Gå til innhold

Privat UL - igjen....


lille-my *mor til Agnes*

Anbefalte innlegg

Idag ringte jeg Majorstuaklinikken og bestilte privat UL. Da vedkommende som foretok 3D-UL ville være bortreist til den 15. juni kunne jeg ikke få annet enn en "forbedret" vanlig UL (klarere bilder, større mulighet til å se fosterets fysiske helse); men fytte rakkern for en pris! 1400 kroner skulle de ha! Forstod det slik at det også var prisen for 3D, noe som høres mer forståelig ut tatt i betraktning at en slik en antageligvis krever dyrere utsyr og finere teknologi.

 

Så til spørsmålene; er det noen som har hatt en sånn UL?

Kan du i såfall si noe om bildekvaliteten på denne kontra den "obligatoriske"/vanlige vi får tilbud om?

Ut ifra kvaliteten på bildene og annen informasjon man kan få på denne UL'en; er det verdt prisen (jeg er jo bare så fryktelig nysgjerrig på om det er en liten gull eller pike som har bolig inne i meg...)?

På ordinær UL forrige uke ble terminen min flyttet noen dager lenger frem i tid; dersom de ved en sånn UL finner en annen termin, vil da min termin justeres (tenker da spesielt på endring av oppstart på fødselsepermisjon, tidspunktet for når man regnes for å være på overtid osv) eller tas det ikke hensyn til den siden den ikke er utført av det offentlige...?

 

Hadde vært veldig takknemlig om noen tok seg tid til å svare!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er ganske sikker på at både lege og sykehus vil forholde seg til den offentlige ul-terminen, da denne er tatt mellom uke 17-19 siden fostrene da er likest i vekst.

Ville ha ventet på 3d ul, med tanke på prisen, men har ikke tatt "forbedret" vanlig ul. Da jeg tok 3d ul i uke 28 i forrige svsk, fant legen kjønnet med vanlig ul før han viste bilde av ansiktet osv med 3d ul.

Vil du kun vite kjønnet, kan du jo forsøke å finne en privat gynekolog med ul-apparat. Det kan umulig koste så mye!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det var sannelig en en "ublug" pris!

 

Til Loiz; kunne du "kjenne igjen" barnet ditt fra 3D-bildene når det ble født? Synes disse barna ser litt merkelige ut, jeg, ihvertfall når jeg har sett 3D-bilder på nett/TV...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Da fikk jeg endelig lagt ut noen bilder av jenta vår, så nå kan du jo se selv. Tok med 3d-UL bildet også. For å være ærlig synes jeg ikke hun ligner mye på seg selv. Kanskje litt på det nederste der hun er 1 dag gammel og sover.

Bildene ligger på Våre album, L, 7, Loiz

 

 

Babyen på 3d-bildene har et beskyttende voksaktig belegg rundt huden, nesten helt fram tilf ødselen. Det er derfor de ser så mumifiserte ut. Dette er tatt i uke 28.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta turen til nøtterøy utenfor tønsberg.der koster 3d 750 kroner..mye å spare

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg ville absolutt ventet til du kan få 3d ul. Det er jo uansett best å ta den rundt uke 25. Jeg tok da i forrige svangerskap og vi kjente igjen gullet vårt da han ble født..... Kjempeartig.

Om du vil ha ny ul for å finne termin og ikke orker vente, ville jeg heller gått til gynekolog med ul (betalte 700,- for det jeg), eller som hun over sier: ta turen til Nøtterøy/Tønsberg hvor det koster 750,- for 3d ul. Er jo bare 1,5 t. å kjøre fra Oslo, eller det går masse buss (250,-t/r) og tog....

 

De forandrer ikke terminen. Det er den du får på ordinær ul som teller.

 

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du kan få en "ny termin" men den blir for morroskyld. Jeg fikk 4 dager tidligere, men terminen ble ikke forandret. Mer at dersom vi skulle satt termin på deg nå, så hadde den blitt XXXX. Leger/sykehus forholder seg til UL termin uke 17-19 i forhold til fødsel/prematur/overtid.

 

Dersom du drar til Kjeller (Åråsen fotballstadion) kan du få vanlig UL til 500,- Veldig flink lege (tidligere overlege på SIA (ahus) )

 

Jeg hadde og ventet på 3D hvis du skal ta det på Majorstua. Ellers hadde jeg dratt på vanlig ul istedenfor.

 

Ikke tatt utvidet selv, så kan ikke hjelpe deg der:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke at folk vil betale så mye jeg... har dere overflod med penger eller?? Spar heller pengene og bruk dem på noe fint til barnet når det er kommet til verden, sier jeg!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for alle innspill og tips. Kommer nok til å ringe og avbestille timen i morgen; som jeg sa tidligere synes jeg det var en uhørt pris!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avbestilte timen.... Skal heller se om jeg prøver å få en vanlig UL hos en gynekolog som ikke tar seg så friskt betalt :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg tok vanlig ul på volvat i uke 13, og betalte 825 kr. synes ikke det var sånn kjempedyrt, fikk kjempefine bilder og jordmor var kjempesøt. skulle ønske de hadde 3d der også, ikke bare på majorsua.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...