Gå til innhold

Når er det mulighet å redde barnet hvis det skulle bli født for tidlig?


3småskatter:0)

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen.Håper dere har det bra.

Jeg lurte på om noen av dere vet hvor mange uker man må være for at det kan være sjans å redde barnet hvis det skulle bli født for tidlig.

Jeg vet at det sies at det er når man er 6 måneder på vei men hva vil dette si i uker?

Er bare litt nygjerrig.

Stoooor klem til dere alle:0)

 

Hilsen lykkelig mamma som blir mamma igjen:0)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei, det siste jeg har hørt er ca uke 25, det har blitt reddet barn helt fra uke 22! Sjansene for hjerneskader eller lungekomplikasjoner er mye større enn vanlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er snart i uke 24, dette blir betegnet som en magisk uke iflg. "fra uke til uke" her på BIM (link venstre side). En magisk uke fordi fra da kan el. har babyen sjans til å overleve hvis det skulle bli født........

 

Klem til deg også:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei.da min datter fikk blødninger i uke 23+5 sa legene at vist fødselen starta var det ikke mye de kom til å gjøre.men etter uke 24 kom de til å sette alle kluter til for å stoppe.nå gikk dette bra.nå er jeg i samme sitvasjon,men etter tirsdag kan jeg puste letta ut..men det kommer vel egentlig an på sykhus og legene tror jeg.som regel går jo slikt bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener å ha lest at fra mors fullgåtte 24 uker så gjør de alt de kan for å redde barnet. (dvs. når mor er i uke 25)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det varierer veldig etter sykehusets kompetanse.Universitetsykehus for eksempel er ofte mye sterkere rustet til å ta i mot de små enn et lokalsykehus.Det er iløpet av uke 23 at lungemodningsstoffet Surfactan dannes,dette er helt nødvendig for at barnets lunger skal fungere.Selv etter at det er begynt å dannes trenger premature ofte ekstra av dette stoffet noen uker til,så da får de det tilført etter at de er intubert i en tube som ligger ned i lungene og kobles til respirator.Blir barnet født så tidlig må det legges på respirator fordi barnets lunger ikke er klare til å puste selv.Ofte ligger barna i måneder på respirator og krever komplisert behandling.Det er heller ikke alltid det går bra,selv om de får pustehjelp.Faren for hjerneblødninger er meget stor.Det er fare for mange komplikasjoner,men et barn født så tidlig slipper sjelden unna uten lungekomplikasjoner som BPD(Bronkopulmonal dysplasi).Barn født helt opp til uke 30 vil ofte trenge respirator behandling.Etter det kan det være nok med en lettere form for pustehjelp som CPAP,men ikke alltid.Har vært med på å ta imot et barn 23+5.Det er ved et universitetssykeus og her "redder"vi ikke barna før ca 23+5,men kan vurderes fra 23+.Gutter er ofte svakere enn jenter.Men det finnes også solskinnshistorier om barn født 23+5 som klarer seg bra med små problemer i oppveksten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei! Enig med sistemann- tror det avhenger mye av sykehusets kompetanse og ressurser. Har hørt og lest 24/25 uke som magiske uker, men snakket med en venninne som er lege og jobber på premature-avd på Kvinneklinikken i Bergen, og hun sier at blir de født så tidlig blir de ofte veldig små og har ofte mer komplikasjoner i oppveksten fordi de er så små. Dessuten er ikke lungene helt utviklet. Men derimot i uke 32 er det meste på plass, inkl fullt utviklede lunger og litt ekstra vekt så de ikke blir så små. Man får håpe at de er inne så lenge de må og at alt går bra. Lykke til alle sammen! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal føde i Kristiansand, og på sykehuset der har jeg fått beskjed om at dersom noe begynner å skje i løpet av uke 24 så gjør de ALT de kan for å redde barnet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi mistet jenta vår da jeg var 21+6 på vei i jula. Jeg lå innlagt på obs-posten før hun ble født, for jeg fikk ikke rier med en gang. Fikk beskjed om at hvis jeg klarte å holde på henne, og produsere nok fostervann, ville de gjøre alt for å redde henne fra uke 24.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann.....

Det er uke 24. Heldigvis, for søstra mi ble født i uke 24+3 i -90 og hun er ei gla jente på 16 nå......Det ble en del komplikasjoner, men det er noe hun kan leve med.....en svak del av cp og akylle senen i ankelen ble ikke ferdig utviklet, så hun halter litt, men hu bryr seg ingenting om det.

og ingen sen skader eller " tregere" i læring. Hun har nettopp kommet hjem med to 6ère på prøver, og hun følger med.

Hun var 520 gram da hun ble født :) Og bare 30 cm. Stort og holde noe så lite den gangen :) :) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...