Gå til innhold

Hjelp ang toxoplasmose....


jente80_

Anbefalte innlegg

Har vært hos leg en å fått påvist antistoffer mot toxoplasmose( så jeg sannsynligvis har gjennomgått en infeksjon tidligere.) IgG var pos men IgM var negativ. Er det noen som vet hvor lenge IgM hadde vært positiv viss jeg hadde hatt toxoplasmose nylig? Er nå 13 uker på vei. Forstod det sånn at det ikke var fare for at b abyen var smittet, men jeg får ikke helt roet meg. Snakket nemlig bare med helsesekretæren.

Har en datter på snart 9 måneder. Prøvde å undersøke om jeg hadde positiv toxoplasmose prøve sist?( Hadde en annen lege da) Det jeg nå har funnet ut er at det aldri ble tatt av meg sist!!! Så nå er jeg redd for både datteren min og babyen Er det noen som vet om jeg hadde merket noe på datteren min nå viss hun var smittet( ble smittet mens jeg var gravid med henne)?

Håper noen kan svare. Har vært så frustrert og redd siden jeg fikk vite det.

Takk.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siden toksoplasmose gir store funksjonshemninger/hjerneskade er jeg sikker på at du hadde visst det nå dersom du hadde fått det under graviditeten og datteren din var blitt skadet. Du kan nok dermed ta det helt med ro angående datteren din. Du har sikkert fått toksoplasmose som barn (spist sand i sandkasse eller liknende). I Gravid-bladet (tror det er det nummeret som selges nå) stod det en artikkel om ei som fikk toksoplasmose tidlig i graviditeten. Tror det stod at det er en blodprøve man kan ta som sier om man nylig er smittet eller ikke. Titt i bladet og se, og kontakt legen og si at du vil sjekke. Fortell om bekymringene dine! Du har sikkert ingen grunn til å være bekymret, antakeligvis kan du være glad fordi du slipper alle de slitsomme forholdsreglene som vi ikke-smittede må ta...

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kjennte en jente en gang som var blitt smittet inni mors mage.hun var hjerneskadet å hadde 1 øye...tror nok alt er ok med jenta di...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter som jeg har skjønt det så blir man dårlig under svangerskapet hvis man blir smittet da. Influensa liknende symptomer o.l.

Tror du kan roe deg helt ned ang dette, men hvis du er så usikker så ring og få snakket direkte med legen din - eller en jordmor.

Du skal se at alt er bra. Lykke til videre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for beroligende innlegg. Er godt å få litt "trøst".

Nå kan jeg kose meg med snop og frustrerte fruer.... tihi

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...