Gå til innhold

Ikke kristen dåp - hva da med faddere?


birma og tredjemann

Anbefalte innlegg

Vi skal ikke døpe barnet våres og tror heller ikke vi kommer til å ha navnefest i regi av human etisk forbund. Hvordan stiller det seg da med faddere og lignende for barnet? Faddere er jo der for å ta seg av barnet dersom noe skulle skje med foreldrene? Oppnevner man noen "ansvarlige" på en annen måte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

det med at faddere skal ta seg av barnet hvis det skjer foreldrene noe er fra gammelt av. det blir ikke praktisert nå lenger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faddere har ingen juridisk forpliktelse- de skal ikke ta seg av barnet dersom noe skjer med foreldrene. Dette er bare en gammel myte.Hvis det skulle skje foreldrene noe er det helt andre ting som avgjør hvem som får ansvaret for barna enn hvem som er faddere

 

Faddere er noe en har i en kristen dåp. Fadderenes oppgave er å hjelpe foreldrene til å gi dåpsbarnet en kristen oppdragelse. Dette står det om på www.dennorskekirke.no under dåp.

 

I foreksempel human etisk forbunds navnesermoni har man ikke faddere.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi skal heller ikke døpe, men kommer til å ha noen "voksenvenner" for barnet som fungerer på samme måte.. ikke noe skriftlig eller noe,men hvem vet ? hvis det skjer noe en gang kan det jo være greit å ha ?

 

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan lage sin egen seremoni hvis man vil... og man kan jo også selv finne på en måte å knytte noen faddere til barnet. Har hørt om noen som selv lager en erklæring som fadderne skriver under på :-) Vi lurer litt på det samme. Det er helt uaktuelt for sambo å døpe barnet bare på grunn av gammel tradisjon etc. Jeg vil gjerne ha en slags markering av at barnet får et navn og liker også tanken på faddere. Tenker meg å plukke ut noen venner som har vært enestående under graviditeten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...