Gå til innhold

Gravid, får ikke time på sykehuset


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har tidligere hatt 5 spontanaborter, gravid på nytt 6+2. Vært hos fastlegen forrige uke for henvisning til gynekologisk poliklinikk ved Sykehuset for oppfølging. Fikk svar på henvisning i dag. Får ikke time før om 4 mnd, dvs ordinær ultralyd. Jeg er helt fra meg nå, bare lyst til å gråte. Det er vanskelig nok å være gravid etter så mange spontanborter. Noen som har opplevd det samme? Må jeg virkelig betale for en privat gynekolog?

 

Anonymous poster hash: d1b10...12b

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Hei. Gratulerer så masse! Håper det kommer til å gå fint denne gangen ! Det hørtes veldig rart ut. Jeg har også hatt 5 spontanaborter, og på sjette forsøk gikk det bra, og vi fikk en gutt i sommer. Etter to spontanaborter ble jeg av fastlegen henvist til privat gynekolog, som driver offentlig også,hvis jeg har forstått det riktig. Her har jeg i alle svangerskap fått tidlig ultralyd i uke 7 for deretter annenhver uke frem til ordinær ultralyd. Etter det fikk jeg komme ca hver tredje uke frem til fødsel. Det var veldig betryggende å ha disse timene for å se at alt gikk fint. Jeg har aldri betalt for disse timene. Snakk med fastlegen din, og hør om de ikke har lignende tilbud i ditt distrikt.

Masse lykke til!

Lenke til kommentar

Gratulerer så mye med graviditeten!❤️

 

Det er absolutt ikke akseptabelt å vente til OUL i din situasjon, men problemet er at det er veldig forskjellig praksis på hva slags oppfølging hab. abort pasienter får, dessverre! 😡 Har du forsøkt å ringe direkte til Gyn. Avd på sykehuset du tilhører, evt annet sykehus i nærheten? Legg frem historie og fortell om psykosoale faktorer som virker inn! Du kan også forsøke å få fastlege til å ringe sykehuset? Etter min 3. abort, hvorpå jeg fikk time hos en vettskremt turnuslege, har jeg alltid ringt rett til Gyn når jeg har fått positiv test! Nå sist var jeg inne allerede i uke 5+6 og så et bankende hjerte!💕

 

Du kan henvise til denne linken mtp oppfølging av din diagnose; (jeg antar at det er hab/ sekundær abort siden du har mistet 5 ganger)

 

http://legeforeningen.no/Fagmed/Norsk-gynekologisk-forening/Veiledere/veileder-i-generell-gynekologi-2004/kapitler/habituell-abort/

 

Håper du blir tatt på alvor og masse lykke til videre!👍😘

Lenke til kommentar

Gratulerer med graviditeten først og fremt, forstår godt din fortvilelse og skuffelse. Helt uakseptabelt at du skal måtte vente så lenge. Kan du få fastlegen din til å henvise deg til gynekolog? Etter 3 stykk MA fikk jeg utredning på Ullevål og oppfølging i svangerskap nummer 4 som også gikk galt. I svangerskap nummer 5 hadde jeg fått plass hos privat gynekolog som tok oppfølging i forhold til medisiner (albyl e og crinone) samt UL hver 2-3 uke fra uke 7. Føltes så godt å gå til en med bedre tid og ekspertise selv om de på IVF klinikken på Ullevål også var dyktige. Svangerskap nummer 5 resulterte i ei flott jente og 18 måneder senere kom en like fin lillesøster - så ikke gi opp! Stå på og lykke til! :) 

Lenke til kommentar

 nei er det mulig, det var jo ikke hyggelig

 

ville ringt legen å fått hennvisning til gynn slik som damene over sier. man må kreve sin rett dessverre :( jeg orket ikke, går til privat (3 SA, en gutt 1år, prøver nå)

Lenke til kommentar

Så trist å lese du ikke får mer oppfølging.

Jeg hadde ikke lyst til å følges opp av sykehuset, tror heller ikke jeg hadde fått så ofte oppfølging der. I tillegg til forskjellige leger hver gang og dårlige minner om spontanaborter og utskrapinger.

Så de to siste graviditetene har jeg blitt fulgt opp av gynekolog med egen praksis, som har offentlig avtale så jeg ikke betalte noe. Den siste gangen (alt ser bra ut og har kommet til uke 22, tjoho) fikk jeg time og ul hver uke fra uke 6 til uke 12. Veldig beroligende og deilig å få bekreftet hver uke at det er liv, siden alle mine sa'er har vært missed abortions.

 

Håper du finner et sted de vil følge deg opp tettere!

Lenke til kommentar

Annonse

Jeg har i alle graviditetene vært til gynekolog. Betalte ingenting for det og fikk henvisning av fastlegen. Jeg har kun blitt henvist til sykehuset for behandling av missed abortions og andre ting som 3D- ul, hysteroskopi osv. 

Lenke til kommentar

Jeg fikk legen min til å henvise til privat gyn direkte, da ventetiden ofte er kortere. Får oppfølging der med UL hver 2-3. uke fra uke 7. Betaler bare en bitteliten egenandel.Kanskje legen din kan gjøre det istedet viss de ikke følger deg opp på sykehuset?

Lenke til kommentar

Takk for gode svar! Kontaktet fastlegen som snakket med Sykehuset. De gikk med på å gi meg en tidlig ultralyd, men bare pga at jeg sliter psykisk pga redd for å miste igjen etc. Jeg syns det er merkelig at de er så strenge. Har fått oppfølging der tidligere. Grunnen til at de ikke ville ta meg inn var fordi det helt sikkert kom til å gå bra den gangen her. Skjønner ikke hvordan de kan være så sikre på det etter 5 spontanaborter.

 

Skal be fastlegen henvise meg til en privat gynekolog, om Sykehuset kun gir meg en time. Jeg føler virkelig jeg har behov for tett oppfølging. Takk for råd!

 

HI

 

Anonymous poster hash: d1b10...12b

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...