstra tilskudd av jern.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hb er en forkortelse på hemoglobin som er de røde blodcellene som transportere oksygen rundt i kroppen. Hb på 15 er helt flott!!!

Hematologisk sykepleier

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hb på 15 er sikkert bra, men i løpet av svangerskapet skal verdien gå nedover. Dette er et tegn på at væskevolumet i kroppen har gått opp, og det er viktig. Blodet blir tynnere når man er gravid for at morkaken skal kunne transportere næring til fosteret. Vet ikke hvor langt på vei du er. Høyt Hb kan også være et tegn på at man er litt dehydrert, så det er bare å bøtte innpå med vann....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja litt lavt, ta jern tilskudd, jeg hadde ti å det var ik bra, fikk beskjed om å ta jern

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hb på 15 er høyt. Og det er for så vidt bra... men det er normalt at den synker noe utover i svangerskapet... Legen min sa at hvis den begynnte å stig mot slutten kan det være et tegn på begynnede svangerskapsforgiftning...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var oppe i 14.5 sist svangerskap og fikk beskjed om å slutte med jern umiddelbart. På helsekortet krysset de av for høyere en 13.5 etter uke 20, da er det høyt. Men dette kan endre seg, så lenge du ikke spiser jern og blodet i kroppen øker mer... Men legen hadde nok sagt noe om det var farlig. Er du i tvil og bekymret, ville jeg ringt og hørt. Kan dessverre ikke hjelpe deg. Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm dette lurer jeg også litt på fordi jeg har sunket jamt og trutt nedover i svangerskapet og hørt at jeg har hatt bra verdier og JM sa at det SKAL synke og at hadde det ikke gjort det hadde man reagert.

Vel på siste kontroll i 27 . uke hadde det steget og blodprøvedama sa så bra!! Jeg tenkte ja det var vel bra gikk inn til legen og gav ham kortet mitt.

Han sendte meg på benken og målte og lyttet osv og jeg tenkte ikke noe mer på det før jeg kom hjem

Det skal ikke stige sa JM - mulig jeg tar en telefon til henne da siden jeg ble usikker nå???

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har du vel spist jernrik mat etc en stund da, som har gjort at det har steget litt. Så lenge du ikke har høyt fra før (siden det har sunket), skal ikke det gjøre noe. Jeg har 11.5 og fått beskjed om at det er litt lavt og at jeg må fortsette med jerntabletter. Det også fordi jeg har en tendens til svimmelhet og fordi jernlageret mitt ikke har steget mer enn fra 11.1 til 11.5 på 4 uker selv om jeg har tatt jerntabletter hver dag.. Vil tro det skal gå litt opp og ned i forhold til hva du spiser og om du i tillegg får i deg c vitaminer som gjør det enklere for kroppen og ta opp jernet. Men har jordmoren din sagt det, skjønner jeg at du ønsker å ringe henne og høre, for å være på den sikre siden;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ville forsøkt å ikke spise så mye jernrik mat med en Hb på 15. Det bør vel ikke bli noe særlig høyere enn det.

Jeg har Hb på 10 og legen mente det ikke var nødvendig med jerntilskudd så lenge jeg følte meg bra. Ble jeg derimot svimmel og uvel burde jeg vurdere jerntilskudd.

Det er normalt at Hb verdien synker i svangerskapet, ikke farlig så lenge den ikke synker for mye, f.eks. Hb på 8 er lavt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...