Gå til innhold

Fikk ikke vite kjønn på ul...


nette06

Anbefalte innlegg

Vi var på rutine ul 19/5 på ahus og var veldig spente.

Regnet med å kunne få vite kjønn, men neida..

Alt var bra med den lille, men jordmora svarte bare"det ser vi ikke etter" når vi spurte om hun kunne se kjønnet....

Noen som har opplevd det samme?

Lurer på om det blir en privat ul nå...

Er så nyskjerrige;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg fikk heller ikke vite på ul men jeg ringte henne dagen ette rjeg og ba hun si meg hva det var... og da fikk jeg en ny time.. men da var hun snill sa hun for det var ikke vanlig.. men vært og prøve seg da.. jeg gråt i tlf til hu og sa jeg ikke fikk sove og ikke fikk ro i meg før jeg fikk vite hva hun hadde sett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var på ul på Ahus 12.4, og hun kikket alt hun kunne for å finne ut hva det var...men var visst en veldig sjenert baby.. ;) Men hun ville tippet på jente... Synes det var rart at hun sa de ikke pleide å se etter det....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så rart det var da!! Må ha vært en jm med en dårlig dag!! Jeg skal på ul på a-hus 29. mai og vil veldig gjerne vite kjønnet. Kommer til å bli rasende hvis noen kommer med det svaret der ja!! Greit hvis man ikke kan se det på grunn av at bebisen er "sjenert" men de får jammen meg prøve med en hyggelig tone!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ultralyd med førstemann, for 2 år siden, sa vi til jordmor før undersøkelsen begynte, at vi ikke ville vite kjønn (var redd ho skulle plumpe ut med det liksom), og da sa ho at, Nei det hadde vi ikke fått vite uansett.... jaja.

På ul nå i mai med nr.2, sa vi ingenting. Jordmor (ikke samme som sist) spurte hva vi hadde bestemt oss for med hensyn til å vite kjønn, og vi sa at nei vi ville ikke vite det. -Nei, da skal ikke jeg si noe, sa ho, vennlig.

Fikk inntrykk av at ho hadde sett kjønnet, og i hvertfall min beslutning om å vente i spenning, fikk seg en liten utfordring, hehe. Men klarte å holde oss på matta;)

 

Helt utrolig at det skal være så forskjellig oppfatning om dette rundt omkring blant jordmødre!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Jeg skjønner at du ble skuffet siden du var så instilt på å få vite. På meg virker det som en "nymotens" ting at alle får vite kjønnet på babyen i magen. Jeg har født tre barn før, den siste for snart 11 år siden, og dengang hadde jeg mange UL-undersøkelser, men ingen ville prøve på å gjette hva det var i tilfelle de skulle ta feil. Kanskje det er tilfelle med din jordmor denne gangen? At hun er redd for å ta feil.

 

Selv er jeg nå gravid med tvillinger og har i hele svangerskapet gått til privat gynekolog og fått UL hver gang. Mange ganger. Og hver gang jeg har spurt etter kjønnet, har han sagt noe ala "nei, la oss ikke bruke tid på sånnt. Det viktigste er å få målt at alt er normalt". Så, det er ikke sikkert det hjelper om du får privat UL, de forskjellige jordmødre, leger og gynekologer kan jo ha sine egne oppfatninger om hva som er viktig og riktig.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

om du går til privat UL får du selvølgelig vite kjønnet om de ser det! Det er jo det du betaler for.. Har vært på flere UL og aldri opplevd at JM var så sur og gammeldags, det er jo opp til hver enkelt om en vil se kjønnet.. For meg ble det mye mer virkelig når jeg viste det var en liten gutt som svæmte inni der! Men jeg respekterer jo selvfølgelig de som ikke vil vite det og, tror du fikk ei litt gammeldags jordmor som sikkert hadde stått opp på feil side av sengen den dagen.. he he ville bestilt privat om jeg var så nysjerrig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jordmor har jo forsåvidt rett, det er jo ikke primært det de ser etter på rutineultralyd. Så hvis hun måtte bruke ekstra tid på å finne kjønnet kan det jo hende det var det hun ikke var villig til. Mål med ul er å se morkakens plassering, om det er mer enn ett foster og termin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du vil vite kjønnet og at du ble skuffet. De siste par årene har mange av mine yngre venninner vært gravide i tur og orden, og samtlige har fått vite kjønnet tidlig i svangerskapet. Men hos to av dem var det feil! Kan det være erfaringer med å ha tatt feil som gjør at din jordmor ikke ville se etter, så skjønner jeg henne godt, men da kunne hun jo også ha sagt det. Andre årsaker kan jo selvfølgelig være at hun eller avdelingen der generelt har en policy der de ikke vil bruke tid og ressurser på å se etter kjønn, for det er vel i prinsippet nokså underordnet i den store sammenhengen.

Jeg ser at ei overfor her sier at hvis du går til privat ul så skal du selvfølgelig få vite kjønnet hvis de ser det, fordi det er det du betaler for. Vel, privat eller ikke, de kan vel ta feil de også og kan reservere seg fra å ville si hva det blir.

Jeg måtte vente til i uke 27 for å få vite at den ene tvillingen min er ei jente. Den andre klarte ikke gynekologen min se hva er. Så dette blir spennende! To jenter, eller jente og gutt.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville bare nevne at det er opp til jordmor/den som undersøker å bestemme om de vil se etter kjønn eller ikke. Endel er prinsipielt i mot å se etter kjønn, og det er jo som noen sier her ikke derfor vi får ul, det er jo primært for å se at alt er i orden og for å fastsette termin. Du har nok vært litt uheldig, for de fleste får jo vite kjønnet hvis de vil. Men jordmor KAN faktisk reservere seg for å si hvilket kjønn det er. Hvis det betyr veldig mye for deg, kan du jo bestille privat UL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...