Gå til innhold

Hvordan få sykehuset til å gi meg god oppfølging?


Frk Marge

Anbefalte innlegg

Jeg er nå gravid 10 + 3 i dag i mitt 8. svangerskap. Ideelt bude jeg da hatt 7 barn nå, men jeg har bare 2 + en grav å gå til. :sukk:

Jeg har mistet de siste 5 gangene. 4 aborter i uke 6-8 ogen dødfødsel i uke 41. 2 av abortene var MA som ikke ble oppdaget før uke 13 og 15. I tillegg har vi 3 misslykkede IVF-forsøk bak oss. Alt dette på 5 år.

 

Denne gangen har jeg blitt medisinert med både Albyl-E, Crinone og Metaformin. Jeg gikk på Prednisolon i begynnelsen av svangerskapet, men det var et tilfeldig lykketreff pga senebetennelse.

I alle fall har vi satt ny rekord denne gangen. Jeg er gravid i ellevte uke, bare 1,5 uke igjen av 1.trimester og alt ser foreløpig bra ut. 

Problemet er at det har jeg både grått meg til og betalt dyrt for å vite.

 

Jeg mener helsevesenet bør ha et visst ansvar for å avhjelpe angst også. Når man har gjennomgått så mye som vi har gjort er det naturlig at jeg blir redd med en gang noe virker unormalt - eller?

 

Jeg brukte litt tid på å tørre å ta testen, så jeg fikk ikke bekreftet graviditeten før 5,5 uke, men da dro jeg til fastlegen. Han sendte hastehenvisning til både gynekolog og Haukeland. Han gav meg også Albyl-E og Metaformin.

Haukeland kunne ikke ta meg inn før over 2 uker etterpå. Hvis jeg skulle ventet så lenge ville det jo ikke vært noen vits å begynne på crinone en gang, da hadde det mest sannsynlig ha gått galt allerede :sukk:

 

Derfor bestilte jeg time til UL på Hausken og fikk bekreftet hjerteblink allerede i 6 uker og fikk startet med crinone.

 

Uken etterpå hadde jeg time hos den private gynekologen. Hun mente at jeg burde ha tilbud på UL-laboratoriet og ville helst ikke ha ansvar for meg med min forhistorie med både preeklampsi og diabetes i baggasjen. Lille frø hadde det fortsatt bra. :)

 Enda en snau uke etter det var jeg inne på KK. Alt så fortsatt bra ut og de henviste meg til tidlig UL. Men den timen er ikke før fulle 13 uker. Ingen oppfølging i mellom.

 

Så begynte jeg å spotte for 1,5 uke siden. Jeg ble litt hysterisk, fordi alle de andre abortene har begynt slik; med sporblødning. Jeg fikk mast meg til en ny time på KK som konstanterte, utrolig nok, at alt fortsatt stod bra til :hjertesmil:  

Men legen sa at "vi skulle være enige om at små blødninger ikke var farlig i dette svangerskapet" dvs at hun ikke ville jeg skulle ringe unødig...

 

Så nå sitter jeg her, i går spottet jeg bittelitt igjen - og jeg ser at sjangsen er stor for at det skyldes blodfortynnende eller progesteron - men det friker meg helt ut og nå tør jeg ikke ringe KK igjen for å ikke være mer til bry... Resultatet er at jeg har bestilt en ny svinedyr time hos privat gynekolog (Volvat denne gangen da Hausken har ferie), og er egentlig veldig sur på KK fordi de ikke kan ta skikkelig vare på psyken min oppi dette svangerskapet.

 

Hva skal til for at de skal gi meg et godt tilbud slik at jeg kan føle meg trygg?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er veldig trist å lese om alt du har vært gjennom. Forstår godt du er engstelig! Har du snakket med gynekologen din om at du ønsker tettere oppfølging?

Jeg har fått muligheten til å bestemme selv om jeg vil gå på ul annenhver uke eller en gang i uken i graviditetene mine. Jeg ringer direkte til gynekologen min ved positiv test, og setter opp avtaler. Disse betaler jeg ingenting for. Så hvis jeg tester positivt i uke 4 eller 5, så avtaler jeg med en gang tidlig ul i uke 7,9, 11 og 13 osv. Jeg føler meg ofte til bry i graviditetene mine, og føler jeg må innom på kontroll og ta telefonkontakt hele tiden. Veldig slitsomt, men legene forteller meg at det er jo faktisk derfor de er der :) Ring hvis du er bekymret. Jeg spotter også på blodfortynnende og progesteronen, så det kan være medisinene som tuller det til. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres virkelig ut som du har fått prøve hva livet kan by på, de siste årene...😡 Føler virkelig med deg og kjenner igjen den engstelsen og behovet for bekreftelse, som du beskriver!!!

 

Kanskje du kan bruke linken under og henvise til, hvis du evt blir motarbeidet? Det står at behandlingen er individuell, men at alle med hab. Abort skal tilbys TLC! Lykke til med bebisen i magen!💕

 

 

http://legeforeningen.no/Fagmed/Norsk-gynekologisk-forening/Veiledere/veileder-i-generell-gynekologi-2004/kapitler/habituell-abort/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...