Gå til innhold

Banken skal trekke egenkapital fra mannenskonto. Er det riktig at mannen vil ha halvparten av egenkapital fra meg?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Han skrev kontonr sitt på en lapp og leverte den til meg. Han sa at jeg må overføre halvparten av egenkapital på hans konto siden banken skal trekke hele beløpet av han. Det var egentlig på grunn av meg vi fikk lån. Jeg tjener 3 ganger mere enn han. For meg er de pengene han snakker om ingenting. Jeg bryr meg ikke om penger. Jeg tenker vi har barn sammen og vi må ikke tenke på denne måten.

Han bruker for eksempel aldri penger til mat, klær for barna (vi har 3 barn), ferie, osv... Jeg har tatt han med på luksus ferier som han ikke hadde brukt et øre på. Jeg betaler til og med bensin, bompenger, årsavgift for bilen han bruker! Aldri tenkt tanken på at det er hans og dette er min.

 

Håper ikke han har onde tanker for nå er jeg bekymret :(

 

Anonymous poster hash: 7c933...cf4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er du redd for at han skal ta hele egenkapitalen og rømme avgårde fra kone og barn, og ikke kjøpe noe hus?

 

Om du i det hele tatt kan tenke den tanken er det kanskje like greit å ikke kjøpe hus sammen`?

 

Har aldri hørt på maken. Vil forresten anta dere har lagt inn bud, siden banken skal foreta oppgjøre for dere. Det går også fint an å betale egenkapitalen direkte til megler, det gjorde vi. 

 

Jeg ser ikke helt hva det har med saken å gjøre at du har betalt mest på barna og ferier etc. Det er jo hverdagsutgifter. 

Her var det jeg som stillte med halv mill i egenkapital, men allikevel er det han som står som hovedlåntaker. Men det er jo greiest slik for han tjener mer enn meg, og det passer at han får skattefordelene. 



Anonymous poster hash: 273ff...cb9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta vare på bankkontoutskriften hvis du skulle trenge den ved en senere anledning, så du kan vise hvor pengene kom fra. Aldri kast den.



Anonymous poster hash: c857e...f69
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere har samme bank er det fort gjort å åpne en felleskonto, og alt dere betaler felles som egenkapitalen går ut fra den. 



Anonymous poster hash: 368a6...679
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dere skriver da bare ned det dere setter inn av egenkapital? I en samboerkontrakt, så blir det ikke noe tull senere.



Anonymous poster hash: 37abe...045
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Banken kan trekke egenkapital fra begge. Banken vår insisterte faktisk på det og brukte det å sikre begges (spesielt mine) interesser som argument. De hadde opplevd mye gruff i forbindelse med brudd der dama ofte ble taperen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Ta vare på bankkontoutskriften hvis du skulle trenge den ved en senere anledning, så du kan vise hvor pengene kom fra. Aldri kast den.

 

Anonymous poster hash: c857e...f69

Trenger da virkelig ikke ta vare på den. Banken har de opplysningene arkivert i mange mange år.

 

Anonymous poster hash: b546c...4e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke. Skal dere kjøpe bolig sammen og dere får lån på bakgrunn av din inntekt mens han skyter inn egenkapitalen? Skal dere eie forskjellige brøk i boligen? Det hele virker veldig rart.

 

Vi var gift når vi kjøpte vår første bolig og hadde vært det en god stund, så i vår tilfelle var hele egenkapitalen resultat av fellessparing og boliglånet var felles. Ved brudd ville vi fått halvparten hver av både egenkapitalen og gjelden. Alle papirene ble undertegnet med begge som medeier og medansvarlig. Men rent praktisk var alt på mannens konto, vi fikk boliglån der han hadde lønnskonto og det ble trukket automatisk hver mnd derfra. Egenkapital hadde også stått for det meste i en konto han disponerte (men der vi sparte begge to), samt noe fra min BSU.

 

Pass på at dere har orden i det skriftlige, særlig hvis dere ikke er gift. Hvis du ikke vil at din del av egenkapitalen "forsvinner", overfør det direkte til megler og sørg får dokumentasjon på ditt bidrag, slik at dere ved brudd får ut hver deres egenkapital innskudd. Men da må dere også avtale om dere kommer til å ha skjevdeling av eierskapet i boligen, dette blir raskt mer komplisert. Har venner som har det slik, mannen eier 60% av boligen mens konen eier 40%, egenkapital og boliglån er delt inn deretter. Hvis du skal spytte inn mindre egenkapital enn mannen men betale mer i boliglån hver måned må du passe på å ha kontroll over hvor stor eierandel du til enhver tid har i boligen (din eierandel vil øke raskere enn hans, men han vil starte med høyere andel enn deg).

 

Anonymous poster hash: df10a...d01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøper dere noe sammen, er det normalt å betale halvparten hver. Eller hvis en harmere penger, så kan ene betale mere, og en skriver i samboerkontrakten hvor mange prosent av boligen en eier.

Hos oss har jeg medt penger, så jeg betalte mere. Derfor eier jeg 62% av boligen og mannen 38%.

Null problem å skrive det i samboerkontrakten.

 

Anonymous poster hash: 8423f...dcb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal dere eie sammen, er det vel naturlig at dere betaler halve hver så sant det er mulighet for det? Skjønner ikke problemet, dette er vel helt selvsagt!

Mener du at det er feil av mannen å mene at du skal betale halve?!

Du mener vel ikke på ramme alvor at dere skal eie bolig sammen og mannen skal betale hele EK? Når du i tillegg tjener 3 ganger så mye.??

Endret av Hjertefru
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...