Gå til innhold

Når avsluttet dere de forskjellige medikamentene?


kosti

Anbefalte innlegg

Jeg har diagnosen habituell abort og faktor leiden. Jeg har mistet 5 ganger. Er når gravid for 6. gang og gruer meg enormt til å avslutte de forskjellige medikamentene. Jeg er kom til uke 11. Var på UL i uke 10 + 3 og alt var fint. Det er første gang jeg har komt så langt. Lengste jeg har komt er uke 8. Det er kun da det har vert normal utvikling. Nå er jeg komt over det og er så glad, men samtidig livredd. Jeg bruker klexane, albyle, crinone og prednisolon. Tenker å bruke crinone i 2 veker til hvis gyn sier det er ok. Han var inne på å kanskje avslutte klexane i uke 12 hvis alt er bra på UL da. Når han nevnet det kjente jeg panikken, men han sa at det fikk vi diskutere når jeg kom så lang. Er usikker på når de andre skal avsluttes hvis det går bra. Kjenner jeg er litt mer positiv nå ,men klarer ikke å slappe av.

 

Er forveten når dere avsluttet de forskjellige m\edikamentene og om det gikk bra?

Har vert her inne for ei stund siden, men orket ikke å være her så mye etter jeg mistet sist.

 

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Er usikker på dette jeg også, men har fått litt inntrykk av at det varierer litt fra lege til lege hvilket opplegg de kjører..?

Jeg går selv på lutinus og albyl e nå, og lurer på hvor lenge jeg kan gå på disse..skal på ultralyd på onsdag, er da 7+6. Er vår første runde med noensinne helst for for oppfølging, da uten at vi har hatt utredning i forkant. Hvis det ikke blir noe denne gangen heller tror jeg vi må ta en pause og gå for utredning.

 

Når det er sagt så høres det nå ut som om det går deres vei denne gangen! :D

Må være en godt å ha kommet så langt! :)

Lenke til kommentar

Prednisolon tok jeg bare en uke etter positiv test....

lutinus sluttet jeg med i uke 12+0

albyl-e Tar jeg enda, og skal ta frem til fødsel (om ca 7 uker ;) )

Fragmin tar jeg enda og skal slutte med etter fødsel....

 

nå har jeg veldig lave doser med både albyl-e (75mg pr dag) og Fragmin (0,2 pr dag)

 

svangerskapet har gått og går bra :D er ei lita jente som vi snart skal få hilse p^å <3

(termin 6.juli)

 

Når det gjelder lutinus/crinone - så skal det være trygt å slutte på det rundt uke 10 egentlig, for da overtar morkaka produkjsonen av progesteron.

 

lykke til :)

Lenke til kommentar

Jeg slutta med lutinus da jeg var 12+noen dager. Trappet ned i over en uke. Sluttet m albyl e rett før 14 fullgåtte, samme med prednisolon. Jeg fikk blødninger pga morkaka som lå lavt. Dr Magnus mente jeg skulle slutte m lutinus v 11 fullgåtte, de to andre 14.

Lenke til kommentar

Slutta med crinone ved ca 12 vk, prednisolon ved ca 15 (halverte først dosen i 2 vk), albyl-e 3 vk før forventa fødsel (hadde tvillingar og vart sett i gang i vk 38; slutta md albyle i vk 35) og klexane tok eg til 1 døgn før fødsel (sidan dette var planlagt fødsel kunne eg gjere det slik; ville jo ikkje ha vore sånn viss fødselen hadde starta før.

 

Ps: var også livredd kvar gang eg slutta med ein medisin.....men det fungerte :) og mine nydelege tvillingar vart født for litt over 3 mnd sidan

Lykke til!

Lenke til kommentar

Annonse

er heller ikke funnet noe galt med meg, og jeg ble gravid naturlig denne gangen, men siden dette var medisiner jeg skulle ta ved evt IVF, så synes de jeg skulle t det uansett....

 

grunnen til at jeg fortsatt går på albyl og fragmin er nok at jeg sliter hardt med migrene dette svangerskapet... men snuppa i magen er frisk og rask <3

Lenke til kommentar

Gikk på Lutinus 100 mg x 3 frem til uke 12, trappet så ned til 100 mg x 2 i uke 13, for deretter 100 mg x 1 i uke 14. Prednisolon 5 mg x 1 tok jeg også frem til uke 14, mens Albyl-e 75 mg x 1 skal jeg gå på frem til fødsel!

 

Har mistet 4 ganger tidligere, men dette er første gangen jeg tar medisiner! Har også diagnosen Hab. Abort, men det er ikke funnet noe galt hos meg etter utredning!

 

Lykke til!👍😄😇

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tusen takk for svar. Godt å høre når dere avsluttet og at det har gått bra etterpå. Går fotsatt på prednisolon. Skulle gå på dettil jeg var tom. Har ei eller 2 uker igjen. Blir 16 uker på mandag. Albyle skal jeg bruke frem til fødselen og klexane til etter fødselen.

Endret av kosti
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Går dere på prednisolon så lenge? Jeg fikk det tilfeldigvis for senebetennelse og det kangodt være derforjeg ble gravid denne gangen, men både legen på Hausken og fastlegen mente det var bortkastet å bruke det etter implanteringsperioden  :forvirra:

Dette er mitt 8. svangerskap der de 5 siste har fått skeis. Denne gangen har jeg fått både Crinone, Albyl-E og Metaformin, men ikke fragmin av en eller annen grunn. Og Prednisolon fikk jeg beskjed om å slutte med. Men da var jeg allerede i uke 7 da..

Lenke til kommentar

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...