Gå til innhold

salami, ja eller nei?


Lillefugl🐦

Anbefalte innlegg

Jeg har holdt meg unna salami under graviditeten frem til nå. Men har så lyst på!!! Leser både det ene og det andre om det er trygt eller ei.

Hva gjør dere??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg følger matportalen.no sine anbefalinger, og der står det at man ikke spise spekemat. Så da holder jeg meg unna det, tør ikke å ta noen sjanser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har spist spekemat noen ganger.. Det var det eneste jeg klarte å få i meg noen dager, i tillegg til at jeg manglet salt i kroppen. Prøver å holde meg unna. Føler av og til at man ikke kan spise noe.. Spekemat, røykelaks, myke oster, kylling.. Jeg har i tillegg cøliaki som reduserer utvalget ytterligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg holder meg unna. Leste i en tråd her for noen måneder siden om ei som hadde spist salami og barnet hennes døde i uke 37, det er jo maks uflaks, men tenker at så lenge det finnes risiko så dropper jeg det helt og fullt. Men jeg har også dyrisk lyst på salami for tiden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har det likt som deg, Lillefugl. Har SÅÅÅÅÅ lyst på salami.. På nystekt brød med litt smør... mMmmm...

Men holder meg unna da det ikke er anbefalt.. Vil ikke risikere noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har spist salami nesten hver dag de siste 29 årene. Så det er et savn. 😁 men ja, det er vel best å holde seg unna. Det er et lite offer fra min side;, hvis det øker sjansen for en frisk baby. Det er jo en ganske grei belønning. Hehe. ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling var mer generelt. Det er jo så mye bakterier og sykdommer i dem som ikke går bort ved steking. Leste en artikkel en gang av ei som kontrollerer matvarer, og hun ville ikke ta i kylling en gang. Og i ris er det visst arsenikk viser undersøkelser fra Sverige. Blir bare litt oppgitt av og til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er sant. Jeg er også litt betenkt mtp funn som er gjort i kyllingkjøtt i det siste. Jeg spiser selv kylling, men er bestandig veldig nøye med hygienen når jeg behandler kylling, og sørger for at den alltid er helt gjennomkokt eller -stekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ta i kylling er langt farligere enn å spise den Kyllingen kan ha endel resistente bakterier og sånn sett er hygiene veldig viktig. Gjennomstekt kylling skal være helt trygt.

 

Jeg spiser ikke SALAMI om det ikke er på pizza . Syns igrunn det går fint å spise selv om jeg holder meg unna det som man er anbefalt å holde seg unna.

 

Var usikker på fetaost og Philadelphia så det spiste jeg før jm sa jeg skulle droppe det. Hva har dere hørt om det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Norsk ost som kommer i boks, philalelfia og tine kremost etc skal Være trygt. Litt usikker på feta. Har spist det til nå, men leste plutselig at man skulle være forsiktig med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiste Philadelphia en periode til jeg kom på at det er en myk ost. Litt distré.

 

For tiden går det i Nugatti, banan, makrell i tomat og Jarlsberg. Har litt problemer med å finne noe jeg vil og kan spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj - kan man ikke spise kremost som Philadelphia osv?? Det har jeg spist endel av.. :(

Philadelphia går ikke under kategorien myk ost(slik som Brie og Camembert). Det er en kremost.

Philadelphia og Tine kremost kan spises uten problem, men bør ha god holdbarhet og spises når den er nyåpnet, som andre meieriprodukter

 

Fetaost er det varierende anbefalinger på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ssjuni15

Alle pasteuriserte oster er vel ok, sånne standard Tine kremoster og alle typer philadelfia:) Spiser ikke salami jeg heller, kun hvis den er stekt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Har spist salami nesten hver dag de siste 29 årene. Så det er et savn. 😁 men ja, det er vel best å holde seg unna. Det er et lite offer fra min side;, hvis det øker sjansen for en frisk baby. Det er jo en ganske grei belønning. Hehe. ..

Ikke spuse kylling??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det kom ganske nylig en artikkel om dette på altformamma.no (bare søk på "salami"). Nå skal det visst være helt greit med salami så lenge den er produsert av "noen av de store" i Norge. Kan tro det har gått mye salami her etter det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser salami på ostesmørbrød stekt i stekeovnen. Da er den tilstrekkelig varmebehandlet og helt trygg. Salami på pizza er også ok. Ellers spiser jeg ikke noe salami.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker bare salami som kommer fra nyåpnet eller ganske nyåpnet pakke og nå begynner jeg å få litt lyst på salami av denne tråden :) 

 

 

Spiser self pepperoni pizza ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...