Gå til innhold

Om å være student, ekstrahjelp og bli mamma


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har lenge snakket om å få barn sammen, en gang i fremtiden.. Men da mensen ikke dukket opp for ei uke siden, etter slutt på p-piller, har jeg begynt å tenke. Har enda ikke turt å ta test da jeg er redd den skal være negativ.. :sukk:

 

Jeg er fulltidsstudent på universitetet, tar en bachelor og holder på med mitt første år. Jobber i tillegg som ekstrahjelp i butikk på ettermiddager/helger. Har ikke noe % stilling, står oppført som ekstrahjelp, men har faste vakter og jobbe her i snart 1 år.

 

Jeg bor sammen med (fremtidig) barnefar, og år stipend/lån fra lånekassen. Han er lærling på sitt 1 år.

 

Hvilke rettigheter har vi økonomisk hvis jeg skulle være gravid? Har sett på nav sine sider men skjønner ikke m av det. Har skjønt det slik at jeg kan få stipend/lån lånekassen ettersom jeg er midt i et studie. Gjelder dette også om barnet kommer til sommeren, etter dette året, men før jeg starter på mitt andre år?

 

Og hva med permisjon fra jobb, hvor jeg bare er ekstrahjelp? Får jeg noe penger her eller går jeg bare på fri/evt sier opp? Og hvor lenge kan jeg ta fri fra studiet? Det beste hadde jo vært et helt år siden de kommer rett før et nytt semester, kan jeg da fortsatt få penger fra lånekassen? :bond: såå mye å tenke på..



Anonymous poster hash: 5c7ef...86b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du har krav på foreldrepenger fra jobben hvis du har tjent nok (beløpet er jeg usikker på, men det er ikke så høyt) og penger fra Lånekassen i tillegg (også sommermnd). Har du kontrakt på jobben? Du har krav på permisjon og å komme tilbake i jobben etter permisjon, men ville sikret meg en kontrakt om du ikke har 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har krav på foreldrepenger fra nav hvis du har jobbet de 10 siste mnd. Tror beløpet blir beregnet ut fea de siste 6 mnd, men det står mere info på nav sine sider. Trenger ike være fast inntekt, men det på vøre pensjonsgivende inntekt.Foreldrestipend har man nå krav på i 49 uker, og kan tas ut tidligst 3 uker før fødsel.

 

Anonymous poster hash: 37631...a0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...