Gå til innhold

IUI og erfaringer rundt denne behandlingen


IUIprosessHJELP

Anbefalte innlegg

Hei. Hadde min første IUI behandling for 14 dager siden. Var såklart spent, men er realistisk. I går begynte det å blø litt og i dag har der blødd kraftig. Jeg regner med det ikke gikk denne gangen, men det er 1 uke for tidlig å få mensen, og jeg skal ikke ta blodprøve før om 2 dager. Har noen andre erfaring med blødning etter 2 uker? Kan syklusen forstyrres så mye som en uke av femar eller ovitrelle? Alle andre erfaringer er velkommen 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Hvis du hatte inseminering (dvs eggløsning) kommer blødning 14 dager etter. Hos noen kan den komme 12 dager etter, eller tidligere, men da får en gjerne medisinsk hjelp for å forlenge lutealfasen. 

 

Blodprøver tas oftest noe senere enn dagen du skal ha blødning, noen som er gravide får ikke høye hcg-verdier før dag 17 etter eggløsning (gjelder høye nok til tisse på pinne testene). Vet ivf er det vanlig å ta blodprøven ca dag 16, da er nivået  i blodet høyt nok til å oppdages. 

 

At syklusen forstyrres av hormoner er helt normalt, men i så tilfelle forstyrres i denførste halvdelen av syklusen, altså endrer hvor lang tid det tatt før eggløsning finer sted, fasen mellom eggløsning og blødning er alltid like lang, uansett hvor lang/kort syklus du har. Det er også normalt at sykluslengde endres av å sette i gang med forsøk, pga spenninger/stress osv. 

 

Har aldri brukt femar, er det hormoner du tar før inseminering? I så fall har de fremskyndet eggløsning i ditt tilfelle. Ovitrelle sikrer at eggløsning finner sted på ønsket tidspunkt. I en vanlig syklus vil noen ha eggløsning når folliklen er 21mm og andre først 27, slike individuelle forskjeller kan tilsvare 1-2 døgn i forskjell på eggløsning. Når vi vet at egget er befruktningsdyktig i ca 12 timer og det samme for sæd som har vært fryst, så er det viktig å treffe. Ovitrelle sørger for at den siste delen av modning skjer med egget og at eggløsning skjer på riktig tid, altså 36 t etter sprøyten er satt. Du SKAL ha blødning 14 dager etter inseminering hvis du ikke har blitt gravid. Festeblødninger skjer hos noen, de inntreffer vanligvis mellom 6-10 dager etter inseminering, men noen kan ha senere også. Det er ikke uvanlig med småblødninger i starten av et svangerskap, men i ditt tilfelle høres det ut som en helt normal blødning uten graviditet. Etter å ha brukt hormoner er det normalt at selve blødningen kan oppleves annerledes enn ved en normal syklus, kanskje kraftigere og mer smertefull. Det er ikke unormalt. 
 

Er du i gang med å planlegge en ny runde?



Anonymous poster hash: 7b9cd...845
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...