Gå til innhold

Frem og tilbake og like langt..


*ønskegull*

Anbefalte innlegg

Etter 6 MAen i februar ville gynekologen min henvise meg til videre utredning på sykehuset. Jeg ble utredet for HA etter den 3. MAen, så jeg forventet en litt dypere/annen utredning denne gangen. Jeg hadde timen min i går, og det ender opp med at jeg (etter å ha IGJEN forklart historien min til en lege..)  blir henvist tilbake til gyenkologen min..  :huh:  :kjefte:  Sykehuset mener de ikke har kompetanse nok til å uttale seg, og heller ønsker at gynekologen min kan samarbeide med andre h*n kjenner for å finne ut noe som kan hjelpe meg. Samme lege sa det var et sykehus lenger nord som sitter på fertilitetskompetansen. Men jeg har jo vært der også :( Og gynekologen min har jo sagt han ikke vet? 

 

Lurer på hvorfor jeg blir henvist fra gynekologen min, møter til revisio og legen der henviser meg til en "som er veldig interessert i HA" (legens ord), for så å bli henvist tilbake til gynekologen min? Jeg har jo bare holdt på med dette siden 2009, og ønsker jo noen snart gir meg et svar? Rett før jeg bare gir opp :( 

What to do? Noen som vet om blodprøver jeg kan "kreve"? Bortsett fra de standard blodprøvene etter HA-utredningen.. 

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Hmm det husker jeg faktisk ikke. Regner med det ble tatt da jeg ble henvist til ivf høsten 2012. Skal høre med legen/gyn, takk for tipsen :)

Lenke til kommentar

Tror du hadde husket dersom disse var tatt. Blodprøvene må nemlig tas på dag 1, 10, 22 og 26 under samme syklus (+/- 1 dag hvis helg osv). Skal vi se (*blar i papirer*)...

 

Hvis jeg leser papirene riktig tok jeg de slik:

 

Dag 1:

 

s-b2gIM

s-b2glyG

s-CARDG

s-CARDM

s-Antimüller...

s-FSH

s-FT4

s-LH

s-PROLAK

s-TESTOS

s-TSH

s-ØSTRAD

 

Dag 10:

 

s-FSH

s-LH

s-PROLAK

s-ØSTRAD

 

Dag 22:

 

s-PROGES

s-ØSTRAD

 

Dag 26:

 

s-PROGES

s-ØSTRAD

 

Disse jeg har uthevet er altså AMH og FSH, men resten er en viktig pekepinn på hvordan alt står til. Blant annet er progesteron og østradiolnivå også viktig for at kroppen skal klare å "få til" en graviditet.

 

Men... Etter tre MA på rappen etter en dødfødsel, så ser det ikke ut at disse spirene klarer seg hos meg heller. Sist gang mistet jeg da jeg var 12+1, og fosteret døde etter uke 11 en gang. Neste gang vil de sette meg på progesterontilskudd, siden det er det eneste som gjenstår å prøve.

 

Jeg hadde også veldig lavt nivå av d-vitamin nå sist, men at det skal trigge fosterdød har jeg ikke klart å finne noe sted.

Endret av Lulle369
Lenke til kommentar

"Ønskegull", gud bedre noe så fortvilende! Man er jo helt avhengig av hjelpen fra helsevesenet og fortvilelsen over ikke å få ordentlig hjelp syns eg har vært det absolutt vanskeligste. Eg er 38 år så følte ikkje eg hadde tid til å styre med det offentlige og kontakta Sentrumslegene. Dr Jan Helge Mortensen jobber mye med HA og eg syns han har vore kjempeflink. Holder til i Bergen. Hvis det er langt for deg å reise så har han faktisk åpent i helgene og det er ikkje så dyrt heller. Eg reiser fra Nord Norge og sjøl om det er litt ekstra kronasje involvert med reisinga så er det billigere enn både IVF og adopsjon

Lenke til kommentar

Tusen takk Lulle for info :) Nei, jeg har ikke tatt blodprøve til spesielle dager i syklusen. Kanskje jeg skal foreslå dette. 

 

Lakseenka: Jeg blir ganske oppgitt da ingen ser ut til å kunne forklare. Det blir som å lete etter nålen i høyet :(

 

Jeg vurderer om jeg skal ta kontakt med dr. Mortensen. Hyl ut hvis noen her inne har vært i kontakt med han :)

Lenke til kommentar

Annonse

AMH kan du ta når sol helst i syklusen, men den må ses i sammenheng med FSH. AMH prøven tar det også ganske mange uker å få svar på. Da jeg tok den tok det vel 6 uker før resultatet forelå :-)

Lenke til kommentar

AMH kan du ta når sol helst i syklusen, men den må ses i sammenheng med FSH. AMH prøven tar det også ganske mange uker å få svar på. Da jeg tok den tok det vel 6 uker før resultatet forelå :-)

 

AMH (eller antimüeller) var en av prøvene som ble tatt dag en i syklusen. Fikk fortløpende svar fra Medicus ved hvert resultat, etter hvert som jeg ringte. AMH forelå like hurtig som alle de andre, men bør sees i sammenheng med FSH.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

I følge medicus sine hjemmesider kan amh prøve tas når som helst i syklusen da den varierer svært lite. Og på haukeland i Bergen tok det i allefall 6 uker å få svar, så er sikkert forskjellig fra sted til sted :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...