Gå til innhold

noen med revmatisme eller andre kroniske sykdommer?


kråkereir

Anbefalte innlegg

Hei! :)
jeg er interessert i og komme i kontakt med andre som har revmatisme eller andre kroniske sykdommer, som planlegger eller er/har vært gravid.

jeg har selv noe som heter spondylartritt, noe som er veldig lik, og som kan utvikle seg til bekterevs.

jeg og min samboer har akkurat bynt med prøvingen og jeg er veldig interessert og høre hvordan det har vært for dere og være gravid, eller hvordan du har det med din sykdom og tanker rundt det og skal bli gravid.
lurer også på hvordan dere har gjort det med medisiner om noen vil si noe om det.

 

håper at noen vil ta kontakt med meg og dele litt erfaringer å tanker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Æ har artrose og en sjelden sykdom som heter eds. D vil si at æ mangler kollagen I kroppen. Kollagen e d som holder ting på plass i kroppen så d vil si at æ har overbevegelige ledd. Som igjen utsetter mæ til slitasje.. Æ spiser ikke noe medisiner fast bare jevne mellomrom smertestillende. E gravid nu så d minker sæ til bare paracet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Æ har artrose og en sjelden sykdom som heter eds. D vil si at æ mangler kollagen I kroppen. Kollagen e d som holder ting på plass i kroppen så d vil si at æ har overbevegelige ledd. Som igjen utsetter mæ til slitasje.. Æ spiser ikke noe medisiner fast bare jevne mellomrom smertestillende. E gravid nu så d minker sæ til bare paracet..

så hyggelig at du tok deg tid til og svare :)

 

hvordan reagerer kroppen din på graviditeten ?

okei, er det paracet som er det beste å bruke av smertestillende medisiner?

jeg selv går på noe som heter cimzia som er en biologiskmedisin, den skal jeg bruke fram til jeg blir gravid så slutte på den.. så blir det vel noe smertelindrene mens jeg går gravid.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar pinex forte til vanlig men nu e jo all smertestillende nesten eliminert. Bare paracet igjen men den hjelper nu egentlig ikke noe særlig. Men så e man vant til smerter, sjelden æ tar noe lindring.. E ikke så langt på vei så vet ikke kossn kroppen reagerer. Dem sir nu at graviditet lindrer sykdom, at man e mindre syk da.. Satser på d. Fikk noen andre smertestillende fra reumatolog men får ikke testa de før etter graviditet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei! Har en type leddgikt, og går til daglig på medisiner. Har ett barn på 5 år og graviditeten gikk kjempefint! Jeg sluttet på medisiner når jeg ble gravid, og kroppen var i veldig god form og nærmest symptomfri :) Det var deilig!

 

Mener en 2- 3 mnd etter fødsel ble jeg dårligere, og måtte starte på medisiner igjen.

 

Jeg må ta 1 mg folsyre ( økt mengde ift andre) mtp medisinene jeg går på, så anbefaler deg å sjekke med lege om det er aktuelt om du ikke allerede har gjort det. Jeg må også ta folsyre gjennom hele graviditeten, ift andre som kun må ta 1. trimester.

 

Håper å bli gravid igjen snart, og håper kroppen blir like bra uten medisiner som den var sist :) Må av og til få litt kortisoninjeksjoner, men dette vil jeg ikke få når jeg er gravid.

 

Bare spør om det er noe spesielt du lurer på :)

Endret av 2015 baby?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg har MS. Legene ville at jeg skulle bytte til andrelinje medisinering, men jeg nektet fordi jeg ville bli gravid etter bryllupet og de fleste andrelinjemedisinene sitter igjen i kroppen i heler 3 måneder etter man har sluttet. Jeg brukte derfor førstelinjemedisinen min (selv om den hadde liten effekt) frem til bryllupsdagen vår.

 

Er overlykkelig over at det ble klaff på første forsøk. Hadde eggløsning 10 dager etter bryllupet og den satt.

 

Er kjent at svangerskap reduserer MS-symptomer og jeg føler meg helt topp. Ikke minst utrolig lykkelig.

 

De siste 2 årene har vært veldig tøffe og er veldig glad for at alt går så bra nå.

Har en oppfølging av nevrolog i løpet av svangerskapet og tett oppfølging med ny MR 3 måneder etter fødsel. Det er litt større sjanse for tilbakefall etter fødsel. Kan derfor bare amme i max 3 måneder før jeg må settes på medisin igjen. Neste barn må derfor også planlegges nøye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Annonse

Hei😊

 

Ser det er en stund siden det har blitt skrevet her, men denne ble jeg glad for å finne!😊 selv har jeg MCTD, en autoimmun bindevevssykdom. Har hatt en relativt rolig periode siste året med tanke på sykdommen, og derfor har vi nå lyst til å prøve på en liten en😉 sluttet på pilla i juli, null klaff hittil.. Er med i et forskningsstudie for de med denne diagnosen som prøver/er gravide. Har blitt forberedt på at jeg kan ha problemer med å bli gravid (kan ta tid), og at jeg har høyere risiko for SA. I tillegg har jeg påvist antistoffer som kan føre til hjerteblokk hos fosteret.. Så gikk inn i prøvetiden med skrekkblandet fryd! Men vil, når jeg evnt blir gravid, følges opp som høyrisikosvangerskap.. Så vet hvertfall at jeg får god oppfølging!😊

 

Hvordan går det med dere andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke vært her inne på en stund nei.. I min tilfelle så e æ ikke den som slepper smerter i graviditet. Pga bindevevssykdom så har æ had bekkenløsning nesten fra dag en og d kommer av bare å gå litt.. Måtte ta kortison sprøyte i kjeven da den forverra sæ. Og ikke snakk om hodepinan.. D var en god del pinex forte i starten. Heldigvis kan man ta pinex forte når man e gravid, litt sterkere enn bare paracet. Nu til andre trimester har ting letta sæ litt men kjenner at kjeven oppbygger sæ igjen. Og bekken må æ vel bli vant med.. Havna også under risikofødsel og må reise til en annen sykehus. Dem e vel redd for blødningsfare og muskelsvakhet hos barnet. Æ har selv en god tru at d går bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Denne linken kan være nyttig om dere ikke har vært der allerede:

http://www.stolav.no/no/Om-oss/Avdelinger/NKSR/86301/

 

Jeg har akkurat blitt gravid og har bl.a Ankyloserende spondylartritt (bechterew).

Har ikke gått på medesin på et halvt år, men gikk på biologisk i 6 år, samt tidligere også metroxate og kortison. Voltaren tar jeg imellom, men ikke nå når gravid, da ser at de ikke anbefaler det heller. Kun paracet.

Jeg har imidlertid forstått på min revmatalog at en under graviditet kan ta kortisonsprøyter direkte på betennelser om ille.

 

Noen som vet om de beste gynekelogene når en har revmatisme og er gravid?

Evt. generelt hvem er de beste gynekelogene?

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pga æ har had magesår så har ikke kunnet å ta voltaren. Paracet, paralgin forte og pinex forte går fint å ta under graviditet. Kortison sprøyte har æ også tatt.. Synes gynekolog prata at morfin preparater går også greit i nødtilfeller..

Bor opp i nord så har ingen gynekologer å anbefale :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...