Gå til innhold

Fått tilbud om ny jobb, er gravid


Optimisten :)

Anbefalte innlegg

Sist uke var jeg så heldig å bli tilbudt en jobb jeg søkte på i vinter. Jeg har bestemt meg for å takke ja, og er veldig glad for å ha fått denne jobben. Problemet er at jeg, hvis alt går som det skal, er 18 uker på vei når jeg da starter om en måneds tid. 
Ville dere sagt dette samtidig som dere takker ja? De kan vel ikke ta tilbake tilbudet av den grunn? Dette er en jobb jeg ser for meg å ha i noen år, og ønsker derfor å spille med åpne kort, og være ærlig hele veien... Noen som er eller har vært i samme situasjon? eller som bare har noen råd å komme meg? 
På forhånd tusen takk :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Arbeidsgivere har jo ikke lov til å "diskriminere" ved nyansettelse på grunn av livssituasjon og derunder graviditet... Men er du veldig uheldig så kan de trekke tilbake tilbudet hvis ikke det finnes noen skriftlig avtale/ansettelse, uten at de trenger å begrunne dette.

 

For å være helt sikker, ville jeg takket ja til jobben og fått en skriftlig arbeidsavtale før jeg sa noe om graviditeten. Du lyver jo ikke ved å ikke si noe ennå og hvis jeg forstår deg riktig så er det jo kanskje "for tidlig" å fortelle folk om det på dette tidspunktet uansett.

 

Vil ikke skremme deg, men det er i alle fall hvordan jeg selv vlle gjort det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er i nøyaktig samme situasjon selv, søkte på en jobb i april, vært på intervju og fikk tilbudet som jobben. Sa ingenting om gravitidet, jeg er bare 9 uker på vei. Starter i august. Jeg tenker at det er sånn som skjer og at arbeidsgiver må bare ta det som det er. Men vil gjerne ha skrevet under kontrakten før jeg forteller:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg har vært i nøyaktig samme situasjon og valgte helt bevisst å ikke fortelle noe om graviditeten før jeg stod der med skriftlig arbeidskontrakt. De har i utgangspunktet ikke lov til å diskriminere gravide i arbeidsmarkedet, men det blir ofte gjort under påskudd av andre ting..

 

Anonymous poster hash: c2a01...dce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar dere! Jeg var innom arbeidsplassen og signerte kontrakt for noen uker siden (var vel rundt 16 uker på vei da), og mens jeg stod med penna i hånda sa jeg fra at jeg var gravid. Jeg håper dette er en jobb jeg skal ha lenge, og ønsker å ha alle kortene på bordet, så det bare brast ut. Det ble tatt fint, og jeg er nå veldig glad for at jeg lot samvittigheten styre. For meg hadde det føltes feil å komme på første arbeidsdag med den magen, uten at noen der viste om graviditeten. Men dette var jo bare det som føltes riktig for meg der og da, det er absolutt ikke sikkert jeg gjør det samme igjen senere. 



Anonymous poster hash: e05fa...2d3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

jeg ble tilbudt jobb idag, fra 13 august til nyåret. Jeg er 8 uker på vei idag og da 12 når jeg begynner på jobb. Er jrg slem om jrg ikke sier noe før i uke 12/13? Vil veldig gjerne ha denne jobben og vil ikke miste tilbudet.

 

Jeg jobber ikke 6mnd så får ikke foreldrepenger vil jeg tro uansett, men jobben vil jeg ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Personlig mener jeg at det ryddigste er å si ifra på forhånd. På en seriøs arbeidsplass vil det gagne både arbeidsgiver og arbeidstaker i det lange løp. Skulle det mot formodning være en useriøs arbeidsplass, har man det vel best uten å jobbe der i første omgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg har bare fått et 5mnds vikariat til nyåret. Har valgt å ikke si noe ennå, da jeg har vært bortreist på ferie og er ikke helt sikker på om det er liv der inne. Jeg tror det er liv, men vil gjerne vite det av legen kommede uke før jeg sier fra til min nye sjef.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...