Gå til innhold

Lioness, hvordan går det?


Barbarella og froskebarna

Anbefalte innlegg

Lenge siden jeg har lest oppdatering fra deg. :) hvordan går det med de to i magen? Begynner dere å bli klare for å få to? Har dere landet på vogn osv? Vi har bugaboo donkey og er superfornøyd! Den må være veldig fin til tvillinger :)

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Hei!!! Det går veldig fint. Straks 30 uker på vei med mine to små tvillinger, utrolig men sant. Ser veldig frem mot fødsel må pga en del komplikasjoner. Har fått svangerskapsdiabetes og kan knapt spise en kalori, føles det ut som. I hvertfall må jeg være på en ganske streng diett frem til fødsel. Men da skal det trolig gå over, heldigvis!

 

De siste par ukene har jeg også utviklet en veldig smerte i lårene, som gjør at det er til dels veldig smertefullt å sitte, stå og gå. Ligger er bra, men litt umulig å ligge pal hele dagen også. En skal jo ha mat, legge barn osv. Aner ikke hva det kommer av - det er ikke bekkenløsning, men mer en brennende, sprengende smerte på innside og bakside lår, fra lysken til kneet. Har vært på legevakta og de gjorde en ul for å utelukke blodpropp, så er heldigvis ikke det, men har ikke kommet inn hos fastlegen for mer oppfølging enda.

 

Sorry, dette ble jammen sytete. Jeg er absolutt overlykkelig over å bære på det vi tror og håper er to friske små babyer! Er bare litt fysisk tungt med to i magen på samme tid :) Vi hadde en skikkelig shoppingrunde sist helg og svidde av en hel haug penger hos barnas hus. Valget falt på Bugaboo donkey, sort vogn med lys blå kalesjer (venter jente/gutt, men jeg er glad i blått så hun blir sikkert tatt for å være gutt innimellom, hehe). Tripp trapp-stoler med newnorm seats, lekegrind, stellepute osv. Ikke billig, men veldig stas å endelig tørre å investere i litt utstyr til barna!!

 

Har vel gjennom hele dette svangerskapet gått med em følelse av at det sikkert ikke blir noe av likevel. Litt sånn "tror det ikke før jeg ser det". Men man må vel bare satse på å tro på at det kan og vil gå bra. Om de skulle bli født i morgen den dag ville det hele trolig gå fint. De er store nok til å overleve i hvert fall.

 

Gleder oss masse og er spente på hvordan det blir å få to babyer i tillegg til fireåringen vår. Ikke lagt noen planer for sommeren, for å si det sånn :)

 

Hvordan er det med dine tre små, barbarella?

Lenke til kommentar

Hei lioness. Vil berre seie at eg og hadde rare smerter i beina med mine tvillingar....og det vart også sjekka for blodpropp..men det var ikkje det :).lykke til med graviditeten kjære deg!.

Lenke til kommentar

Ååh, så kjedelig med svangerskapsdiabetes!! Jeg hadde høyt blodsukker (pga lungemodningssprøytene) da jeg var innlagt på sykehuset i forrige svangerskap, og måtte teste den dietten... Ikke noe gøy!

 

Godt at det ikke er blodpropp, men det høres kjedelig ut å ha så vondt. Jeg klarer ikke å forestille meg å være gravid i lang tid etter at man er så stor som høygravid i et vanlig svangerskap...

 

Skjønner kjempegodt at det er vanskelig å tro på at det går bra, mAn blir helt ødelagt av å miste så mange ganger.

 

Jeg er SÅ glad for at det går veien for dere denne gangen!

 

Her er det veldig hektisk, og det første halvåret med minstejenta har vært preget av store bekymringer. Hun har vært under tett oppfølging hos fysioterapeut pga sen utvikling. Ikke noe gøy, særlig siden det jo skjedde noe under svangerskapet som gjorde at hun stoppet å vokse. Men heldigvis har hun etter hvert hengt med og nå er hun omtrent som andre på sin alder.

 

Det er fantastisk å ha fått den familien jeg ønsket meg, vi er en fin gjeng nå. Og jeg må si at selv om veien hit har vært hard til tider så har dette nok hjulpet meg med å sette ekstra stor pris på hvor heldige vi er som har fått barn. Og når det er travelt og hektisk og man tror man skal stryke med av søvnmangel, så er det lettere å minne seg selv på å NYTE og være takknemlig når man har en historie som vi på dette forumet har.

Lenke til kommentar

Så gøy - en jente og en gutt! Så utrolig glad på dine vegne :-)

Jeg hadde store smerter i lår og rumpe (men på yttersiden) siste 6 ukene før fødsel. Begynte å gå til akupunktur som hjalp litt. Tok da også fødselsforberedende nåler. Vanskelig å si om de hjalp, det var jo en litt tøff fødsel, men det gikk mye bedre enn med Ludde. Men det blir kanskje keisersnitt når det er to eller?

Jeg håper du ikke blir for plaget nå i ukene opp mot fødselen (jeg vet jo hvor mye angst og fysiske smerter som følger med)... Sååå glad for å se at du også nå snart er i mål...

 

Klem fra meg

 

(Bugaboo er en bra vogn. Har en Buffalo denne gangen)

Lenke til kommentar

Annonse

Hei igjen dere!

 

Barbarella, jeg føler virkelig med deg når det gjelder minstejenta. Det er ingenting som gjør en så fortvilt som når en engster seg for barnet sitt! Godt å høre at ting går bedre. Har dere fått noen forklaring på hvorfor hun har strevd litt?

 

Luddes mamma; takk for det! Jeg er veldig spent på å få en av hver. Må innrømme at det er litt ekstra morsomt. Er du tilbake i det store utland nå? Jeg tror det blir vaginal fødsel, så lenge leiet til tvillingene tillater det. Pr. i dag ligger TV1 i hodeleie (jenta) og TV2 i noe som er en slags mellomting av tverrleie og hodeleie (gutten). Kan vel føde i sete også siden jeg har født før, men må innrømme at jeg vil være litt usikker da på hva jeg ønsker....

 

Ellers har jeg fått svar på hva er galt med beina mine. Jeg har fått tromboflebitt, som er årebetennelse kombinert med koagulert blod/propper inni årene. Det er de ytre blodårene i låret, mao. ikke dyp venetrombose (som er mye farligere fordi her kan proppen løsne og gå rett i lungene). Jeg har gått med dette i omtrent tre uker nå, og det er gradvis blitt mye verre. På mandag fikk jeg diagnosen hos fastlegen + en krem som jeg skulle smøre på. På tirsdag var jeg på tvillingkontroll, og fødselslegen der syntes det ikke så spesielt bra ut iom. at det er begge lår og siden hele innsiden og undersiden av låret er rammet, fra lysken til kneet. Rødt og smertefullt, en lilla skygge rett og slett på hele låret. Så han satte meg på Fragmin-prøyter i håp om å løsne opp i sakene. Er på tredje dag m sprøyter og krem nå og kan dessverre ikke si at de hjelper. Det er akseptabelt sånn smertemessig når jeg ligger rett ut med beina litt høyt. Når jeg setter meg opp eller reiser meg sprenger det noe aldeles voldsomt, og det å stå og lage middag i 20 tar fullstendig knekken på meg. Er så sabla vondt... når behandlingen ikke virker må jeg si jeg ser mørkt på de nærmeste 7-8 ukene. Har ny time på Riksen om 5 dager og håper det er noe mer de kan gjøre! Prøver å holde meg litt i aktivitet v. å gjøre ting som å støvsuge og gå noen turer, men ser ikke ut som det gjør den store forskjellen heller.

 

Den andre delen av tvillingkontrollen gikk heldigvis veldig bra. Livmorhalsen er 4 cm og lukket, morkaker og navlestreng ser ut til å fungere tipp topp, og ungene er store og fine (begge ca 1800 g i uke 30).

 

Jeg syter fælt over beina mine, men det er tross alt godt at jeg ikke har noen komplikasjoner som rammer babyene!

Lenke til kommentar

Stakkars deg! Så vondt det høres ut. Jeg gikk på fragmin fra uke 13 og ut svangerskapet - sluttet 2 dager før igangsettelse. Huff, håper virkelig de kan hjelpe deg med det.... "Ille nok" og være stor og tung, med alle de vanlige plagene. Lykke til hos legen!

 

Ja, jeg er tilbake. Jeg dro med meg lille jenta når hun var 5 uker på en 12 timers flytur. Det var så lang tid det tok å få registert navn, få pass, visum og de nødvendige vaksinene... Det gikk utrolig bra - og etter det har hun flydd hele 10 ganger! Er litt bekymret for turen hjem til sommer for da vil hun være 10 mnd og ikke fornøyd med å bare få pupp og sove på turen...

 

Hold oss oppdatert fremover! Jeg krysser fingrene for at du får en fin tid fremover :-)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

hoho hvordan går det nå? har de små nurkene meldt sin ankomst kanskje? <3 jeg er like i helene dine Lioness ;) uke 33+4 i dag... men med en i magen er jeg nok myyyye mindre ;)

klem

Lenke til kommentar

Joa, tante Esel, det går riktig så bra egentlig. 34+1 i dag så vi er jo bare et par dager unna hverandre vi. Magen min er stor ja, symfysemålet hos legen i dag var på 41 cm eller noe. To store barn der inne som begge er over 2,5 kg nå, ifl. estimatene fra ultralyd. All fysisk aktivitet er et ork (inkl. å komme seg opp fra sofaen for å finne seg et glass vann!)

 

Føler du deg klar for fødsel og barsetid? Venter du gutt eller jente, forresten?

Lenke til kommentar

Oi, har glemt å svare her! De vet ikke hvorfor hun har strevd, men det har nok å gjøre med at hun stoppet å vokse i svangerskapet. Kanskje utviklingen generelt fikk en liten pause fordi hun måtte prioritere overlevelse, ikke vet jeg. Håper virkelig alt er normalt da, vi vet ikke det sikkert før hun blir større.

 

Så bra at tvillingene er så store, og at du er kommet så langt! Hurra :) jenta mi var bare 1,3 kg da jeg var 31 uker.

 

Masse lykke til til deg også tante Esel! :)

Lenke til kommentar

Joa, tante Esel, det går riktig så bra egentlig. 34+1 i dag så vi er jo bare et par dager unna hverandre vi. Magen min er stor ja, symfysemålet hos legen i dag var på 41 cm eller noe. To store barn der inne som begge er over 2,5 kg nå, ifl. estimatene fra ultralyd. All fysisk aktivitet er et ork (inkl. å komme seg opp fra sofaen for å finne seg et glass vann!)

 

Føler du deg klar for fødsel og barsetid? Venter du gutt eller jente, forresten?

 du er nok dobbelt så stor som meg ;) hehe... så skjønner at du synes det er tungt!! så deilig at de er store da :) selv om det er litt slitsomt for deg ;)

 

Inni magen min er det ei lita jente :) Ligger akkurat på streken på symfysemåla, så jeg er ikke så veldig stor. Men har slitt og sliter masse med kvalme og oppkast , migrene og litt bekkenløsning... så har ikke vært noe lett svangerskap... men etter 5 års kamp er det jo absolutt verdt det!!!

 

føler meg klar for fødsel.. men kan godt vente til termin ;) hehe.... og barselstiden merker jeg at skremmer meg litt... plutselig er det en som krever full oppmerksomhet 24/7 av meg! - håper at mannen blir en fantastisk god pappa, og at han klarer oppgaven ;) er vel egentlig der bekymringene ligger mest... han er ikke den beste til div husarbeid ogsånn... så han har litt å ta igjen på pappafronten ;) men det er jo ganske vanlige bekymringer vil jeg tro....

 

alt er klart her faktisk :) s litt klesvask og småtteri igjen... men ellers er alt klart :) så nå skal jeg bare hente krefter og prøve å holde på maten ;)

 

hva med deg? er du klar for fødsel og tiden etter?

Lenke til kommentar

Oi, har glemt å svare her! De vet ikke hvorfor hun har strevd, men det har nok å gjøre med at hun stoppet å vokse i svangerskapet. Kanskje utviklingen generelt fikk en liten pause fordi hun måtte prioritere overlevelse, ikke vet jeg. Håper virkelig alt er normalt da, vi vet ikke det sikkert før hun blir større.

 

Så bra at tvillingene er så store, og at du er kommet så langt! Hurra :) jenta mi var bare 1,3 kg da jeg var 31 uker.

 

Masse lykke til til deg også tante Esel! :)

tusen takk :)

Lenke til kommentar

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...