Gå til innhold

Bekkenløsning og sykemelding


lis7071

Anbefalte innlegg

Ok dette er problemet. Når jeg var 2 mnd på vei til jeg var 4 mnd så var jeg plaget av kvalmen og oppkast.I den perioden var jeg 100% sykemeldt i 1 mnd og 50% sykemeldt i 2 uker.Jeg har vært på jobb i 100% stilling siden da til nå, men i det siste har jeg hatt plager igjen.Jeg er 22 uker på vei og i det siste så har jeg hatt vondt av å gå,stå og komme opp fra en sittende stilling.Smerten kommer kun fra høyre side av korsryggen

Ned mot beina og i lyskeregionen.Jeg er 90% sikker på at dette er bekkenløsning. Jeg har kun jobbet 100% i 1 og halv mnd i løpet av svangerskapet mitt og føler at jeg må sykemelde meg på nytt igjen pga bekken smertene som jeg har. Jeg vet ikke om det er hormoner eller hva men jeg har så inmari dårlig samvittighet for å sykemelde meg igjen fra jobben. Jeg føler jeg har vært så mye borte fra jobben i løpet av svangerskapet. Er det noen andre som går gjennom dette eller som har gått det før? Hva burde man gjøre da? Mange som sier du må lytte til kroppen din, og akkurat nå så har kroppen min det vondt og jeg har lust til å roe meg ned.Hvorfor får jeg da dårlig samvitighet for det da??Noen som kan hjelpe meg??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det høres ut som du har bekkenløsning, og ja- det er hormonelt :) Når jeg har presset meg ift smertene har det bare blitt verre, og flere sier man skal være forsiktig så man ikke får varige problemer med bekkenet. For de fleste går det over etter fødsel. Jeg gleder meg til det går over her ihvertfall… Jeg var som deg sykemeldt først pga svangerskapskvalme. Deretter bekkenløsning. Jeg har en fysisk jobb og det var ikke mulig for arbeidsstedet å tilrettelegge- dermed ble det sykemelding ut resten av svangerskapet. 

 

Bekkenet mitt har det helt greit sålenge jeg ikke presser meg videre når jeg begynner å få vondt. Man må tilpasse gange, måte å reise seg på/gå inn/ut av sengen på osv- bare lytt til kroppen. Man må rett og slett roe ned. Innse at man ikke på langt nær kan yte fysisk slik som før.

 

Det er jo dritkjipt, det har vært tøft å gi etter for denne funksjonsnedsettelsen. 

 

Det du skal vite er at du får fysioterapi gratis når du har bekkenløsning som gir gangvasker! Du får henvisning av legen din, også tar du kontakt med et senter selv. Jeg gikk hos Plus manuellterapi. Man var med på gruppetreninger samt fikk noen timer med behandling ("de moser" de ømme musklene rundt bekkenet- vondt når det pågår men man føler en lettelse og bedre i bekkenet etterpå- for meg varte kanskje denne bedringen en dag eller to). Treningen gikk rolig for seg- særlig fine bekkenbunnsøvelser. Var også endel tøying. Mange har veldig god effekt av det. Du kan også få bassengtrening i regi av fysio, noe som mange har veldig god effekt av!

 

Jeg sluttet med fysioterapien fordi det kom til et punkt hvor selv det gjorde smertene verre for min del- så jeg tar det bare helt pent og rolig nå med alt. Beveger meg til det begynner å gjøre litt vondt, men ikke lengre. kan ligge i sengen og hvile- deretter kan jeg bevege meg litt igjen til det ev. gjøtr litt vondt igjen. 

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Kjenner på følelsen. Har vært 100% sykemeldt siden uke 13, er nå 18+5. Jeg har hatt veldig god erfaring med fysioterapeut, kunne nå ha jobbet 50% om jobben hadde tilrettelagt, noe de ikke gidder. du får dekket behandling av bekkenløsning hos fysio, og legen pleier ikke være vanskelig med å skrive ut en slik henvisning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

For all del, ikke tull med bekkenløsning!

Jeg trosset bekkene sist svangerskap, skulle jobbe, trene, være med på ting, støv på hjernen (så støvsuget/vasket ol vær dag).

 

Dette endte med full sykmelding fra uke 18! Ble bra rett etter fødsel, men kom snikende tilbake 5-6 mnd etterpå! Så har slitt med det i 2 år, nå venter jeg nr 2! 12 uker på vei og bekkenet svir etter en dag på jobb! Skal til lege på fredag, så må bli enig om hva vi gjør :) skal ikke ødelegge meg mere iallfall... 👍

 

Så lytt til kroppen, den har som regel rett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 19+1, har bekkenløsning, stråling langt ned i begge bena, vanskelig for å gå, får jevnlige låsninger. Går til fysio og har brukt krykker siden uken 13. Jobbet 40% i noen uker men er 100% sykmeldt nå. Har god effekt av det, sitter minst mulig, ligger på siden med pølsepute mellom knær, ben og ankler. Hverdagen er KJEDELIG, men MYE mindre smertefull. Husk så kort tid et svangerskap er av hele livet ditt, rygg og bekken skal være med videre. Jobbe skal du tidsnok få gjøre. Fikk streng beskjed om at det er utrolig viktig å hvile FØR men må, altså før smertene blir provosert frem, og at de kommende månedene ikke er tiden for å ville tilfredsstille alle andre og deres forventninger. Nå er det kroppen din som er viktig og som bestemmer. Er selv "snill pike" full i samvittighet, men har måtte legge dette vekk nå. Lykke til!!

 

Anonymous poster hash: 87df4...831

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...