Gå til innhold

Hjelp, jeg trenger noe råd..


pusejenta

Anbefalte innlegg

Ettersom mine to katter nekter å markkur i pille- form, henvendte jeg meg til dyrlegen jeg bruker i dag. Der fikk jeg et middel som heter Profender som jeg kunne påføre rett på huden i nakken dems.

Som kjøp, så gjort.... Etter at jeg hadde tatt middelet på begge to, vasket jeg meg på hendene... Og gikk på nettet og leste om middelet (noe jeg skulle gjort på forhånd!!). Dette står det på nettsiden til Bayer (produsenten):

"Selv om preparatet ble godt tålerert av drektige katter, antyder undersøkelser på rotter og kaniner at emodepsid kan gripe inn i embryo-foster utviklingen. Kvinner i fertil alder bør derfor unngå kontakt med preparatet under påføring, eller benytte engangshansker." (tatt rett ut fra Bayers side).

Og nå er jeg rimelig nervøs... Jeg brukte nemlig ikke engangshansker, men vasket meg på hendene umiddlelbart etter at jeg hadde påført middlet....

Tror dere dette er veldig farlig?? Noe annet jeg kan gjøre i ettertid??

 

Alle råd tas godt imot!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når du vasket deg på hendene ganske øyeblikkelig etterpå skal du nok se at det går bra. Det har jo ikke fått tid til å trekke inn gjennom porene i huden da.

Bare husk hansker til neste gang, tenker alt er greit. Det er så mange ulike stoffer vi utsettes for daglig..og når du da vasket deg grundig på hendene etterpå går det nok heelt fint skal du se:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker det går bra jeg, jeg har holdt i flåtthalsbåndet på hunden min når jeg skal ta det av og på uten å bruke hansker. Og det består jo av slike "fysjom-stoff" det også. Vasket hendene grundig etterpå og det går helt fint:) Jeg er en dag fra 16 uker idag og bekymrer meg ikke for det.

Vi utsettes for så mye rart i løpet av dagen pusejenta som vi ikke er klar over engang.. så ikke bekymre deg for det middelet. Hendene vasket du jo godt så:) Vi får huske hansker neste gang begge to heller i tilfelle:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er sant altså.. Vi utsettes for mye rare stoffer. Jeg tror også at det går bra, men jeg blei så satt ut da jeg leste det...

Og så ringte jeg på legevakta nå, bare for å høre om de evt hadde noen råd. Rådet jeg fikk derfra, var å ringe gynekologen min i morgen. Det er jo greit nok, men jeg ønsket bare å vite om det var noe akutt farlig.. De trodde ikke det var noe farlig, og i hvertfall ikke akutt, i og med at jeg hadde vasket meg på hendene rett etterpå..

 

Så jeg får nok bare roe meg ned :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går bra så lenge du vasket hendene etterpå, men ikke klapp dem de neste 10-12-timene. Et sjakktrekk til neste kur er å ta det på ved leggetid slik at du ikke berører kattene de første timene. Gjelder også middel mot flått, lus etc på hund. Har jobbet på dyreklinikk og har mange dyr selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...