Gå til innhold

Reise i permisjon


Corneliuss

Anbefalte innlegg

Er det noen som har noen gode forslag til reise i permisjonen?

 

Vi har en sønn som går på skolen så vi må ta hensyn til skoleferier dvs sommerferie og juleferie.

 

Sommerferie;

- varmt nok men ikke for varm. (Blir Middelhavet for mye i juli?

- sykehus og lege dersom trengs (Asia bra nok?)

- spennende sted som er fint å være for en familie

- prismessig ok (så vi kan være i seks uker)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Svigerfar ble lagt inn på sykehus i Thailand, der var de supre. Var sef privat og mange av legene var amerikanere/engelskmenn. Men, er vel regntid i Asia om sommeren?

 

Om jeg skulle reist i 6 uker med en skolegutt tror jeg nesten jeg ville valgt å leie et hus (med baseng) i nærheten av et "turiststed" greit for gutten å ha noen å leke med. Kan fort bli dyrt å bo på hotell i 6 uker. 

Jeg er glad i Spania, masse å gjøre, stabilt vær og bra helsevesen.

 

Har vært i hellas om sommeren, men der blir det ofte veldig varmt. 

 

Ellers har jeg en del venner som skryter av portugal, der er det mye vind så blir liksom ikke sånn kvelende hett.

 

Vi var i mexico når vi fikk førstemann, men da var det jo bare han. Trengte ikke å skje så mye av aktiviteter og slikt:) 

Så kjekt å få reist litt i permisjonen, skulle ønske vi kunne ta oss råd til det denne gangen også...men med 7 mnd i ulønnet perm (kan glemme å få barnehageplass før her hvor vi bor) må vi nok knipe inn på ferieaktiviteten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips!

 

Kjenner at jeg er litt redd for varmen i sør-Europa i juli/ august, spesielt i forhold til en nyfødt. Var med eldstemann 6 uker i Italia fra midt mai til slutten av juli, men da ble det for mye varme (endte nesten opp på sykehus pga dehydrering).

 

Portugal er derfor et bra tips, men vet du noe om prisnivå der? Har inntrykk av at flybilletter er noe dyrere, men det er kanskje bra priser på hus og levekostnader der? Aldri vært i Portugal, men veldig mye i Frankrike og en del i Italia. Noen andre som har noen tanker. Vi bør nok uansett ha air con om vi reiser til sør-Europa på den tiden. Foreldrene mine har et supert sted i Tyrkia, men regner med at selv om det både er air con og svømmebasseng i deres hage så blir det nok enda værre der enn Italia/ Frankrike/ Portugal - og vi skal jo orke å dra noen steder også... Ikke bare henge i huset.

 

Angående Thailand i sommerferien. Vi tenkte egentlig juleferie. Men har vært i Thailand i august en gang før (uten barn). Da var det litt regn innimellom, men været ellers var herlig. Altså det bøtter ned i strie strømmer for en time eller to og så var det helt fint igjen et døgn eller to. Noen som har mer kjennskap til Thailand vær i juli/ august. Hvis det egentlig er fint men striregner litt innimellom så tenker jeg at det ikke er så farlig, men regner det vanligvis i to dager i strekk så blir det ikke så kjekt. Regner med at prisnivået er ok utenfor sesong i Thailand.

 

Eller hva med sør/ mellom/ nord Amerika? Mexico blir nevnt.

 

Det vi leter etter er med andre ord:

- passe varmt

- passe dyrt

- fint sted som passer for barn (og voksne)

- mulighet for legehjelp om noen blir syke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet mat og drikke er veldig billig i Portugal, usikker på leiepriser. Veldig greit å leie bil der, om dere skal være mange uker er det jo topp å ha en bil å farte litt rundt i. Lillebror mente i allefall at det ikke var vanskelig å orientere seg i trafikken der. 

 

Vet ikke åssen mexico er om sommeren (vi var om vinteren) men jeg hadde nok syntes d hadde vært litt kjedlig om jeg hadde hatt med et større barn, mulig ikke vi så alle mulighetene da, men følte liksom at alle bodde inne på resorter og omtrent ikke gikk ut derifra. 

 

Tror legehjelp er ganske bra i de fleste land så lenge man har reiseforsikring. Da blir man jo henvist til det private og ofte er de grundigere enn de behøver (da de får dekket alt av selskapet ditt etterpå uansett) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns Frankriket har vært veldig bra om sommeren med helt små barn. Der er temperatueren finere enn i Italia og Hellas, som gjerne blir helt drepen i juli og august. Sist reiste vi til Berzieres med Ryanair og leide hus med basseng privat. Da ble det ikke så enormt dyrt. Maten handlet vi lokalt og lagde stort sett middag hjemme. Med små barn er jo dette ofte greit uansett. Huset vi leigde hadde noen sykler, så det ble mange fine turer i det vakre franske landskapet og i tillegg hadde vi leiebil en del av tida.

 

Ellers er jo Kroatia fint med tanke på prisnivå og sånn. Det går en del billige flyruter dit også. Det kan jo være varmt der, men bedre i nord enn helt sør, selvsagt. Klarer man å finne et hus litt utenfor de verste turistområdene, så er jo prisene lave.

 

Jeg tror ikke vi kommer til å reise så mye i denne permisjonen. Vi sitter med nytt hus og har mange prosjekter, i tillegg til at vi kommer til å ta en del ulønnet perm, som mollabell. Men om sommeren blir helt pyton, så ser vi det an til høsten:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har reist mye, mange land i Asia, mellom-Amerika og sør-amerika bl.a.

Hadde jeg selv skulle reist med barn hadde jeg nok gått for Thailand.

Det er ikke regntid i hele Thailand samtidig. Ene siden har mer regn på høsten, andre kystsiden mer på våren. Jeg har holdt meg langt unna Phuket (ikke hatt noen ønsker om å reise dit), har også faktisk ofte hatt fb-venner som har klaga på dårlig vær der mens jeg har vært andre steder i Thailand og hatt flott vær (dette også utenom regntiden).

Thailand har jo et veldig lavt prisnivå, og turene dit har kosta meg lite.

De er godt utviklet på lege/helsefronten, men ha for all del reiseforsikring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå er vi i gang med planlegging.

 

Her sjekker vi ut:

1. Bali

2. Italia/ Frankrike/ Portugal (kombinasjon med to av tre antakeligvis (et land før bryllup og et etter bryllup)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thailand står på reserveliste forresten, men da er det først og fremst Koh samui og området rundt som er aktuelt pga regntiden (minst regn der).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei, Bali er fint sted men Lombok er mye bedre hvis dere først skal til Indonesia. Jeg synes Bali har blitt for party sted istedenfor en slappe av familie sted. Lombok derimot er mye familie vennlig sted synes jeg. Pluss Lombok er billigere forhold til Bali når det gjelder hotell og mat. Hilsen en indoneser😄😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia og takk for svar!

 

De anbefaler ikke lommeboka pga malaria. Vi har faktisk endt opp med Italia men har absolutt bali (event lombok når større) på listen. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...