Gå til innhold

Ang. Gravitamin (samme som på desemberklubben)


popkind

Anbefalte innlegg

Nå skjønner jeg ingenting... , var på apoteket igår, sa jeg var i min 13 uke, og ville ha råd vedr vitamintilskudd fremover. Endte opp med å kjøpe en pakke som heter Gravitamin. Når jeg kom hjem leste jeg på pakken, og her står det til bruk før graviditeten og i de tre føste månedene???? har hun gitt meg feil?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er folat i den, og det er vel frem til 3mnd graviditet man skal ta.......jeg har tatt den , men sluttet med den nå. Tar trankapsler, men har lurt litt på hva annet jeg bør ta, eller om jeg kan fortsette med gravitamin....er ikke sikker jeg heller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok Gravitamin de første månedene pga at det er folat i dem, men i følge jordmoren jeg går til kunne jeg kutte ut dette etter første trimester. Spesielt fordi et multivitaminprodukt er lite målrettet i forhold til de vitaminer man kanskje måtte behøve og at det faktisk kan være skadelig dersom man tar for mye av enkelte vitaminer. Dersom man har er variert og sunt kosthold, spiser frukt og grønnsaker, kjøtt og fisk, korn og melkeprodukter gir dette vitaminer nok. Jordmor sa at tran eller omega var det beste, ellers burde jeg ikke ta noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har gitt deg feil.

 

Synes det er mye dårlig info ute og går ang. vitaminer. Etter grundig research fant jeg ut at etter 1.trimester er det aller viktigst å ta tran/ omega 3 som er viktig for utviklingen av hjerner til babyen.

 

Å ta for mye folat kan skjule mangel på et viktig B-vitamin som det er ganske vanlig å få for lite av under svangerskap, og det er ikke noe behov for ekstra folat etter 1.trimester.

 

Jeg tar trankapsler + multivitaminer uten A og D. En venninne som er farmasøyt + legen min var enige i å ta dette.

 

Legen min mente at multivitaminer egentlig ikke er nødvendig så lenge man spiser variert, men jeg synes det er greit for å være på den sikre siden.

 

Det er uheldig med for mye A-vitamin under svangerskapet, så pass på at du ikke kombinerer tran med multivitaminer med A-vitamin... Da kan du ev. heller ta omega3.

 

Jeg synes det er utrolig merkelig at man ikke får beskjed om hvor viktig omega 3 er i graviditeten på et tidlig tidspunkt. Det var også en ting jeg tilfeldigvis fikk høre om...

 

Klem,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...