Gå til innhold

Prednisolon


*ønskegull*

Anbefalte innlegg

Hei jenter!

 

Jeg ser flere går/har gått på Prednisolon. Gynekologen min sa jo jeg kan få det ved neste graviditet (selv om han nektet å gi det til meg forrige gang...). I og med han ikke gir dette til pasientene sine, så blir jeg usikker på om han vet riktig dosering og slike ting. 

 

Så: Hvor stor dose har dere gått på? Og over hvor lang tid? Og startet dere på Prednisolon før graviditeten inntraff? 

 

Jeg føler ikke for enda en MA.. Hvis jeg er heldig å bli gravid igjen.. 

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Jeg forsøker prednisolon for første gang nå, og jeg startet med det den dagen mens kom og skal gå på det til uke 12. Jeg tar 10 mg en gang daglig 😊 håper det vil hjelpe deg!

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar :) Har du en spesiell grunn til du går på det? Altså; Om prøveresultatene viser at du har behov for det. Og skal du trappe ned dersom mens kommer? 

Lenke til kommentar

Min gynekolog ville forsøke det etter 5 SA, og siden noen i min nærmeste familie har leddgikt.. Han mente da at jenter kan ha et mer aktivt immunforsvar. Har vel egentlig ikke tenkt på hva jeg skal gjøre hvis/når jeg får mens.. Men hvis jeg skal forsøke mnd. Etter fortsetter jeg nok bare på tablettene

Lenke til kommentar

Tok 10 mg kvar morning fram til vk 14, så 5 mg 1 vk og 2.5 1 veke. Legane var litt ueninge om når eg skulle slutte. Nokon så vk 12 nokon vk 16. Så då vart det slik.

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg våger å slutte i uke 12 :( Får se hva gynekologen sier hvis jeg blir gravid. Men må vel begynne med det før en graviditet også.. 

Lenke til kommentar

Annonse

Denne graviditeten gikk jeg på 5 mg prednisolon, som var det eneste av medisiner jeg ikke hadde prøvd fra før (4 ma som alle stoppet før uke 5-6).

Hadde ivf så startet opp med prednisolon litt før uttak, og skulle fortsette med det fram til testdato. Jeg fikk imidlertid overtalt klinikken til å gå litt lenger, så gikk på det fram til uke 6, selv om de mente det ikke hadde noe for seg.

Om det var prednisolonen eller noe annet som gjorde utslaget får jeg aldri vite, men så for første gang hjerteslag på ul 6+2.

Og er i dag 21 uker :-) :-) :-)

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei! Hvordan går det med dere som har gått på prednisolon? Jeg er på 25 mg i mitt 8. forsøk, har prøvd både 5 mg og 10 mg.. men mistet. Tar også cyklogest fra eggløsning og skal ta fragmin fra positiv test. Så får vi se om høyere dose er tingen, ellers vet jeg ikke hva jeg skal gjøre :(

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Annonse

hva er egentlig prednisolon? husker ikke noen tokk dette sist jeg var aktiv her for 2 årsiden (gravid med førstemann……)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...