Gå til innhold

Noen som har tatt duotest?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er snart 41 år og er 7 + 0 i dag.

Vi har funnet ut vi ønsker å ta denne testen og tidlig ul. Ikke for å ta en avgjørelse om å beholde eller ikke, men for å være forberedt dersom noe skulle være galt.

 

Leste et sted at duotest kun blir analysert 4 steder i norge. Hva med oss som ikke bor i nærheten? Er det en sendeprøve?

 

Hvor lang tid tar det å få svar på denne? Hva skjer dersom sjansen er stor for avvik?

 

Aner jo ingenting om dette...

 

Anonymous poster hash: 1149b...49d

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Jeg tok Duotest da jeg i en alder av 45 år plutselig oppdaget at jeg var gravid. Da tok jeg en blodprøve på sykehuset jeg tilhører. Denne blei sendt inn og jeg fikk time på sykehuset i Trondheim for ultralyd. Ventet litt og fikk så samtale med legen som utførte ultralyden og hadde tolket blodprøven. Alt så veldig fint ut og det var svært lite som tilsa at noe skulle være galt. Jeg blei ikke anbefalt å ta fostervannsprøve med slike fine resultat. Du bestemmer selv hva som skal skje om sjansen for avvik er stor, men får råd om hvilke alternativ som finnes.

Lenke til kommentar

Er 39 nå, så vi valgte også duotest. Blodprøven ble tatt på legekontoret hvor jeg bor, og sendt sørover til Trondheim for analyse. Blodprøver ble gått igjennom og en risikoberegning ble gjort i samsvar med resultatet på UL som ble foretatt på mitt nærmeste sykehus, UNN. Alt dette i løpet av ukes tid, så det er enda god tid for deg som har langt igjen tidsmessig frem til uke 12-13. :) For vår del ble testresultatene slik at risikoen for å abortere et friskt foster ville være større ved fostervannsprøve, enn risiko for at babyen var syk så rådet fra ultralydjordmor var å la det bero med kun tidlig UL.. Men, det bel understreket at hvis vi ville ha et absolutt svar, var det muligheter for å få fostervannsprøve om vi ønsket det, det var bare å ta kontakt.. Når henvisning til fosterdiagnostikk er mottatt av den som fastlegen din henviser til, vil du få time tilsendt, sammen med informasjon om dette og mer.. nyttige linker med god informasjon fra fagfolk. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...