Gå til innhold

Status


Kath+3

Anbefalte innlegg

Hvordan går det med dere? Merker nå i uke 31 at det begynner og bli trangere om plassen, bekkenet krangler mer :-( kan vel ha noe med juleforberedelsene å gjøre og da. Fikk vite i går at baggen til vogna ikke kommer før ut i mars, kjedelig med en mnd uten vogn! :-(

Skal i dg på forløsningssamtale, gruver noe så innmari! Er det avklart hos dere hvordan det blir? Tv2 lå på -9 sist, så håper hun har vokst en del siden sist :-) ser det ble et litt negativt innlegg det her, hehe.

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Her går det ganske bra, er 34+5 i dag. Begynner å bli tungt for rygg, og trangt og vekende opp mot ribbeina! Sitter og venter på legekontoret nå og skal på vanlig kontroll. Føles virkelig ikke ut som om jeg har plass til å vokse noe mer, men håper jo de blir der inne og vokser og koser seg noen uker til, men skjønner helt seriøst ikke hvordan jeg skal overleve å vokse stort mer 😳

Kan du kanskje få kansellert bestillingen på baggene og bestille de et annet sted? Høres kjedelig ut med en mnd uten, har hørt at det bare er de første seks mnd ca at det er plass til de i baggene uansett, og da er det jo litt kjipt å ikke ha de en hel mnd! Mine tvillinger er ganske så store, de ligger begge ca midt på kurven for vanlige enlinger, forrige fredag var de nesten 2,5 begge to, men merke jeg ikke stoler helt på den vekstestimeringen! Det jeg har å klage over er at tvilling 1 ligger i seteleie og har mest sansynlig ikke plass til å snu seg. Tanken på enten setefødsel eller keisersnitt gjør meg litt skremt! Skal på Ullevål 2 jan og da håper jeg at jeg får snakke litt detaljert om fødsel og lagt en liten strategi!

Lenke til kommentar

Går rimelig greit her også. Er i uke 32 nå og er pisselei :-( Fra hofter og opp er alt vondt og sårt, men håper så klart de holder seg inne en stund til. Ved forrige måling var den ene +5 og den andre -7. De har aldri sagt noe vekt på mine. Kanskje jeg må spør i morgen :-) Hva er forløsningssamtale Kath&E? Det har jeg ikke hørt om :-) Kjedelig med bagene til vognen. Tror jeg hadde prøvd å få tak i de en annen plass da. En måned er lenge.

Endret av fisken2015
Lenke til kommentar

Ja de sier når man tror man ikke kan bli større, ja så kan man det :-) ja snakket om forløsningsmetode i dag. Hadde en forferdelig fødselsopplevelse sist så de ville bruke litt tid på å snakke gjennom både vaginal og keisersnitt. Gode nyheter om jentene, de er begge på -5 nå, helt like i vekst :-) litt over 1400 g, jeg spurte sist om hvor tunge de var men hun sa det automatisk i dag!

Fikk satt opp time til KS 9.februar, godt å endelig fått det avklart. Har vært så i tvil, og føler endelig jeg fikk støtte i valget. 1000 kg lettere! Har dere snakket med jordmor ang. Fødsel da?

Ja, de sa de hadde ringt rundt til både andre forhandlere og emmaljunga for å få tak i bag! Men jeg skulle få låne en i annen farge om de ikke kunne skaffe. Kjipt, vil liksom ha ting på plass men tenker at det kanskje ikke blir så mange turer de første ukene likevel. Bare glad om jeg får gå til prematurgrensa nå :-) utrolig hvor det svinger! Er dere ofte på sykehuset til kontroll? Og hvilken type tvillinger har dere?

Lenke til kommentar

Så bra at de hadde stabilisert seg, og at dere har blitt enige om en fødsel du føler deg OK med! :-) Jeg har ikke snakket noe spesielt om fødsel. Så lenge TV1 ligger i hodeleie så blir det vaginal fødsel. Endrer det seg så må jeg nok tenke litt mer :-) Hade en litt kjip avslutning på forrige fødsel,men forhåpentligvis går det bedre nå. Håper at jordmoren jeg kommer til når jeg skal føde er oppdatert fra forrige gang.

Jeg går en gang i måneden  til kontroll på sykehuset og en gang i måneden hos gynekolog. Jeg skulle jo egentlig gått til fastlegen i stedet for gynekologen men han følte seg ikke komfertabel med kontrollen så lenge det var to inni her :-) Spurte derfor gynekologen om han ville overta og det ville han. Det vil jo da si at jeg får UL og går til spesialist to ganger per måned, noe som nok er i overkant mye, men synes det er helt greit jeg :-) Skal snart begynne med kontroller hver uke nå.

Lenke til kommentar

Jeg var hos legen i dag og hun sa hun syns synd på meg siden magen føles hel stappa. Hun fant bare en tydeli hjertelyd, men jeg ble ikke så bekymret for det siden jeg vet morkaka ligger forran på tvilling 2 som hun ikke fant. Men min samboer ble meget engstelig for det utover kvelden, og så er det så vanskelig å kjenne når den tvillingen sparker for den ligger liksom litt bak og er ikke så tydelig som sin søster. Så da endte det med ctg på Ullevål. Alt var fint:) de er veldig hyggelige der og det var mye mindre stress å bli tatt inn til sjekk enn jeg trodde. Viste seg at jeg ha en del kynnere da, noe jeg faktisk ikke trodde jeg hadde. Så hun ba meg ta det med ro!

Jeg har ikke fått noe dato å forholde meg til i forhold til keisersnitt, håper å få det når jeg skal på kontroll 2 januar. Spent på når det evt blir!

Så bra at tvilling 2 har vokst Kath&E:) det er godt når man får bekreftet at alt står bra til.

Lenke til kommentar

Annonse

Er 31+0 og begynner å bli tungt her også. Men alt ser bra ut, så skal egentlig ikke klage:) Jeg skal ha planlagt ks pga en dramatisk fødsel forrige gang, så nå ville de ikke ta noen sjanser. Har ikke fått dato ennå, men det er anslått en gang i uke 6/7. Når har du opprinnelig termin Kath&E? Jeg har også tenkt at det sikkert blir ca 9. Feb :)

Lenke til kommentar

Så kjedelig at de ikke fant hjertelyd, men som regel er jo alt greit :-) bra man får sjekket når man er bekymret! mine ligger tydelig på hver sin side så kjenner godt forskjell, og har hørt hjertelyd hver gang :-)

 

Selv med truende afyksi, 50 t fødsel, totalruptur og styrtblødninger ville de at jeg skulle føde vaginalt. Men føler meg ganske trygg på valget mitt denne gangen, og fikk støtte for det uansett om de helst ville jeg skulle prøve igjen. Orker ikke alle de timene så blir det akutt KS uansett. termin er 03.03 og retningslinjene med mcda-tvillinger er vel uke 36-37 før igangsettelse! Vi er vel ganske like langt golden80?jeg litt kortere, 30+3 :-) Hvilke type tvillinger har dere?

Synes det er litt sent med samtaler om Forløsning nå? JEg er hvertfall glad for at jeg har noen uker på oppsyking 😂

Lenke til kommentar

Jøss, da har de ulik oppfatning av hva som er greit og ikke. Det høres ut som vi har omtrent samme historie, hadde også asfyksi, tang, vakuum og totalruptur forrige gang, og da sa overlegen at jeg aldri mer fikk føde vaginalt. Derfor var det ingen spørsmål denne gangen. I tillegg har jeg et ks fra før (første lå i sete), så påkjenningen for en såpass utspilt livmor kan bli for stor der det er arrrvev. Jeg har dcda, så er anslått uke 38. Tenk om vi får 9. feb begge to, det hadde vært litt morsomt:) men kan jo brått skje noe før den tid!

Lenke til kommentar

Jøss, da har de ulik oppfatning av hva som er greit og ikke. Det høres ut som vi har omtrent samme historie, hadde også asfyksi, tang, vakuum og totalruptur forrige gang, og da sa overlegen at jeg aldri mer fikk føde vaginalt. Derfor var det ingen spørsmål denne gangen. I tillegg har jeg et ks fra før (første lå i sete), så påkjenningen for en såpass utspilt livmor kan bli for stor der det er arrrvev. Jeg har dcda, så er anslått uke 38. Tenk om vi får 9. feb begge to, det hadde vært litt morsomt:) men kan jo brått skje noe før den tid!

Huff ja, det lignet veldig! Går ikke gjennom det med to altså, skal jo ta vare på de etterpå også :-)

 

Mcda som vi har er eneggede, de deler samme morkake men har delt indre fosterhinne. Dcda er vel toeggede og har hver sin morkake? Virker som det er litt forskjeller på oppfølging og retningslinjer etter hvilke typer tvillinger det er.

Har vært så heldig og fått isjiasnerven i klem nå, veldig behagelig i disse juletider!!😱

Lenke til kommentar

OK, takk for oppklaring. På mitt skjema står det dichorionale tvillinger, så det er vel det samme som dcda da? Vet de er toeggede og har hver sin morkake.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ligger og prøver å få meg litt søvn. Men det blir ikke mye av det. 37+6 i dag. Fire dager til keisersnitt...den 8 januar. Målet er så nært. Men likevel føles det uutholdelig lenge. Egentlig ingen bestemte, sterke plager. Mer at alt er litt vondt her. Magen er så sinnssykt sprengt. Så det noen her sier med at de ikke skjønner hvordan magen kan bli større. Den har jeg og kjent på noen uker. Men jammen så kan den bli støtte :-D. Jeg fikk velge ks el vaginal fødsel Pga seteleie på tv1. Pluss en litt tøff forløsning sist. Skal på Riksen nå. De er veldig ydmyke der synes jeg. Godt å bli hørt.synd hvis fødekvinner ikke blir det.

Lenke til kommentar

Annonse

Så spennende! Du er jo så nære :-) på en måte håper jeg ukene fremover går fooort, men samtidig er det litt for mye som gjenstår 👎 sliter mer med søvn her også, tror kroppen forbereder seg på det som kommer. Vært i super form til nå, men begynner å få vann i kroppen og smerter i symfysen nå..

Lenke til kommentar

Jeg har under 2 uker igjen nå. Og selv om jeg begynner å bli stor og lei så føler jeg meg ikke helt klar😁 jeg får også keisersnitt, er satt opp 19 januar. Tv1 er i seteleie og tv2 i hodeleie og da blir det så trangt i bekkenet mente legen! Jeg har enda ikke så mye vann i kroppen, så krysser fingrene på at jeg slipper unna det. Orker ikke så mye om dagen, og begynner å bli rimelig lei av å veksle mellom seng og sofa! Hva gjør dere om dagen?

Lenke til kommentar

Oj da er de jo snart her også!:-)

Prøver å vaske litt tøy, rydde og div.. Samt male litt innimellom :-) meeen, det går trått! Malet en tripptrappstol i dag og da hadde jeg masse kynnere.. Kan ikke bøye meg uten at de kommer for tiden. Så ting tar tid for å si det slik! Håper vi blir ferdig med soverommet før de kommer for å si det sånn.. Formen min blir stadig dårligere, men heldigvis er alt fint med de i magen! Skal på UL hver uke fremover nå, så føler vi blir godt fulgt opp :-)

Har dere alt klart??

Lenke til kommentar

Her kjøpte vi bilseter i dag, det var deilig å få på plass, for det trenger vi jo allerede på vei hjem fra sykehuset! Vi mangler en kommode til klær og sikkert litt småtteri. Har ikke vippestoler eller bæresele eller matte til gulvet. Må også få pakket ferdig baggen, selv om jeg har fått keisersnitt den 19. kan det jo fort hende at det starter før!

Hvor lenge skal dere ha far hjemme rett etter fødsel? Her er far veldig optimistisk i forhold til livet med tvillinger, mens jeg tenker det blir strevsomt i starten! Han mente først det kanskje holdt med de to ukene fra arbeidsgiver (😁), men fikk overtalt ham til å ta litt mer. 5 uker har vi satt av nå, men tenker dette også blir litt lite?

Lenke til kommentar

Venter på vogna og føler ellers at at i huset flyter....men klarer uansett ikke gjøre så mye mer enn å ta meg av de barna jeg allerede har om dagen. Mangler å sette opp lekegrind i stua (til bruk på dagtid) og har absolutt ikke barnerumper klart. Men har kjøpt to babynest og satser på å ha dem sammen med meg i dobbeltsenga i starten. Håper ikke de trenger eget rom med en gang! Keg skal også ha ks, men har ikke fått dato enda. Håper jeg får den på neste kontroll. Her skal far være hjemme i 9 uker (2 uker fra arb giver, 2 avspasering og 5 tvillinguker). Tror jeg trenger han såpass lenge. Har to fra før som skal følges opp i bhg og skole, i tillegg til å få gårdsbruket til å gå sånn noenlunde rundt. Har tatt ks før, og gruer meg til ukene etterpå. Kjedelig å ikke kunne løfte, og hadde mye vondt i ukene etterpå.

Lenke til kommentar

Hører mange er i veldig ulik form etter keisersnitt, så vi får håpe at vi er heldige og er i relativt god form etterpå:) Vi har ikke noen barn fra før, vet ikke helt om det er en fordel for oss, alt er jo nytt. Jobber i Bhg, men har ikke mye erfaring med babyer. Har alltid holdt meg litt på avstand, for syns de er så små, skjøre og litt uforutsigbare;)

Lenke til kommentar

Hører mange er i veldig ulik form etter keisersnitt, så vi får håpe at vi er heldige og er i relativt god form etterpå:) Vi har ikke noen barn fra før, vet ikke helt om det er en fordel for oss, alt er jo nytt. Jobber i Bhg, men har ikke mye erfaring med babyer. Har alltid holdt meg litt på avstand, for syns de er så små, skjøre og litt uforutsigbare;)

Det går nok helt fint, de tåler å ligge trangt i en mage og tåler en fødsel. Da tåler de det meste pleier jeg å si til pasientene mine :-) fysio og har jobbet med barn, noen av testene våre ser ganske voldsomme ut må jeg innrømme.

Håper på å være i god form, frykter mest blodtap! Jeg blør som en gris uansett hva😂 var på UL i dag, jentene var store. Ligger på pluss 1 og minus 2 % nå, overlege mente kanskje vi skulle fremskynde KS!! Merket jeg ble litt stressa, håper på å få gå til prematurgrensa og dato som er satt. Ellers var alt bare finfint, selv om 4300 g baby begynner å merkes :-)

Lenke til kommentar

4300g baby er en del, men det var vel tilsammen? Her var de 2700 og 3000 den 2 januar, så regner med jeg drasser rundt på over 6 kg baby nå 😳. Jeg har keisersnitt på mandag, og hun legen den 2 ville gjerne ha drøyd dey enda et par dager (har termin 30jan), litt pussig de ser så forskjellig på vekt og når keisersnitt bør være. Sa han noe mer om hvorfor du burde fremskynde det? Virker jo ellers som du er i god form utifra hva du skriver.

Jeg går heller ikke så ofte til UL, legene mener det holder med annenhver/tredjehver uke siden alt ser så greit ut. Fint det, men jo mer jo bedre syns egentlig jeg, er jo så deilig å få vite at alt er bra og at de vokser som de skal:)

Lenke til kommentar

Ja til sammen :-) skjønner om du sybes det begynner å bli tungt hvertfall!! Det er nok fordi de er eneggede og de er redd for morkakefunksjonen her på slutten. Men de er jo tydeligvis ikke enige på sykehuset heller da så, overlege virket fornøyd om MCDA tvillinger gikk lengre enn 34 uker. Jaja, får bare ta det som det kommer. Formen er stort sett fin, hadde litt forhøyet blodtrykk og blod i urinen sist, men jordmor synes dette var ok! Blodtrykk kan ha med å gjøre at jeg hadde en vilter 3-åring i nærheten av meg den timen 😂 er formen fin der?

Lenke til kommentar

Mine to små nurk valgte å bli januarbabyer 😍 Tirsd 13.jan ble verdens vakreste gutt og jente født i uke 34+5💙❤️ Fødselen var en fin opplevelse, og alle har det bra. Gled dere! 💕

Lenke til kommentar

Mine to små nurk valgte å bli januarbabyer 😍 Tirsd 13.jan ble verdens vakreste gutt og jente født i uke 34+5💙❤️ Fødselen var en fin opplevelse, og alle har det bra. Gled dere! 💕

Gratulerer så mye, så bra det ble en fin opplevelse 💕 håper mine holder seg inne litt lengre enn det, men godt å se det går så bra likevel 😊 nyt tiden!

Lenke til kommentar

Da er statusen endret betraktelig her:) mandag kl 08.22 og 08.24 ble vi foreldre til to jenter. De ble tatt med planlagt keisersnitt o alt gikk fint:) de er virkelig flinke og hyggelige de som jobber her! Vilde veide 3924 og Kaja 3416. Flere som fikk litt sjokk over hvor store og fine de var! De tar puppen bra og vi koser oss på barsel. Deilig med mye hjelp i starten, er ikke bare bare å amme to selv om disse er store og suger godt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...