Gå til innhold

Urinveisinfeksjon...antibiotika???


Ninn (har født:)

Anbefalte innlegg

Kom fra legen i går, har fått urinveisinfeksjon. Kjenner at det begynner å bli ganske vondt i dag, men legen ville ikke behandle med antibiotika, siden jeg er gravid. Jeg har vondt nederst i magen, litt i ryggen og når jeg tisser så svir det litt.

 

Er det noen som har noen gode råd her? Hvor lenge skal man vente før det kan "gå over av seg selv" uten å behandle med antibiotika? Jeg har hørt at man ikke burde gå for lenge med en uvi....

Hvor vondt skal det bli før man kan behandles? Er det noen i samme situasjon her?

 

Takknemmelig for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Drikk mye vann! (veldig mye) og appelsinjus

 

Dersom du gjør dette og det ikke er borte i løpet av kvelden, så gå til legen igjen. De finnes to typer medisiner mot urinveisinfeksjon og den ene typen kan gravide trygt ta.

 

Man skal ikke gå forlenge med dette da kan du i verste fall få nyeresvikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal dra på helsekosten å kjøpe Tranebærsaft.

Jeg har ingen god erfaring med tranebærkapsler så jeg har holdt meg til saften.Det virker veldig bra og er ikke farlig når du går gravid.

Du vil merke bedring etter 1 dag.

Jeg drikker 1 liter ferdigblandet saft hver dag i en uke. Da har jeg kurert UVI. Dette er det forsket på og det virker.

Fikk tipset av en lege for 8-9 år siden og har aldri siden brukt antibiotika for UVI.

Det du ikke bruker opp av saften fryser du ned til neste gang.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei på dere!

 

Siden alt er stengt i dag må jeg vente til i morgen med å kjøpe tranbærsaft, men det var et godt tips. Skal drikke mye vann og appelsinjuice i dag.

 

Jeg føler meg ikke bra, er kald, fryser og har vondt. Tenker jeg får ta en tur til legen i morgen hvis det ikke bedrer seg i løpet av dagen. Jeg bekymrer meg litt nå, siden det ikke gir seg, men men.

 

Tusen takk for råd begge to:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres litt rart ut. Det finnes jo antibiotika som er helt sikker ufarlig for gravide. Jeg har bihulebetennelse og går på antibiotika nå. Det gjorde jeg også sist jeg var gravid. Da var jeg bekymret for om det var farlig og fikk bedskjed om at det var helt trygt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tranebærsaft får du kjøpt på apoteket også. Og så vil jeg anbefale å drikke kjærringrokk-te og selvsagt masse vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den legen jeg var hos på Linderud legevaktbase sa bare i går at jeg ikke skulle bli satt på antibiotika før det var ytterst nødvendig siden jeg var gravid. Derfor begynte jeg også å lure litt; hva er ytterst nødvendig....hvor lenge skal man ha det vondt før man begynner på antibiotika. Hun var ikke fastlegen min.

 

Men hvis det ikke bedrer seg får jeg prøve å bestille time hos legen min i morgen, jeg trodde jo også at det finnes antibiotika som er uskadelige for babyen. Uansett: da drar jeg på apoteket og kjøper tranbærsaft snart og prøver det i dag.

 

takk for svar igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres ikke bra ut å gå med UVI heller da! Hadde det selv i første tri. og fikk en antibiotika som er helt ufarlig for gravide. Venninen min fikk samme merket da hun fikk UVI og var gravid, men kommer ikke på hva det heter.... Legen min holder også til på Linderud, og det var ikke noe spørsmål i hele tatt. Ble anbefalt å ta tranebær forebyggende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bakteriene trives ikke i sure miljø så drikke MYE MYE appelsinjuice hjelper. Samt UANTE MENGDER vann!!! Minst en liter jucie og minst to-tre liter vann... Hold deg god og varm, også på føttene. Hold gjerne sengen om det er mulig. Er du ikke bedre til i morgen så hadde jeg oppsøkt legen igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legen min trodde jeg hadde uvi på grunn av en uren urinprøve tidlig i graviditeten. Hun var helt klar på at dersom det var uvi måtte jeg ta antibiotika fordi det ikke var bra å gå med betennelse i kroppen som gravid. Antibiotika var det beste alternativet av to "onder".

 

Legen min er generelt svært restriktiv med legemidler. F.eks. vil hun ikke at jeg skal behandle min candidainfeksjon som jeg nå har hatt i kanskje 8 uker nå... Hun sier at det kan vi vente med til rett før fødselen dersom det ikke har gitt seg siden det ikke er farlig å gå med det... kun ubehagelig.

 

Jeg har veldig stor tiltro til henne og synes det høres litt rart ut at legen din ikke ville behandle uvi...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du bør så absolutt be om snarlig henvisning til en annen lege for en ny vurdering. Gravide blir behandlet med antibiotika mot UVI, lungebetennelse og andre infeksjoner. Går en for lenge med UVI vil du få nyrebekkenbetennlse og feber, sistnevnte er absolutt noe som ikke er bra for et foster. Da bør du samtidig høre med legen om hvor mye og hvor ofte du kan ta paracetamol. ( Demper både smerter og feber )

 

Angående drikker, er det det beste at du drikker noe som er syrlig da bakterier liker dette lite. Appelsinjusen er ofte full i sukker noe som fremmer bakterievekst. Tranebær jus- supert! Husk mye drikke

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vert mye plaget med Urinveisinfeksjon (kaldt blærebetenelse) Grunnen til at legen din ikke ville gi deg antibiotikka er sikkert fordi at noen ganger går det ann og drikke det bort dersom det ikke har kommet så langt. (tranbær jus, appelsinjus og vann)

 

Men en skal ikke gå forlenge med dette så dersom du ikke har klart og drikke det bort i løpet av dagen, så ta en tur til legen og få medisiner.

 

dersom du klarer og drikke det bort så fortsett og drikk mye så det ikke kommer igjen.

 

Jeg pleier vente et par dager med å gå til legen når jeg får det (med mindre det er svært kraftig) for ofte drikker jeg det bort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp tranebærkapsler. Ta gjerne 4 om gangen. Jeg har ikke erfaring med saften. Har prøvd men jeg klarer ikke den bittre smaken. legg gjerne en varme flaske helt opptil skrittet eller helt nederst på magen. Det lindrer og du klarer og holde deg lenger før du må på do igjen... Håper du blir fort frisk, for dette er ikke godt. har vært mye plaga med dette tidligere. Mye bedre å bruke tranebær en antibiotika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

fikk nettop telefon fra legen min....(var på kontroll i går) jeg har fått urinveisinfeksjon...så han skulle sende recept til vakt-apoteket...så jeg får henta ut medisin i dag....

 

skulle tro du også skulle få medisin da...

 

bare så rart at jeg merker ingenting...har ikke noe vont eller noe....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle sammen!

Tusen takk for mange svar- ja, hvis ikke jeg blir bedre i løpet av dagen så får jeg ta en tur til legevakta i kveld eller legen min i morgen. Jeg begynner å bekymre meg nå, siden det er så mange som svarer her at det ikke er noe bra å vente på at det skal gå over og at det ihvertfall ikke er bra for babyen å gå med en infeksjon i kroppen.

 

Hun legen jeg gikk til i går er ikke fastlegen min, det var en lege på Linderud legevaktbase. Dessverre er fastlegen min syk, derfor fikk jeg ikke time hos henne i går, men jeg får ringe i morgen tidlig og insistere på å få time hos noen av de andre legene på legesenteret hvis ikke hun er der eller eventuellt dra på legevakta i kveld.

 

Jeg får se det an i dag, drikke mye vann og tranebærjuice eller kapsler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selexid vet jeg iallefall kan brukes av gravide, så lenge kuren ikke varere i mer enn 2 uker. Har selv hatt UVI 2 ganger i løpet av svangerskapet, og fått selexid begge gangene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nettopp hatt antibiotika kur pga.UVI. Jeg fikk klar beskjed på sykehuset at UVI på gravide skal behandles fordi det er den største grunnen til senaborter og tidlige fødsler. Jeg ble skremt, men er glad for at jeg ble behandla. Jeg fikk sterke kynnere pga UVI en .

Ønsker deg god bedring og gå til en ny lege om du ikke blir bedre og heller ikke får hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg hadde bihulebetennelse helt tidlig i graviditeten. Fikk IKKE antibiotika siden dette kunne være skadelig.. og måtte gå med den forbaska bihulebetennelsen i nesten en mnd før det begynte å gi seg.. USJ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gravide skal ikke drikke kjerringrokk te.. Det er vanndrivende..Og det skal en ikke ta når en er gravid. Fikk kjeft forrige svangerskap da jeg tok det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Ninn!

 

Ville bare si at i forrige svangerskap tok jeg 5 eller 6 kurer med selexid før jeg ble innlagt og fikk medisin intravenøst og så fikk jeg furudantin 1 tablett om dagen ut svangerskapet. Kronisk hos meg mao. Ville bare si at jeg støtter de som sier at uvi bør behandles, og hvis du føler deg dårlig mener jeg du bør få antibiotika raskt. Også ville jeg si at jeg var skikkelig dårlig (ble jo innlagt, 40 i feber og frysetokter, skikkelige smerter i mage/rygg - -men gutten min tok ikke skade av verken medisin eller det at jeg var så syk.

 

Så ta det på alvor, men ikke bli livredd:-) Ville forlangt kur jeg da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

UVI går sjelden over uten antibiotika når den har kommet så langt som du beskriver, så jeg synes det hørtes rart ut at legen ikke ville gi deg dette. Har lest om flere her inne som har gått på antibiotika selv om de gravide.

Når det er sagt vil jeg anbefalle deg å prøve akupunktur. Jeg har hatt UVI mer eller mindre kronisk i 5-6 år (da var jeg ikke gravid). Har gått på alle antibiotikakurer som finnes mot dette, men tilslutt virket ingen av dem og imunforsvaret mitt var helt ødelagt (ble syk hele tiden). Prøvde det meste for å finne en løsning (bl.a. tranebær, blåbær, appelsin, homeopati...), og akupunktur. Hadde i utgangspunktet ingen stor tro på noe sånt, men når man er desperat nok så prøver man jo... Og det hjalp! UVI ble helt vekk og imunforsvaret mitt er på topp igjen. Absolutt verdt et forsøk og jeg regner med at det er ufarlig for gravide.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei

 

jeg har akkurat hatt urinveisinnfeksjon.. ikke at det plaget meg.. men legen ga meg noen tabeletter allikevel.

fikk noe medisin som heter Sulfametizol 'Ophtha', den kan bruges 4 uker inntill fødselen.

men nå bor jeg jo i danmark, så det kan jo hende den heter noe annet i norge.

så man kan godt få behandlig for urinveisinnfeksjon.

tror ikke det er antibiotika, men den tar bakateriene "der nede"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg hadde selv nylig uvi, ble veldig dårlig og måtte på legevakten. Jeg fikk da selexid, som fint kan brukes av gravide, og jeg ble faktisk bra over natta! Så jeg råder deg til å ta en antibiotika-kur før du risikerer å blli dårligere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bihulebetennelse, fikk antibiotika som heter Apocillin. Helt ufarlig for gravide sa legen min!! God bedring, og håper du får hjelp snart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det er rart at du ikke fikk resept på antibiotika (AB). Selvsagt skal man være forsiktig med bruk av medisiner i svangerskapet, men hvis behovet virkelig er der, får man velge sorter man av erfaring vet ikke skader fosteret. Selvsagt kan man forebygge, og til en viss grad behandle UVI (urinveisinfeksjon) med rikelig drikke, surgjøring av urinen (tranebær, appelsinjuice etc), men noen ganger trenger man medisinsk hjelp. Under et svangerskap er man jo delvis mer mottakelig for UVI, + at man faktisk kan gå rundt med UVI uten å ha symptomer på det, det er en av grunnene til at urinen kontrolleres ved hver svangerskapskontroll. Går man rundt med en uoppdaget UVI kan infeksjonen spre seg oppover til nyrene, og da har man straks en mer alvorlig infeksjon. Ikke få gravide ender opp med nyrebekkenbetennelse, f.eks.

 

Så til deg som ikke fikk AB. Hvis formen din har blitt mye verre, du har vondt, fryser og føler deg febril, skal du ikke vente lenger, men dra til legen så snart det blir dag igjen. Du skal ha behandling for UVI, spør du meg (jeg er jo ingen lege, men...)

 

God bedring!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...