Gå til innhold

Kan sykemelding være første ledd i "utredning"?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

...er 35 år, har prøvd et år nå uten resultat. Har el, men blir ikke gravid (hatt positiv test noen ganger, men mensen kommer og skyller med seg alt som er). Har et barn fra før som har begynt på skolen. Diverse leie omstendigheter har gjort at det har gått SÅ lang tid før evt søsken.

 

Nå har vi jo prøvd et år, så da er det vel tid for å "bestille time" for utredning. Men jeg er ikke så sikker på at det er noe galt, jeg føler det er hele livet mitt det er noe galt med. Jeg jobber mye mer enn jeg egentlig makter, og balanserer hårfint på kanten av stupet. Det er vel i seg selv nok til å vrdere sykemelding, men jeg føler liksom ikke at jeg kan det, jeg jobber til jeg tørner... (og tørne kommer jeg til å gjøre om det fortsetter stort lenger)

 

Samtidig blir det jo litt rart å skulle sette i gang med undersøkelser og hormonbehandlinger og styr som kanskje gjør vondt verre, når løsningen kanskje er svært enkel; hvile fra stress og mas...

 

Jeg har noen diagnoser som gjør at helsepersonell er enige om å sykemelde meg så fort jeg BLIR gravid.

 

Men går det an å prøve å foreslå sykemelding for å se om det kanskje er DER skoen trykker mht å bli gravid? Da jeg ble gravid med barnet jeg har, hadde jeg vært sykemeldt 2 mnd, etter å ha prøvd i 5...

 

Nei, det blir kanskje galt grunnlag. Men så vidt jeg har forstått betaler staten for utredninger og et par prøverørsforsøk innen man når en viss alder, så sånn sett vil jo noen måneders sykemelding være rimeligere for samfunnet...

 

Noen innspill?



Anonymous poster hash: 0097d...0c0
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Du vil nok aldri få sykemelding for å prøve å bli gravid - selv om det kunne blitt langt rimeligere enn prøverør om det fungerte.

 

Jeg synes du skal ta en ordentlig vurdering av jobben din. Hvis du jobber så mer enn normalt så er første skritt å kutte ned til normal arbeidsuke. Hvis det er helsemessige årsaker som gjør at du ikke greier full jobb, da må du snakke med legen din. Uavhengig av at du prøver å bli gravid så kan det virke som om du er nær ved å bli utbrent. Du skriver at du jobber til du tørner - og det er bare du som kan gjøre noe med den holdningen. Hvorfor jobber du til du tørner? Hva har du igjen for det? Gjør ikke bare det at livskvaliteten din blir redusert, at du har mindre overskudd og at helsen din blir verre?

 

Jeg tror du må begynne med å kutte ned på jobben slik at den blir levelig for deg, og du må gjøre noe med holdningen din som er med på å kjøre deg full fart ut i grøfta om du ikke greier å bremse deg selv.

Ber du om en sykemelding kun for sykemeldingens skyld så tar du ikke tak i problemet ditt, du skubber det ned i en skuff. For hvis/når du får neste barn så kan du jo ikke fortsette å "jobbe altfor mye og jobbe til jeg tørner"! Du må finne ut hvorfor du jobber mer enn du egentlig makter, og så må du finne en bedre løsning. Kanskje trenger du en sykemelding likevel, men ikke ta den uten å tenke grundig gjennom helheten i livet ditt. Du sier det jo selv - du føler at det er hele livet ditt det er noe galt med. Da er det det du bør ta tak i - og helst før du blir gravid. Siden du sier at det er hele livet ditt det er noe galt med, så er det sikkert mer enn bare jobben også. Så ta tak i det.

 

Om jeg virker krass, så er det ikke ment slik. For det første vil du ikke få en sykemelding "for å bli gravid". For det andre så tror jeg du, ut fra det du skriver,  må gjøre endringer slik at du ikke sliter deg selv helt ut.

Så finn ut hvor skoen trykker og gjør noe med det.

 

Trenger du en sykemelding fordi du er utbrent, så tar du den - og så jobber du med årsakene til utbrentheten. Da tenker jeg at graviditeten også kommer etter hvert - med eller uten hjelp.

 

Lykke til :)



Anonymous poster hash: e9ee3...747
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får nok ikke sykmelding for å bli gravid, men du kan vel få sykmelding fordi du er utkjørt både fysisk og psykisk pga. stor arbeidsmengde. Høres ikke bra ut å jobbe så mye som du gjør.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Men så vidt jeg har forstått betaler staten for utredninger og et par prøverørsforsøk innen man når en viss alder, så sånn sett vil jo noen måneders sykemelding være rimeligere for samfunnet...

 

Anonymous poster hash: 0097d...0c0

 

 

Du kan ikke få sykemelding for å prøve om det å slappe av gjør deg lettere gravid. Og nei, det blir ikke billigere for samfunnet. Å lage et prøverørsbarn koster i snitt ca 90 000 per barn, noen månedslønner i sykepenger kommer fort opp i den summen, og deretter kommer utredning og behandling i tillegg, da jobbfrihet ikke kurerer alle tilstandene som fører til barnløshet.

 

Men dere har prøvd lenge nok til å starte utredning om dere ønsker. Jeg har en veldig stressende jobb og begynner å bli "gammel", men utredning ga meg 2 diagnoser som jeg ikke hadde for 4-5 år siden, som ikke har med stress eller alder å gjøre. Lykke til:-)

 

Anonymous poster hash: bf01f...b3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Annonse

Ut i fra det du skriver så tror ikke jeg problemet er jobben, men at du stresser for mye mtp å bli gravid. Ikke undervurder hvor stor påvirkning psyken har på kroppen. Jeg var  i litt samme situasjon, men i en alder av 39 år så aksepterte jeg/vi  at det var fult mulig å leve det gode liv som barnløs. Noen måneder var jeg gravid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut i fra det du skriver så tror ikke jeg problemet er jobben, men at du stresser for mye mtp å bli gravid. Ikke undervurder hvor stor påvirkning psyken har på kroppen. Jeg var i litt samme situasjon, men i en alder av 39 år så aksepterte jeg/vi at det var fult mulig å leve det gode liv som barnløs. Noen måneder var jeg gravid.

Ved 39 år er det få brukbare egg igjen. Dvs at de fleste månedene vil et evt befruktet egg gå til grunne de første dagene, før det rekker å feste seg og man får positiv test. Dette pga bl.a. kromosomfeil fordi det gamle egget ikke klarer celledelingen. Det er en myte at graviditeten kommer bare man slapper av, og grunn til å sjekke hvor problemet sitter når man har prøvd i ett år uten hell.

 

Anonymous poster hash: bf01f...b3c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...