Gå til innhold

Når begynte dere å prøve på nummer 2?


Pobie

Anbefalte innlegg

Bare lurer på når dere gikk igang med søskenforsøk etter dere fikk første babyen? Og tenker dere det var passe mellomrom, eller for langt eller for kort?

 

Og sånn praktisk, mener jeg har hørt man må slutte å amme før man kan begynne med nytt forsøk, stemmer det?

 

Her er babyen 6 mnd gammel, og er ikke helt klar for nytt forsøk ennå, men har såvidt begynt å tenke på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Man må ha avsluttet ammingen og fått syklusen/mensen tilbake. Du kan nok ta blodprøver osv før du slutter å amme hvis du har fått mensen igjen, men før du begynner på medisiner i selve forsøket må du ha avsluttet ammingen.

 

Jeg avsluttet ammingen da småen var ca. 9 måneder. Litt fordi det passet, men mest fordi jeg ønsket å få mensen igjen til å kunne starte neste forsøk. Ting tok tid og vi fikk time ca 8 måneder etter at jeg hadde fått mensen og startet prosessen. Tror det ville tatt kortere tid om vi hadde hatt egg på frys.

 

Etter å i det hele tatt klare å bli gravid og få en flott gutt hadde jeg lyst til å gi meg selv tid til å nyte tiden, så skjønner godt at du ikke er helt klar ennå. Jeg kjente jeg var klar da han var 9 måneder å sette igang prosessen, men samtidig var det litt psykisk tungt. Nå var det tilbake til prøving, ventetid, uttak, smerter, blodprøver, leger osv... Ikke akkurat noe jeg gledet meg til. Jeg føler meg utrolig heldig som slapp å gå igjennom dette på nytt, men jeg vil anbefale alle som ønsker å sette igang prosessen om å ikke vente. Får du time litt tidligere enn du hadde ønsket er det vel bare å spørre om du kan vente ett par måneder til? Det er værre å komme inn tidligere hvis de ikke har time før mot slutten av året...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :)

 

Nyter virkelig tiden med babyen, så det er ikke noe som haster sånn sett. Men jeg fyller 35 i år og kjenner jeg ikke vil vente så veldig lenge. Hadde jeg vært litt yngre skulle jeg ventet et par år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her gikk det litt fort i svingene og jeg hoppet inn i et forsøk etter babyen var 6 md. Altfor tidlig i grunn, hadde helst ventet til hun var minst 12 måneder. Ja, du må ha sluttet med amming og fått tilbake mensen.

 

Grunnen til at vi satte igang et nytt forsøk raskt er at vi hadde embryoer på frys som ellers ville blitt destruert (de har ligget på frys snart i 5 år).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi hadde fryseforsøk da førstemann var 4,5 mnd:) Ammet bare de første ukene, da ammingen ikke gikk så bra. Lillebror spiren satt på første forsøk og ble født 13,5 mnd etter første. Det gikk veldig fint, to tette har gått veldig bra, de går nå på barneskolen og er veldig knyttet til hverandre og har et flott forhold. Vi brukte litt tid på nr 1, eller 2.IVF men hadde et par avbrutte og et par negative frys før første graviditet, vi ønsket gjerne 2-3 år imellom så fant ut vi bare kunne hive oss uti det:) Trodde jo det skulle ta litt lenger tid:)

 

Men da vi begynte å prøve på 3.mann et par år etter, var det bare negative forsøk, spontanaborter og en masse innsett uten og lykkes, mistet flere ganger. Så jeg er veldig glad for at jeg ikke ventet med nr 2. Og jeg var bare 27-28 år da vi begynte å prøve på nr. 3. Nr 3. klarte vi ikke få før vi måtte sette sluttstrek. Man vet aldri, alle forsøkene med nr. 3 ble tatt på Norges beste klinikk, jeg fikk ut mange og gode egg alle gangene, og legene forstod ikke hvorfor det skulle være så vanskelig. Det er ingen garanti at nestemann kommer, det kan gå fort eller ta lang tid, så jeg ville bare hoppet i det så fort som mulig, er selv evig takknemlig for at vi gjorde det.



Anonymous poster hash: 2d93c...15d
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde første søskenforsøk da lille gull var 7 1/2 mnd! Vi hadde to egg på frys. Glad for at vi startet så tidlig, siden det ene døde av opptiningen og det andre endte i SA. Er igang med nytt forsøk nå, og hun har rukket å bli 13 mnd ☺

Endret av J'espere
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi prøvde så lenge på nr 1, og jeg hadde så mange aborter at vi kjørte på.

Første var 9-10 mnd da vi satte inn et fryseegg. Ble gravid med en gang :)

 

Anonymous poster hash: 6e069...5c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er gravid nå (3+5, så VELDIG tidlig). Det er et fryseforsøk, vår jente ble 1år i desember. Ville ha to tette, var 4år mellom meg og broren min og vi kranglet så fælt i barneårene 😜

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...